|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  64 65 [66] 67 68   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: problemi sa dojenjem...
7.9.2011 11:19:00   
Skvo RR
pitanje, moj bebac doji po sat i po...pa dva sata spava, tako je nocas bilo....ja sam u koma stanju....on vuce, pa meditira, ako hocu da ga spustim reve....pitanje jel fakat to treba da traje sat i po....?user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1626
7.9.2011 11:19:25   
Rabi
IZVORNA PORUKA: dzeni_nl

Boli me od sinoc. U toku noci sam osjetila bol i evo jos uvijek me boli. A bol je na jednom mjestu skroz do ruke, tako da me i dodir ruke vrijedja. Sad sam detaljno pipkala i kao da je malo tvrdo. Al me i bradavica boli u toku dojenja za poludit.

I meni se ovo desavalo...cijelu noc i dan me bolilo i bilo tvrdo, ali samo u jednom ''dijelu''sike, a ostalo sve ok. Znaci neki kanalic zacepljen!Probala sam sve, sve...kupus, masiranje, tusiranje, tople obloge.....nista!  Meni je svaki put(jer mi se desavalo nekoliko puta) pomogla moja bebicauser posted image Tako sto bih je okrenula tako da joj brada bude naslonjena  na bolno mjesto! Ne znam sta se desi, ali znam da sam se patila i postavljala u nenormalne polozaje i sebe i bebu ali kad bi dojilo ovako kako gote napisah mlijeko bi automatski krenulo i ta bol bi nestala ! Probaj, mozda i tebi upali!  sretno

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu dzeni_nl)
Neposredna veza do poruke: 1627
7.9.2011 11:21:18   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: Skvo RR

pitanje, moj bebac doji po sat i po...pa dva sata spava, tako je nocas bilo....ja sam u koma stanju....on vuce, pa meditira, ako hocu da ga spustim reve....pitanje jel fakat to treba da traje sat i po....?user posted image

Njemu fakat treba user posted image . Tebi vjerovatno ne user posted image

On doji sat i pol, a onda spava dva sata?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 1628
7.9.2011 11:26:07   
Skvo RR
user posted image pa spava dva sata kao top, kontam ja da njemu treba, nego jel uobicajan proces jedne sike sat i po?

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1629
7.9.2011 11:28:48   
Rabi

Joj draga moja, svako je individualno sto sam se i uvjerila!! Sa Adnanom je isto bilo kao kod tebe....NON-STOP!!!! Bukvalno....Nije mi se znalo ni za dan ni za noc, ni kad spava ni kad jede....i tako cijelih 13 mjeseci dojenja!!! Ma bila sam pjana stalno, od loseg spavanja sjeb.... vratnu cirkulaciju! Ne znam sta da ti kazemuser posted image Nadati se da je samo neka prolazna faza! Inace vidim da je bebac prava mala mrvica, pa je to sve u fazi privikavanja.. Ono sto mozes pokusati jeste da ga hranis do nekih 30 min , da ga ne navikavas da spava na dojci, vec da se hrani. I posle pola sata dojenja, a ne spavanja da mu das dudu!!! Ali ako si sigurna da je dojio i da je jeo!!!
<<a sa Ajsom...ma skroz druga prica! Jela je po 10- min u vrh glave i to je to...nakon 2-3 h ponovo....na pocetku ja kontala malo joj, nece napredovati, pa vako pa nako...i ispade da je njoj dovoljno 10 minuta da se najede i da posle toga lijepo pajki!U svakom slucaju ti to najbolje znas i osjetisuser posted image Pusa za malenog glocija!!!

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 1630
7.9.2011 11:31:50   
Rabi

user posted image pa spava dva sata kao top, kontam ja da njemu treba, nego jel uobicajan proces jedne sike sat i po?

Nije, vec je to njihov cejfuser posted image

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 1631
7.9.2011 11:34:38   
Lejla Ka

Jeste.

Neke bebe vole sisati, neke samo odrade hranjenje. Tvoj sin te očito voli user posted image Ne brini, neće se razmaziti i neće ostati na sat i pol uvijek. Popustit će dok malo odskoči. Govori ti majka koja je od jednom skontala da nema vremena za sebe kad je beba skratila podoje.

Dojiš li ležeći?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 1632
7.9.2011 11:39:13   
Skvo RR
rabi, lejla hvala vam....dojim sjedeci, jer lezeci ne znam nikakouser posted image , onda mozda i da znam ne znam strah bi me bio da ne zaspem, jer nocas je mm pricao sa mnom, ja ga zvalauser posted image , da mi pravi drustvo jer mi je glava padala u sjedecem polozaju, valjda tek sa poroda, pa ono standardica, nenaspauser posted image vana.user posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1633
7.9.2011 11:40:42   
Hanady RR
Skvo..opusti se i uživaj....lalalalal

polako doks euastabilite...on će tako njopati dok s ene usposatvi ponuda i potražnja...smao neka jede...i farica je znača oi sat i po dojiti...user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 1634
7.9.2011 11:44:53   
palachinken
Skvo, obavezno nauci lezeci, rodit ces se user posted image Fino naslagas jastuka ispod glave, njega privuces i tako mozete i po 2 sata. I mi smo isto tako - i kod mene je meraklija i poguzija (eto ima nesto moje) i ćejfi dok jede, a ja mu pustam nek radi sta hoce. Pogotovo navece. lezeci polozaj je spas, oboje ste u polusnu, obavite svoje i nastavite spavati user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1635
7.9.2011 11:47:37   
dzeni_nl
Hvala vam drage moje na savjetima. Sad sam joj dala da doji i nekako sam je prebacila iza sebeuser posted image pa sam maisrala i kao da je manje tvrdo, ali jos me boli. A na bradavici nema ostecenja samo me boli u toku dojenja, ne znam zbog cega ali i ona me od sinoc boli.

Ima nade za bolje sutra...
04.09.2010 rodila se Marisa mamina radost najveca.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1636
7.9.2011 11:56:35   
Rabi
ma da svako dijete je prica za sebe, i ti najbolje znas kako i stauser posted image
Ali nemoj ga uciti da spava na sisi , moj ti je savjet!!! Mene je to slomilo, ali bas slomilo!!! Taj sat i po dojenja kasnije se svelo na cijelu noc dojenjauser posted image i spavanja na sisi!!! E, ma smorilo me!!!
Ali neka kako god sve se izgura samo nek su oni nama zivi i zdravi!!!user posted image user posted image user posted image user posted image
Jos jednom sretnooooouser posted image

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu dzeni_nl)
Neposredna veza do poruke: 1637
7.9.2011 11:57:48   
palachinken
Ja sam prvih sedmica bila samo stalak za sisu user posted image a sad je vec poceo da razgleda i osmjehuje se, pa primjeti i moje lice dok doji user posted image Uglavnom 100 beba, 100 ćudi i sto prije to prihvatimo, lakse nam je user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu dzeni_nl)
Neposredna veza do poruke: 1638
7.9.2011 15:11:32   
treciputmama
Lejla Ka
zahvaljujem ti puno na odgovoru....
sto se tice kapanja ovih kapi, tako i radim...doktorica mi je takodje preporucila da to radim prije samog dojenja...kao i da u nosic nakapam koju kapljicu aqua maris-a kako bi to malo olaksalo....ja rado nebih izdajala mlijeko alo svaki put kad se rasplace pa ne uspijemo ponovo uspostavit dojenje....nakon izdajanja-brzinskog, naravno, ona to popije sad pa sad...pa se bojim da bi mi bila gladna ako to nebih cinila...interesuje me i sljedece: nekada tako fino spava 2-3 satakodje...cesto se desava da ta...jedan dio dana ...ako tako spava preko dana onda od nekih 17.00-01.00 navece stalno se budi, svakih deset minuta..samo zaplace ili kenka...a u toku noci se budi samo 1-2 puta...eh, kad fino spava rjedje i jede a kad je nemirna onda svaki put kad je uzmem ponudim joj da doji i svaki put jede...pa sad ne znam...valjda se ne budi jer je gladna ...kako onda moze spavat tih 2-3 sata kad joj nadodje..nekad cak i duze?????
takodje...cesto se desava da se u toku dojenja napinje pa odbija sisati..a kad ispusti vjetric onda se smiri i nastavi, mada nakon par puta totalno odustane....mislim da je i stomacic muci!!!! 1-2 puta u toku dana joj dam plantex caj...popije otprilike 50 ml. svaki put....pa kad kaki onda joj je stolica rijetka kao proliv ali zute boje...mada ostane koji "dukat" na peleni a ostalo pelena upije kao mokracu.... puuuno piski , mislim da je to ok...uvijek je pelena puna....
sta da radimo sa ovim stomacicem....kad kaki nekada se toliko napinje da pomislim da joj je stolica tvrda....
evo , sad ovo pisem i razmisljam kako je stvarno svako dijete prica za sebe...treca mi je bebica a kao da je prva..totalno nemam ideju sta vise da radim...najradije bih je jedan dan odvela pedijatrici-naravno, kad bi to bilo moguce, da nas prati...mozda bi mi tek onda znala dati neki savjet...
u svakom slčucaju, puno mi pomazu i forumasice svojim savjetima....trudim se i nadam da cemo ubrzo uspostaviti pravo dojenje i uzivati narednih mjeseci..

10.10.2005. rodila se moja ljepotica- nasa prva sreca
07.07.2009. obradovani smo po drugi put- stigao je jedan momak....
18.07.2011. jos jedna ljepotica se pridruzila sretnoj porodici...

eto...jedna veeeeelika sretna porodica, hvala Allahu dz.s

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 1639
7.9.2011 15:30:58   
kaktuscic

Moj i sad doji po sat i pouser posted image user posted image user posted image a samo nam 24 mjeseca!user posted image user posted image user posted image Znam da ti nije do sale ni malo, nije ni meni, al ja sam sama sebi kriva! Uglavnom tako male bebe doje duuugooooo... Ne znam ni je li pametno nauciti lezeci kao ja pa me cuclo po cijelu noc dok nisam izbacila nocne podoje, sad ujutro izmedju 7,30 - 9 h njemu je sika u ustima i spavamo tako zajedno, ali nama su ostala jos dva podoja (mazenja) ujutro i u podne, pa mu jos malo pustam :)  zao mi ga sad, a zao mi i sebe!

Uglavnom i ja sam ti htjela reci da je to sasvim normalno za tako malu bebu!

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 1640
7.9.2011 17:35:41   
Lejla Ka
Skvo žene su ti mislim dale sasvim dovoljno materijala da odlučiš šta ćeš sa tih sat i po user posted image
Zaključak je da je u tom uzrastu normalno, ja bih rekla i potrebno, kasnije će zavisiti od bebe. I slažem se sa palachinken, naučite dojiti ležeći. Ako te strah da ćeš se vrtiti dok spavaš sa bebom umetni neki mali jastuk između vaših stomaka i nogu tako da osjećaš granicu. I slobodno odspavaj.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu kaktuscic)
Neposredna veza do poruke: 1641
7.9.2011 17:38:01   
teacher75
mene zanima kakva je situacija sa dojenjem tj, sa mlijecnim kanalima nakon 2.poroda, ima li neke razlike i jesu li "prohodniji". posto sam ja u pocetku sa 1.bebom imala problema 2 dana jer je slabo vukla iz lijeve dojke(desna je bila ok), pa smo je jedva "otcepili" i malo je falilo da dobijem upalu, zanima me da li ce iduci put biti lakse...

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1642
7.9.2011 19:23:39   
scarlett
teacher, možda griješim, ali mislim da tu nema pravila, jer se nekim ženama dojke upale i nakon mjeseci i mjeseci dojenja u periodu dok još doje, a razlozi mogu biti različiti... mislim da ti niko ne može garantovati da će to drugi put proći bez problema ili da će biti lakše (nemam vlastito iskustvo po tom pitanju, ali eto to je ono što sam "načula"user posted image )
Eh sad, obzirom da već imaš iskustvo s dojenjem, mislim da će u tom smislu biti lakše, nećeš lahko paničiti, a to će doprinijeti lakšem dojenju bez stresa.user posted image
i još nešto, jooooj nemaš pojma koliko ti zavidim.user posted image Ja ne dojim evo već skoro 4 mjeseca i još uvijek visim na ovom PDFu.

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 1643
7.9.2011 19:35:03   
scarlett

Skvo draga, prvo da ti čestitam na user posted image , nisam ni upratila da si se već porodila hB.
Kod nas je bilo obratno, moj bebi je sat i po spavao, a dojio po 3h ( jednu 1,5h pa onda drugu user posted image ) sve do trećeg mjeseca, em je bolilo, em ni ja nisam mogla nikako ležeći, presjedila sam 3 mjeseca s jastukom na nogama i stalno kukala na RRu kako sam na rubu da odustanem, još mi svi oko mene govorili da to nije normalno, a ja sam mislila da je bebi malo pobezobrazan user posted image što me dovodi u situaciju da moram stalno drugima objašnjavati što to tako dugo traje, a ni sama ne znam što..., što mi ne da otić' ni na malu nuždu - odmah plače čim ga diskonektujem,... što ne mogu ni supu rahat pojest'... što ne mogu rahat glancat po kući user posted image ,... mislim da mi je tad kičma najviše stradala...zato, čim prije uvježbajte ležeći.

Ali već nakon trećeg mjeseca situacija se "stabilizovala", ja sam shvatila da on nije jedina takva beba i da je to normalno, kad sam se pomirila s tim da je to normalno i da mi je njegovo zadovoljstvo najbitnije, bilo je mnogo lakše...
On je tada već dojio znatno kraće, ali je još sa 21 mjesec budio se u toku noći nekad i po 12 x, a meni to uopšte nije smetalo - barem u periodu kad nisam radila, a kad sam radila uffffuser posted image .

Eh, nedavno sam bila kod prijateljice koja se tek porodila, bebi 10tak dana, gledam ih kako doje i kontam, eh tek bih sad s drugom bebom znala da se opustim i da uživam...

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 1644
7.9.2011 20:34:43   
mersiha 77
Skvo RR ma neces draga neboj se,nista ati bebiju neces uraditi
uh pa ja sam se bojala ko djavo,uh pa pobogu udusicu dijete
ali kad sam postala hronicno umorna onda nisam znala ni kad doji ni kad nedoji
uh kod mene je Anes malte ne po cio dan visio na sisi dok je bio manji
sad je to iza nas hvb
nego se ti lijepo namjesti bebiju siku uvali i spavaj,kad mu dodije pustice i zaspati ai ti ces biti odmornija
bogami vjerujmiuser posted image

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 1645
7.9.2011 21:51:59   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: teacher75

mene zanima kakva je situacija sa dojenjem tj, sa mlijecnim kanalima nakon 2.poroda, ima li neke razlike i jesu li "prohodniji". posto sam ja u pocetku sa 1.bebom imala problema 2 dana jer je slabo vukla iz lijeve dojke(desna je bila ok), pa smo je jedva "otcepili" i malo je falilo da dobijem upalu, zanima me da li ce iduci put biti lakse...

Mogu ti samo reči da drugi put dojke znaju bolje, kao i mi u ostalom user posted image

Nije pravilo, i nema garancije da sad neće biti nekih problema koje nisi imala prije, ali su sad dojke definitivno već razrađene.
Samo bih te upozorila da ako si imala zastoje na nekim mjestima budeš na oprezu, naročito prvih dana kad se očekuje nadolazak, jer ti kanali imaju običaj da ponovo prave probleme.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

Neposredna veza do poruke: 1646
7.9.2011 22:06:26   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: teacher75

Mogu ti samo reči da drugi put dojke znaju bolje, kao i mi u ostalom user posted image

Nije pravilo, i nema garancije da sad neće biti nekih problema koje nisi imala prije, ali su sad dojke definitivno već razrađene.
Samo bih te upozorila da ako si imala zastoje na nekim mjestima budeš na oprezu, naročito prvih dana kad se očekuje nadolazak, jer ti kanali imaju običaj da ponovo prave probleme.

meni se ovo desilo drugi put u porodilistu, ali srecom pa sam bila sa bebom i stavljala ga stalno na siku i masirala i stavljala obloge i sta sve ne ide i spasila se mastitisa, a prvi put to nista nisam znala niti mi je ko pomogao a beba bila na pedijatriji i bas sam nastradala.

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1647
7.9.2011 22:18:42   
teacher75
meni je prosli put mama pomogla jer je bila uz mene i podrzavala me da uporno dojim na lijevu dojku koju je lana uporno odbijala, plakala je od gladi al nije htjela da je prihvati, pa smo je znale (mama i ja) zajednicki stiskati, gnjeciti, pumpicom izvlaciti sto vise mlijeka i na kraju smo uspjeleuser posted image nekon nekoliko mjeseci dojenja su mi se odjednom stvorile tvrde ploce, i srecom lejla ka mi je odmah ovdje objasnila sta je to i rekla kako da ih razbijem i proslo je i to bez problemauser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 1648
7.9.2011 22:27:22   
Malenaoduvijek
mene prvi put spasila patronazna sestra.ali bukvalno, mlijeko nadoslo ludnica grudi da puknu, Luka nije tu da doji, pumpa nista ne pomaze.
i zena dosla i rukom razbijala te plocice i izvlacila mlijeko.licila sam sebi tada na kravu.
uh kad se sjetim toga i tu noc je mm sjedio sa mnom i isto to radio i ja svaki sat ustajala i pumpala.

e Boze sta ti sve neiskustvo moze uraditi ali stvarno.

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

Neposredna veza do poruke: 1649
8.9.2011 10:20:17   
sweet insanity
Lejla kako me nema vise na fb, nadam se da ces naici ovdje je rnije problem u pitanju pa d ate zvrcam :) Na areoli mi, tamo gdje su one tackice bijele (zlijezde ili sta vec) jedna mi je otekla i bas pobijelila i boli malo na dodir, kao da je dlacica urasla e sad, dal da ja to ostavim da smao ileti il da čopam? Kontam reko ajde mozda ce i sama dlacica izletit......i nadam se da to ne smeta dojenjuuser posted image

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 1650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  64 65 [66] 67 68   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  64 65 [66] 67 68   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *