|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  115 116 [117] 118 119   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
6.9.2011 16:21:30   
mo girl
jano navali onda na ciscenje non stopuser posted image ma valjda nam je to svimma mene danas nekakva osjetljivost spucala place mi se dosadno mi neznam sta cu sa sobom nikako se skoncentrisat da pogledam neki film il bilo sta stalno mi misli lete na neki strah od samoce i tuga neznam sta mi je odavnomi nije ova tuga ovako dolazila

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 2901
6.9.2011 19:28:32   
dana123
Mo girl tako i meni danas sam najednom neka tuga ma bezveze dan to su takvi periodi,valjda će sutra bit bolje.Isto tako sve mi dosadno ,glupavo ,malo mi se da radit, malo ne opće neznam zašto to dolaz ne uvijek ponekad.

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 2902
6.9.2011 22:01:14   
taraG
Ej zene evo i mene da vidim kako ste! Ma rijetko ulazim, i ne citam, pokusavam sto manje obracati paznju na ovu anks.! Ja sam onako, malo bolje, malo losije, ali polako! Sada gledala neki strasan film, tj. prvih 10 min., mislila neka romantika, uvalili mi, pa se utripala ziva! Ali eto pokusavam uciti, pokusavam raditi nesto da si zaokupim vrijeme i aBd da bude bolje! Pozz. svim curama!

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 2903
7.9.2011 11:45:45   
mo girl
drage moje kako sam nazivcirana pocelo me gusit u prsima popila sam leksilijum.evo da vam se pojadam:kupio mi muz laptop za 8 mart i ima 2 mjeseca kako se nsto poceo gsit sam od sebe i ja ga odnjela na reklamaciju i oni me vec 2 mjeseca zavlace evo zvacemo vas itd ma popizdila sam vise.trebali ko juce zvat da mi daju novi i posto naravno nisu nazvali odem ja jutros kad oni opet ono eto zvacemo vas bas me ocito zavlace.izaso muz iz auta haos im napravio i oni kazu eto ako ne dodje novi do sutra vraticemo vam pare.kako sam nazivcirana sva se tresem djubrad jedna sad cu ih na facebooku tako popljuvat da sve musterije izgube.nemogu da vjerujem koji bezobrazluk

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 2904
7.9.2011 14:18:43   
koka i po
aukcija slika za nasu iman je u toku pa bujrum na temu user posted image

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 2905
8.9.2011 11:18:17   
koka i po

IZVORNA PORUKA: koka i po

aukcija slika za nasu iman je u toku pa bujrum na temu user posted image

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 2906
8.9.2011 22:22:58   
HNF
Evo da vam se malo javim. Ja sam danas bila kod svoje psihijatrice i bas smo se ispricale. Ona meni ne daje nikakve tablete, opet mi je rekla da joj ja nisam za tablete bez obzira sto sam joj ja rekla svoje strahove. Kaze da samo ja dolazim redovno i da cemo to razgovorima rjesavat akoBogda. Tako mi je rekla da zivim sad i ovdje, a ne da se  opterecujem sta ce biti sutra, prekosutra. Kod tih strahova najvaznije je da ne bjezimo od njih, nego kada nam se i javi neka ruzna prisilna misao i uhvati nas panika moramo to prihvatiti kao nesto svoje i prihvatiti to ravnodusno, a ne sa nekim emocijama, jer sto su nase reakcije izrazenije i jace ta se misao sve vise "lijepi" i stalno nas obuzima. Strah se strahom hrani, pa ne treba ni na kakvu situaciju reagovati sa strahom. Ja sam takođe procitala knjige PANIC AWAY i PUTEVI ZA USPJESNO RJESAVANJE PROBLEMA ( ZAKON PRIVLACNOSTI) knjige su fenomenalne i svima ih toplo preporucujem. Meni su mnogo pomogle. Kako se vi osjecate, sa svim vasim strahovima i mislima. Ja sam nekad super, a nekad malo manje hehe, jos su mi i hormoni stitnjace poremeceni, pa pijem vec godinu dana terapiju hormona, uuhhh pa valjda i to utjece na moje raspolozenje. Saljem vam puno pozdrava i javljajte se, pisite o svojim problemima, iskustvima. Bilo bi jako lijepo da nam se javi jos zena koje su sve ovo prosle i koje su sad dobro, odnosno koje se sad super osjecaju. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2907
9.9.2011 11:45:09   
mo girl
mene je nocas cjelu noc glava strasno bolila sva sam bila nasekirana juce i bas sm lose bila.sinoc sam izasla malo prohodat i bilo je uspjsno tj.nije mi se mantalo.moj je prolbem sto ja ako imam neki problem hocu iste sekunde rijesenje jer nemam zivaca cekat.npr.pokvario mi se kompjuter i dali mi neki zamjenski kofol nov i ja sam jutros isla na 2 mjesta da pitam kakav je ovaj i svi su ga popljuvali i ja sam se toliko nazivcirala da bi ja sad odmah isla da ga vratim i trazim novac nazad nemam ja strpljenja cekat da moj vrate sa popravke jer smatram da su me zajebali.umjesto da ovaj koristim dok mi vrate mij al jok moram ja komplikovat ma cjela je tu zbrka nastala IZLUDICU

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 2908
9.9.2011 14:17:53   
malena sharena
Pozdrav za sve clanice, povremeno vas citam, obicno ako sam lose, a kad mi je dobro ne usudjujem se, necu tudjim crnjacima da prizivam svoje. Znam da je sebicno user posted image .

Ja imam iste simptome kao HNF i kao jana makedonka, sa tendencijom pogorsanja, hehehe. Kad me safata, uh, bas bude zestoko, mislim svisnucu, nema meni vise zivota, depresija mi ne gine i tako to. Muci me stalno stezanje u prsima, nekad toliko jako da mislim da cu se srusiti i to traje nekad i po cijele dane. Nemam strah od bolesti, nego me fizicki i psihicki iscrpi. Crne misli - da ne pricam. Ne znam uporedit, ali mislim da je mjesoviti anksiozno-depresivni poremecaj i generalni anksiozni poremecaj po siptomima najgori. Ali Boga mi, i kad je najgore, ja se nazor nasmijem. Najradije bih lupala glavom od zid, izvadila malo mozak iz glave, samo da ne razmisljam, ali ipak nabacim osmijeh i to onaj holivudski od uha do uha. Fakat bude bolje nakon nekog vremena.

HNF, svidja mi se ta tvoja psihijatrica i mislim da je 100 posto upravu. Kljucno je to da mi trebamo sebe promijeniti,svoj stav prema zivotu i svoj stav prema ovoj bolesti iliti poremecaju, kako god.  Pa eno, oni silni bogatasi imaju sve u zivotu, nemaju nikakvih realnih problema, imaju para za najbolje lijekove i terapije, nema tog psihijatra kojeg ne mogu platiti, pa se opet nikad ne izlijece. Lijek je u insanu. Mi smo svi izgubljeni i ne znamo gdje nam je mjesto na ovom svijetu i kako da se nosimo s njim. Moramo i sebe i zivot i sve njegove probleme, nesrece, bolesti i iskusenja dozivljavati na drugaciji nacin.

Veliki zagrljaj za sve cure, zelim vam da se jednog dana sastanemo ovdje vedre, nasmijane i zadovoljne!

Ne znas ti majko, kako je dijete roditi

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 2909
9.9.2011 16:16:59   
blur 77
Evo i ja bila kod psihijatra poslije godinu i po, pa da referisem. Bas sam joj se fino isplakala dok sam pricala sta sam sve prezivjela u trudnoci. Rekla je da se anksioznost ne rjesava tabletama, iako su potrebne za prvu pomoc kakva je meni trebala kad sam ih pila, jer tada niti sam jela, niti spavala, a tresla se kao prut. Isto kao i HNF rekla se moze razgovorom dosta postici, ali najvise moram sama sa sobom, moram da se mijenjam, cim mi dodje crna misao da je mijenjam sa pozitivnom, imam zadatak da svaki dan na papir pisem crne misli da bih vidjela koliko su smijesne kad ih analiziram, da kad mi je tesko kad mislim da cu pasti u nesvijest ili se ugusiti da zamislim krug, ja u centru, ispred mene divan vrt pun cvijeca (to je buducnost), iza sebe sumu ( proslost) na koju ne treba obracati paznju, sa lijeve strane svoju porodicu, a sa desne prijatelje i da uvijek budem u tom krugu. Da, rekla mi je da se mi ne radjamo sa crnim mislim, one nastaju od stresa i kad naidju da sama sebi kazem-eh da, to mislim zato sto sam imala puno stresa i mnogo se nervirala, ali proci ce. I da nije svako jednako tolerantan na stres, neko moze mnogo teze stvari podnijeti, ali neko kao npr ja ne moze. Ne znam zasto meni ni ona nije precizirala dijagnozu, samo je navela da je panicna anksioznost, a ja ipak mislim da je GAP. Meni mnogo pomaze knjiga koju sam vam vec preporucila Kaludjer koji je prodao svoj ferari, jer su tu sve tehnike da se promijeni zivot i misli, kao da je pisana bas za nas anksiozne. Nista, moramo se boriti i mijenjati sebe, ja zaista pokusavam da se mijenjam, bolje mi jeste, ali treba jos dosta raditi.Ali zamislite kad je rekla da sam ja u super stanju kakvih ima sa anksioznoscu,a ja mislila da sam tezak slucajuser posted image
Sve vas ljubim punoooo. Drzite se

Van mene dosta boja zivi, Van mene katkad sve i posivi, ili se smraci i naoblaci. Dobro je zato sto postoje i ove moje lepse boje. I neki osmeh suncan i plah. I vetar necujan kao dah.

(odgovor članu malena sharena)
Neposredna veza do poruke: 2910
9.9.2011 16:39:22   
malena sharena
To zapisivanje crnih misli i pozitivno razmisljanje U MOMENTU dok me drzi napad anksioznosti po meni nema efekta. Ja cu ti za svaku crnu misao naci razlog zasto je ona ispravna, a kad se pokusavam boriti protiv stezanja u prsima, to me samo jos vise iscrpi.
U onim trenucima kada smo OK (a ima ih, moramo priznati) treba graditi svoju licnost, "natankati" se optimizmom, smijehom, smirenoscu, razmisljati o lijepim stvarima koje su nam se dogodile, treba planirati zivot, postavljati sebi ciljeve i ne biti preokupiran time kako se osjecamo, nego energiju usmjeriti na vanjski svijet.

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 2911
9.9.2011 18:18:23   
dana123
Upotpunosi se slažem sa malena sharena.Isto tako kad mi je loše nikakva lijepa misao ne pomaže ni ono živi za danas,ma ništa ,ali kad mi je bolje pokušavam što više uživati u tom danu.Ja isto tako imam stezanje u prsima i to samo kad sam loše ,a kad sam bolje toga nema.

Neposredna veza do poruke: 2912
9.9.2011 18:39:40   
malena sharena
Primijetila sam u ranijim postovima da i nas dvije imamo slicne simptome, sad si me podsjetila user posted image .
Meni je bolje kad se prepustim, kad se ne opirem i kad ne pravim dramu u sebi radi toga sto mi svasta pada na pamet ili sto me stezanje u prsima gotovo obara s nogu.

Zato sto je svaka crna misao, svaki strah i svaka fizicka manifestacija jedna LAZ. Zivot nije takav i mi nismo takve.

Inace, mi anksiozni previse ozbiljno uzimamo i sebe i druge i sve sto nam se desava, bilo to lijepo ili ruzno. Sve nam je nekako crno-bijelo. Na tom pogresnom odnosu treba raditi i u anksioznosti imamo priliku da se opcenito izgradimo kao bolje osobe.

< Poruku je uredio malena sharena -- 9.9.2011 18:42:33 >

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 2913
9.9.2011 20:29:25   
mo girl
ja sam shvatila da se nekako svaki problem oko kojeg sam ja dizala hampu rijesi sam od sebe i kasnije sebe uhvatim kako govorim sebi:eto vidis kako je sve jednostavno neznam sto si dramu pravila toliko i zamarala se sa glupostima al eto valjda je u tom trenu svaki mali problemcic nama ogroman i nerjesiv neznam nisam pametnauser posted image ja nekad neznam sta bi sa sobom i svi mi smetaju najvise volim svoj mir i tisinu tad se najbolje osjecam.evo primjera:danas mi dosla sestra sa djecom i bilo mi je zanimljivo sa njima jedno prvih sat-2 al kasnije me pocela vec hvatat nervoza htjela bi da odu treba mi mira ,ona djeca se uskakala a ona nikako da kaze da ce ic a nemogu joj rec haj idi.joj rodila sam se kad su otisli.to neznaci da ja nevolim da dodju al ja opcenito nemogu cjeli dan provest sa nekim il na jedno mjestu meni sve brzo dosadi.meni je u gostima dovoljno satak il 2 vremena i hocu kuci da idem.ja nemogu cjeli dan obilazit ljude okolo to me nekako zamara.i primjetila sam da ja imam svoju rutinu i da odmah ujutro skontam sta cu danas radit i gdje cu ici i ako mi se to poremeti odma me nervoza hvata strasno

Neposredna veza do poruke: 2914
10.9.2011 6:02:15   
malena sharena
Draga moja mostarko, nema to kod tebe veze s anksioznoscu, takav ti karakter user posted image . Sto bi reko nas narod, malo si muhanata user posted image .

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 2915
10.9.2011 10:06:56   
mo girl
onda super ako nisam anksiozna jos bolje user posted image danas nesto vruce pravo u nas nepodnosljivo nocas nisam nikako spavala sta cu za rucak danas?

Neposredna veza do poruke: 2916
11.9.2011 19:46:49   
koka i po
ispocetkauser posted image
aukcija umjetnickih slika za iman...humanost na djeluuser posted image
blur 77...cekam te dusouser posted image

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 2917
11.9.2011 22:04:41   
jana mk
pusa cure moje,malena sarena duso moja citam tebe i mislim ko da sam ja to ispisala ,mene su puno simptome anksioznosti mucile od strahove za bolesti od panicnog napada ,strah od ludila ,strah od senatoriuma i ludnice,nstrrah od povredjivanju nekoga sve sam to prezivila i jos ponekad preivim kad mi slucajno naum padnu al uspijem iskontrolisat,ali crnjaci su nesto scim se borim dugo vise godinu dana zadnji mjesec me srozavaju nacisto mene strah od samopovredjivanja ,od toga da cu se nedaj boze ub...,nikako da taj crnjak izvadim iz glave ma koji pozitivni misao mucim ja sebe kad me crnjak spopade ali koja je to teska borba sam sasobom moze znat samo onaj ko je prezivio ,dolazi ti crnjak u glavi da ces se nedaj boze ....pocinjes se znojit i sav da se treses i prolaze ti oni zmarci po rukama u glavu ko da ti top od milion tona teska mi glava strasno hihihihi.ja kazem ma samo je crnjak neboj se neces to uradit umirim se kad me opet strefi nanovo ma evo bas danas citav dan ko da me sleper preso ,posebno po danju se puno vise lose osecam kad padne noc malo je bolje ,strah od depresiju i tog samoub....me najvise smara ,kad mi je u glavi taj crnjak nemogu citave sate na sebi doc ,onda bude bolje pa ja sebe znam da izmoivisem da dam sebi volju za naprjed i tako danima il nedeljama dok me novi naval crnjaka nespuca pa opet se ja tesko dizem ..eto to ti moj zivot...al guram borim se ,bila 3 dana u drugi grad ljepo se provela druzili se s prijateljima tamo al meni bre taman se opustim odma sebi kazem ej jano pa ti si anksiozna zaboravi na crnjake pa ih sama nazovem jbgi osjetim da odma mi raspolozenje opadne ..idem ovu nedelju kod mog dr zatrazim da promjenim terapiju ...mozda mi bude bolje...svima zelim puno zdravlja i sve vas ljubim ,idem da se raspakujemhihihihihiuser posted image user posted image user posted image

„Moguće" upita „Nemoguće": Gdje živiš? Reče: U snovima nesposobnih.

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 2918
12.9.2011 10:10:15   
HNF
jana mk, ja imam osjecaj da bi mi lakse bilo da imam taj strah da cu sebi nesto uradit, nego sto me muci ovo da cu uradit djetetu ili nekom koga volim nesto, ne daj boze. a i meni kada dođe ta misao, pokusavam se sama smirit, ili nesto pocet radit da zaboravim na to i skrenem misli, pokusavam sama sebi reci da je to samo misao koja se stvorila u mojoj glavi i da mi nista ne moze. kako si se ti borila sa tim mislima o povredivanju drugih, vidim da si napisala da ti se sad slabije javljaju. ja sam isto tako primjetila a to mi je rekla i doktorica da ja sto vise polazem znacaja tim mislima, i sto vise razmisljam da su one jos jace i cesce, jer se lijepe kao ljepilo,. puno pozdrava za sve user posted image

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 2919
12.9.2011 11:07:07   
Rabi
Ej dusice moje drageuser posted image Kako ste mi sve redom?
ja sam bas nekako umorna, jos uvijek od krecenja kuce, pa sad pocela raditi, pa potrci tamo, pa potrci vamo...huh...Bas sam umorna, pa i nemam ni volje ni vremena za anks. Bezveze! Ja sam hB dobrouser posted image Ma ja sam se pomorila sa cinjenicom da sam stalno anksiozna i zivim s tim, osjecam se super, imam strahova koje bacam pod nogeuser posted image i gazam gauser posted image ....Molim vas, samo zapamtite....ZAPAMTITE!!!! Stalno govorite trudite se da ne razmisljate o anks. ....ali u tome i jeste problem!!! Nemojte bjezati od anksioznosti...PRIHVATITE JE!!!!Kad vas uhvati strah tipa, e sad ce mi nesto bitiuser posted image Ma samo sjednite i recite sebi: E nek mi sa bude to sto ce biti, evo SAD, Istog ovog momenta!! I odmah sebi olaksate! A nista vam na kraju ne budeuser posted image Trudite se da se opustate i odmarate, zazmirite i disite duboko, skoncentrisite se na disanje! Ili sto je jos dobro, sjednite ili lezite...zazmirite, opustite se i vizualizirajte sebi neke lijepe situacije, zamislite mjesto gdje volite biti, opisujte ga, osjetite miris, suncevu svjetlost na svome tijelu, tolotu, mekocu...ma sve sta vam padne na pamet!!! Tako opustate svoj mozak koji je stalno u grcu!
Ljubim vas sve puno!

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 2920
12.9.2011 11:09:18   
Rabi
IZVORNA PORUKA: HNF

jana mk, ja imam osjecaj da bi mi lakse bilo da imam taj strah da cu sebi nesto uradit, nego sto me muci ovo da cu uradit djetetu ili nekom koga volim nesto, ne daj boze. a i meni kada dođe ta misao, pokusavam se sama smirit, ili nesto pocet radit da zaboravim na to i skrenem misli, pokusavam sama sebi reci da je to samo misao koja se stvorila u mojoj glavi i da mi nista ne moze. kako si se ti borila sa tim mislima o povredivanju drugih, vidim da si napisala da ti se sad slabije javljaju. ja sam isto tako primjetila a to mi je rekla i doktorica da ja sto vise polazem znacaja tim mislima, i sto vise razmisljam da su one jos jace i cesce, jer se lijepe kao ljepilo,. puno pozdrava za sve user posted image

Svi mi mislimo da su tudji strahovi ''laksi'' i tako nam je u svemu u zivotu!!! Prema tome nemoj misliti da je njoj lakse nego tebitj. nama svimauser posted image Svi smo mi u istim g...

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 2921
12.9.2011 11:28:14   
dana123
Pozdrav curke.Evo da i ja kažem nešto svako misli da je njegovo stanje najgore.Ja sam imala isto te misli da ću si nešto napravit nekih mjesec dana i mogu reć da je to bilo grozno.Obično me je vatalo poslje podne a kad me uhvati mene počme hvatat panika pa odma bježim van iz kuće imamala sam osjećaj da bi taj tren mogla brzo trčati ili odati ma grozan osjećaj.Isto tako uz to tisuću simptoma da ću poludit, da mi nema ljeka,slaba koncentacija, mučnina,trnci po tijelu, tušenje u prsima,a o apetitu da ne govorim i to tako cijeli dan,a uz to sam pila terapiju koja mi ništa nije pomogla tek sad unazad 10 dana mogu reći da mi je puno bolje.A istina je da smo svi u istim g. kako kaže rabi zato i možemo razumit jedna drugu.

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 2922
12.9.2011 17:26:46   
mo girl
ja sam danas isla po uputnice poceli smo vaditi nalaze ja i mm pa najvecoj vrucini u 2 sata kud me djavo nosao o colopeku i malo sam bila nervozna od same pomisli ko ce po vrucini otici al uspjela sam nekako.nekako sam ovaj mjesec nesto osjetljiva to mi se nikad nije desavalo da sam tuzna da m i se place neznam sta je.a o nervozi necu ni da govorim.uh da hoce vise zahladiti da mi je ici u setnju.evo po internetu pretrazujem prevoz sad u pariz na onu utakmicu bih muz hoce da idemo a moja je jedina briga.uh kako cu u tolikom gradu i u tolikoj guzvi mantace mi se nemogu ja to itd.inace sam skontala da mi je problem gdje god planirami otici moje mentanje izbije na povrsinu ono mi je jedina briga i prvo mi ono padne napamet

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 2923
12.9.2011 17:39:50   
Rabi
IZVORNA PORUKA: mo girl

ja sam danas isla po uputnice poceli smo vaditi nalaze ja i mm pa najvecoj vrucini u 2 sata kud me djavo nosao o colopeku i malo sam bila nervozna od same pomisli ko ce po vrucini otici al uspjela sam nekako.nekako sam ovaj mjesec nesto osjetljiva to mi se nikad nije desavalo da sam tuzna da m i se place neznam sta je.a o nervozi necu ni da govorim.uh da hoce vise zahladiti da mi je ici u setnju.evo po internetu pretrazujem prevoz sad u pariz na onu utakmicu bih muz hoce da idemo a moja je jedina briga.uh kako cu u tolikom gradu i u tolikoj guzvi mantace mi se nemogu ja to itd.inace sam skontala da mi je problem gdje god planirami otici moje mentanje izbije na povrsinu ono mi je jedina briga i prvo mi ono padne napamet
I meni stvarno smetaju nenormalno ove vrucine, imam osjecaj kao da cu se izgubiti! Ali sto vise tome pridajemo znacaju, sve nam je gore!
Kazes u guzvi manatace ti se, odmah sebi  stavis etiketu! Zasto predvidjas i uvidjas da ce ti se nesto desiti...postoji jos milion stvari koje ti se mogu desiti! I meni se to isto desava, ali se ne zatvaram u kucu draga moja, vec idem i sve to ostavim sa strane!!!! Da ti samo kazem nesto za ovo mantanje, manta ti se zato sto si napeta, u grcu...tvoj vrat trpi nenormalan pritisak, misici na vratu su zgrceni, pritiscu cirkulaciju vrata i tako ti je smanjen dotok kisika u mozak....zato ti se manta! Ne panici bezveze!
Moj savjet za tebe, odmah! Pronadji nacin da ides u Pariz, kako bih ja s merakom otisla! I fino umjesto sto umisljas i zamisljas sta ce ti se lose desiti, lezi , zazmiri, i zamisljaj sve od A do Z tvog puta u P. i nazad! Ali sve da bude lijepo i ugodno! Ponovi nekoliko puta i presijeci jednom taj strah, sve kasnije je lakse!
Mo girl, moj savjet ali da ga poslusas!!! Jesi cula! Digni se i idi na tu utakmicu!

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 2924
12.9.2011 17:46:47   
Rabi
IZVORNA PORUKA: mo girl

ja sam shvatila da se nekako svaki problem oko kojeg sam ja dizala hampu rijesi sam od sebe i kasnije sebe uhvatim kako govorim sebi:eto vidis kako je sve jednostavno neznam sto si dramu pravila toliko i zamarala se sa glupostima al eto valjda je u tom trenu svaki mali problemcic nama ogroman i nerjesiv neznam nisam pametnauser posted image ja nekad neznam sta bi sa sobom i svi mi smetaju najvise volim svoj mir i tisinu tad se najbolje osjecam.evo primjera:danas mi dosla sestra sa djecom i bilo mi je zanimljivo sa njima jedno prvih sat-2 al kasnije me pocela vec hvatat nervoza htjela bi da odu treba mi mira ,ona djeca se uskakala a ona nikako da kaze da ce ic a nemogu joj rec haj idi.joj rodila sam se kad su otisli.to neznaci da ja nevolim da dodju al ja opcenito nemogu cjeli dan provest sa nekim il na jedno mjestu meni sve brzo dosadi.meni je u gostima dovoljno satak il 2 vremena i hocu kuci da idem.ja nemogu cjeli dan obilazit ljude okolo to me nekako zamara.i primjetila sam da ja imam svoju rutinu i da odmah ujutro skontam sta cu danas radit i gdje cu ici i ako mi se to poremeti odma me nervoza hvata strasno

Tacno! I svaki naredni strah je veci od onog proslog i mislimo e ovo j e najgore do sad! A ono nistauser posted image Opet izadjemo ko pobjednice!
Kad nas safata ono nesto, sve govorimo, sigurno, imam osjecaj da ce mi biti ovo ili ono, imam osjecaj da cu uraditi ovo ili ono....OSJECAJ!!!! Pa da li su osjecaji nekad nekom uradili nestouser posted image Zapitajte se!

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 2925
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  115 116 [117] 118 119   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  115 116 [117] 118 119   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *