|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Najljepsa imena
8.9.2011 22:31:48   
klemzi
IZVORNA PORUKA: mama_debeljuca

IZVORNA PORUKA: klemzi

Moj će se sin, akoBogda, zvati Abdulah user posted image
Hajd da vidim ko smije reći da je ovo "nemoderno" ime user posted image

user posted image user posted image user posted image

Meni se sad svia Harun user posted image A za curicu Iman user posted image
Sviđa mi se vaš odabir draga Ahmedova mamito user posted image user posted image user posted image

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

(odgovor članu mama_debeljuca)
Neposredna veza do poruke: 1101
8.9.2011 22:34:11   
teacher75
IZVORNA PORUKA: MarinaDK

IZVORNA PORUKA: teacher75

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

Moje misljenje je da se djetetu da ime koje ce odgovarati sredini u kojoj zivi. Npr. mom muzu se svidja musko ime Hamza, bez uvrede meni se od tog imena dize kosa na glavi. Ne zelim i ne mogu da zamislim da "moj sin Hamza"ide u obdaniste, pa poslije u skolu sa Adnanom, Adinom, Benjaminom, Dinom itd

evo što ti je plitko razmišljanje
ja gdje ćeš tooo? svakom s etreba prilagoditi user posted image
moja se kći zove Ajša a njene drugarice u vrtiću su Sara, Mara, Tara, Klara, Lara, Dina, Mina, Tina i odjednom Ajša.... e pa zamisli user posted image

njoj se čude što je drugačija a ona njima jer su sve iste user posted image

zarje ajsa cudno i rijetko imeuser posted image  ja znam puno vise ajsi sada ovdje nego mara, tara, klara, mina, tina. imamo rodicu ajsu i cak 3 drugarce ajse, sve rodjene iste godine,a ovih gore navedenih ne znamo nijednu, osim sara kojih stvarno ima na pretekuser posted image

U Hercegovini svaka druga Mara je bila , zadnje moje posjete ,ima par godina

ok u hercegovini, al mi cudno sto veeseela pise o situaciji u obdanistu ovdje i da djeca gledaju njenu ajsu cudno sto se zove ajsa, a ajsa ovdje bas cesto ime

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1102
8.9.2011 22:34:23   
zeze

IZVORNA PORUKA: Leena

I moj dedo a i dedo od mm su se zvali Ibrahim, a moj otac i njegov otac rahmetli Hasan. Drugi dedo mi se zvao Murat i to mi se ime bas sviđa, ali kome god sam rekla bilo im je starinsko. I da, nana mi se zvala Mekrema, ali je niko nije tako zvao, svi su je zvali Mela.

Adijev pokojni dedo se zvao Murat , a ona vjestica od nene Ajsa ,svi kazu da je pok Murat bio ljudina i divan covjek

I moj  rhm. rodjak se  zvao Murat i bio je jako dobar covjek.

...Naida... smizlica moja malena .... 03.08.2010.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1103
8.9.2011 22:35:57   
Leena
Adijev pokojni dedo se zvao Murat , a ona vjestica od nene Ajsa ,svi kazu da je pok Murat bio ljudina i divan covjek

I moj Murat isto... Umro je kada sam imala 6 godina, ali pamtim sitnice, tipa da me ljuljao na koljenima, ili mi krisku kruha mazao marmeladom i rezao na malene kockice, ma sav je bio diiivan!

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1104
8.9.2011 22:37:55   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

Moje misljenje je da se djetetu da ime koje ce odgovarati sredini u kojoj zivi. Npr. mom muzu se svidja musko ime Hamza, bez uvrede meni se od tog imena dize kosa na glavi. Ne zelim i ne mogu da zamislim da "moj sin Hamza"ide u obdaniste, pa poslije u skolu sa Adnanom, Adinom, Benjaminom, Dinom itd

evo što ti je plitko razmišljanje
ja gdje ćeš tooo? svakom s etreba prilagoditi user posted image
moja se kći zove Ajša a njene drugarice u vrtiću su Sara, Mara, Tara, Klara, Lara, Dina, Mina, Tina i odjednom Ajša.... e pa zamisli user posted image

njoj se čude što je drugačija a ona njima jer su sve iste user posted image

zarje ajsa cudno i rijetko imeuser posted image  ja znam puno vise ajsi sada ovdje nego mara, tara, klara, mina, tina. imamo rodicu ajsu i cak 3 drugarce ajse, sve rodjene iste godine,a ovih gore navedenih ne znamo nijednu, osim sara kojih stvarno ima na pretekuser posted image

U Hercegovini svaka druga Mara je bila , zadnje moje posjete ,ima par godina

ok u hercegovini, al mi cudno sto veeseela pise o situaciji u obdanistu ovdje i da djeca gledaju njenu ajsu cudno sto se zove ajsa, a ajsa ovdje bas cesto ime

Mozda je jedina u obdenistu user posted image

(odgovor članu teacher75)
  Neposredna veza do poruke: 1105
8.9.2011 22:38:02   
Leena
zeze, a kako se ti zoves, ako nije tajna? zanima me jer si rekla da ti se nije sviđalo... Ja sam sestri (mlađa je od mene 13 godina) dala ime Emina, i njoj se nikako ne sviđa, a meni nema ljepšeg, onda se ljuti, kaze: sto nisi meni dala esma?!
Kao esma sad moderno imeuser posted image

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 1106
8.9.2011 22:39:12   
Hannica
Mene zanima da li Džan stvarno prevedeno sa arapskog znaci džin? user posted image user posted image user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 1107
8.9.2011 22:40:05   
Anoniman

I moj Murat isto... Umro je kada sam imala 6 godina, ali pamtim sitnice, tipa da me ljuljao na koljenima, ili mi krisku kruha mazao marmeladom i rezao na malene kockice, ma sav je bio diiivan!

Lijepe uspomene user posted image  basme dirnulo da je rezao na kockice , ocev tata je umro prije mog rodjenja a majcin dok sam bila mala

(odgovor članu Leena)
  Neposredna veza do poruke: 1108
8.9.2011 22:41:15   
Hannica

zeze, a kako se ti zoves, ako nije tajna? zanima me jer si rekla da ti se nije sviđalo... Ja sam sestri (mlađa je od mene 13 godina) dala ime Emina, i njoj se nikako ne sviđa, a meni nema ljepšeg, onda se ljuti, kaze: sto nisi meni dala esma?!

Nisi ti kriva sto se nije rodila u moderna vremena.user posted image user posted image user posted image
Emina je bas divno ime,kao i Esma.user posted image user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 1109
8.9.2011 22:41:40   
Anoniman

Emina je po meni ime koje nikad ne stari ,divno zvuci....

(odgovor članu Leena)
  Neposredna veza do poruke: 1110
8.9.2011 22:43:10   
Medić*
IZVORNA PORUKA: Hannica

Mene zanima da li Džan stvarno prevedeno sa arapskog znaci džin? user posted image user posted image user posted image

Na tur  je Dzan - dusa user posted image

Na arap Dzan ne znam prijevod ali mislim da nije dzin.

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 1111
8.9.2011 22:43:22   
jasmin

Da! Dzini.Imas u suri Er-Rahman taj izraz koliko se sjecam.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 1112
8.9.2011 22:43:55   
Bigica

meni se najvise svidjaju zenska SUNCIC, ZVJEZDANA a od muskih DAMJAN,UROS,STRAHINJA....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1113
8.9.2011 22:46:04   
mama_debeljuca
Kad se priča o imenu Murat, moram reći da se moj tata zove Murat, možda je neskromno pričat o svo roditelju, ali on je zaista divan čovjek, i kao roditelj i suprug...i sve ostalo user posted image

:-)

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1114
8.9.2011 22:47:30   
teacher75

ne znama otkud vam to kad je opcepoznato da je znacenje imena dzan zivot i dusa. ime je poznato u arapskom svijetu, ko da bi ga oni davai sovjoj djeci da ima to znacenje...

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 1115
8.9.2011 22:48:41   
Leena
Na arapskom je džin - džin, to je arapska riječ, nije džan, ta riječ ne postoji na arapskom koliko ga ja znam, a govorim ga prilicno dobro.

Marina, user posted image

I meni je Emina bilo najljepse, Esma je mm izabrao, ja htjela Lena user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Bigica)
Neposredna veza do poruke: 1116
8.9.2011 22:50:07   
teacher75
na engleskom se speluje kao Jaan:
http://bangladesh2000.com/baby/muslimboyname.html

Neposredna veza do poruke: 1117
8.9.2011 22:50:38   
Leena
Nije, teacher, dzan je tursko ime, na turskom znaci dusa, nije arapsko ime.

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 1118
8.9.2011 22:50:59   
klemzi
Ja sam sestri (mlađa je od mene 13 godina) dala ime Emina, i njoj se nikako ne sviđa, a meni nema ljepšeg,

Pusti joj Šantićevu Eminu, otpjevanu, svaki put kad se bude bunila user posted image

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

Neposredna veza do poruke: 1119
8.9.2011 22:51:02   
Hannica
IZVORNA PORUKA: jasmin

Da! Dzini.Imas u suri Er-Rahman taj izraz koliko se sjecam.

Jasmin hvala.user posted image  
medic slatki znam da je na turskom dusa,ali prije dva dana mi jedna forumasica rekla da je na arapskom džin pa sam htjela jos malo da se raspitam. user posted image

Ostaje mi da prihvatim prijedlog mm, Afan.
Ja cu da najdem ime za djevojcicu aBd.user posted image

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1120
8.9.2011 22:51:11   
teacher75

Na arapskom je džin - džin, to je arapska riječ, nije džan, ta riječ ne postoji na arapskom koliko ga ja znam, a govorim ga prilicno dobro.

I meni je Emina bilo najljepse, Esma je mm izabrao, ja htjela Lena user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

dzan je perzijsko a ne arapsko ime, nisu samo arapska imena muslimanska vec i perzijska i turska. a lena nije muslimansko vec Leena sto se izgovara kao Lina

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 1121
8.9.2011 22:51:16   
Lejla Ka
Meni se sviđa ime Magbula, puna ga usta.
Sviđa mi se ime Mustafa, Hatidža, Rejhana, Zehra, Aiša, Almasa, Almas, Umma, Kerim i Kerima ...

P.S. Kako mi ništa od ovoga nije naumpadalo kad mi je trebalo user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu mama_debeljuca)
Neposredna veza do poruke: 1122
8.9.2011 22:51:47   
teacher75

Nije, teacher, dzan je tursko ime, na turskom znaci dusa, nije arapsko ime.

mozda je i tursko, ja pronadjoh da ima perzijsko porijeklo

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 1123
8.9.2011 22:52:10   
Medić*

Da Dzan je tursko ime i kao sto rekosmo znaci dusa

a Dzaan na arapskom znaci - dzini ( mnozina) ( mada nisam 100 % sigrna)

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 1124
8.9.2011 22:52:57   
teacher75

ne znama otkud vam to kad je opcepoznato da je znacenje imena dzan zivot i dusa. ime je poznato u arapskom svijetu, ko da bi ga oni davai sovjoj djeci da ima to znacenje...

da ispravim svoj post, mislila sam na islamski svijet

Neposredna veza do poruke: 1125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *