|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  63 64 [65] 66 67   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: problemi sa dojenjem...
6.9.2011 13:34:17   
Skvo RR
Ah..evo i mene..user posted image user posted image user posted image ..tj..nas....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ovako..od jutros (ko o cemu ja o kakamauser posted image ) dvije pokakane pelenice...sada nam je smedja sa zlatnim tackicama (sto je fino opisah, kao da je pasmina)user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ...

Nocas je dojio svaka dva sata...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ....odprilike...pa je jutros bio budan..pa malo revao..jer vise nisam imala sta da mu ponudim..pa sam se vrtila oko prehipp-a ....pa sam odustala,.jer mu je uma uvalila dudu (hoce samo od njeuser posted image user posted image ) Evo spava ima dva sata..
Ja sam trenutno rijesila problem one uvucene dojke sa silikonskom bradavicom, i super je prihvatio...medjutim ja sada silikonsku bradavicu stavljam i na onu "ragadnu dojku"....pravo mi je lakse....Muz mi je kupio jutros one avent zastitnike za grudi...i mogu reci da mi je dosta lakse...Evo sada gledam vec mi se malo nakupilo u stitnik mlijeka...kapa....pa kontam to se moze isto popapati?

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 1601
6.9.2011 13:35:25   
Lejla Ka
Ovako, dojke se, po onom kako smo mi naučene, mjenjaju tako da se jedna ista nudi u toku perioda od 2-3 sata. Znači ako beba traži više puta u toku 2-3 sata ti nudiš istu dojku.
Princip je slijedeći:
Na bebin zahtjev ponudiš dojku. Nastojiš da beba na njoj što duže efikasno sisa uz gutanje. Ne ograničavaš trajanje podoja.
Ako beba sama ispusti dojku u slijedećem periodu od nekih 2 sata ćeš nuditi istu tu dojku.
Ako beba dugo (3-5 minuta) sisa na dojci, a ne vidiš da mlijeko kreće i beba počinje gutati, ponudiš bebi drugu dojku.
Ako beba kratko sisa pa se buni, najprije je pokušavaš umiriti i privoliti na mirnije sisanje jedne dojke prije nego ponudiš i drugu.
Ako si kod predhodnog podoja davala obje dojke slijedeći podoj započinješ "načetom".
Ako beba nakon podoja na jednoj dojci ne traži jesti duže od 2,5-3 sata, slijedeći podoj ponudiš "novu" dojku.

Na ovaj način se nastoji obezbjediti da beba pojede i najmasnije mlijeko koje zaostaje u kanalima nakon dužih pauza. Rijeđe mlijeko izlazi prvo i često male bebe odustanu od sisanja nakon što se dotok smanji.
Ako beba često siše mlijeko se ne stiže razdvojiti na masno i rijetko.

Kompresije koje sam ti prije spominjala rade se tako da se slobodnom rukom obuhvati dojka to bliže rebrima. Kad beba prestane sisati majka sticne dojku kao da želi istisnuti mlijeko iz nje prema bebi. Pratiš kad beba ponovo počne sisati pa pustiš pritisak. Kad sisanje opet stane ti opet stisneš. I ovo pomaže da se "istisne" to gusto mlijeko.

Ovo naročito može biti korisno nako dužih pauza između dojenja.

Dužina podoja nije baš dobro mjerilo jer beba ne doji efektivno svo vrijeme podoja. Znači imaš efektivne podoje od 10 minuta i ne efektivne od sat i više u toku kojih beba jede možda 5 minuta. Mjerilo je dakle vrijeme u kojem beba guta mlijeko.
Ti kako vidim možeš primjetiti kad beba guta, pa prati koliko ti periodi traju.

Ovo što opisuješ na kraju:

[Ja stalno trazim razlog placu, mm istice da beba mora malo i plakati, a ja je jednostavno ne mogu slusati    Zato kazem da je naucila na ruke jer u momentu kada je podignemo i nosamo prestane...cak ako je ljuljamo na isti nacin, a sjednemo-ona pocne plakati ]

je sasvim uobičajeno ponašanje novorođenčadi. Zapamti da oni plačem komuniciraju. Na plač se treba odgovoriti, ali ga ne treba shvatati kao izražavanje boli ili nečeg neugodnog. Beba plače da kaže da joj treba pažnja. Pružite joj tu pažnju. Nećete je razmaziti, već će te joj pokazati da ima zainteresovane, brižne roditelje u koje može biti sigurna, koji su tu za nju, u koje se može pouzdati. To je osnovni temelj samopouzdane osobe. Beba od vas dobija poruku "ja sam bitna!".

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu new_mum)
Neposredna veza do poruke: 1602
6.9.2011 13:35:37   
koka i po
samo da pozdravim skvocitu i da joj cestitam i ovdje user posted image

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 1603
6.9.2011 13:37:58   
Anoniman
Skvo draga samo naprijed user posted image user posted image user posted image ... sto se tice stolice moj maleni je mekonij kakio dugo, tek sedmi dan je bila zlatno-zuta stolica, a samo dok je bio u bolnici bio je na dohrani i jednu flasicu kuci je popio i to 30ml taj dan kad smo izasli iz bolnice, ostalo samo doji. Meni je dr rekla da djeca koja su rodjena zakazanim CR ili provociranim porodom duze vremenski mekonij izbacuju, sad ne znam da li je to tacno.

LejlaKa sad citam sta si govorila new mum i kontam da li ja da se zabrinem... posto moj maleni ima i po 4-5 sati sna, obicno po danu dva puta po 3-4 sata spava, a po noci je to dva puta po 4-5 sati sna, nekad i sest sati sastavi, ali zato on kad se probudi obicno doji nekih pola sata pa napravi pauzu desetak minuta pa opet trazi i opet to traje 20-30min i tako jedno 4-5 puta i posle tih silnih dojenja zaspi tu dugosatnu turu. Ja imam kuci digitalnu vagu za vaganje djece i ona mi pokazuje otprilike da je on nekih 800gr dobio do sada, racunajuci na rodjenu kilazu, jer on je rodjen sa 2,960, a npr prekljuce sam ga vagala i imao je 3,780... sad pitanje posto ako je ova tacna vaga sto ja imam, a trebala bi on dobro dobija, ali je li ok da ovoliko spava i ovako jede... da nagovjestim da je on bas mirna beba i svaki put kad se pobuni ja mu dam da doji, znaci na zahtjev.

(odgovor članu Lulu_08)
  Neposredna veza do poruke: 1604
6.9.2011 13:39:34   
palachinken
JelenaT, to se tebi karma oduzuje zbog Aninih nesanica user posted image MIslim da nemas razloga za brigu, mnoge novopecene bi ti pozavidjele na tih 5 sati u komadu!

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1605
6.9.2011 13:53:49   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: Skvo RR

Evo sada gledam vec mi se malo nakupilo u stitnik mlijeka...kapa....pa kontam to se moze isto popapati?

Znači, djete spava 2 sata nakon što je mama donijela pametnu odluku. Zaključak: beba nije revala zato što joj mama nije imala šta ponutiti, što mami dokazuju i viškovi mlijeka u školjkicama.

Uvijek je bolje iz orginalne ambalaže, čistije i sigurnije. Tako da te viškove, ne znam. I meni ih je bila grehota prosipat pa sam ih sipala u saksiju sa hibiskusom. Biljka je sretno preminula predhodno se dobrano usmrdivši.

Dok ne bi došla u nekakvu kriznu situaciju da ti trebaju ti viškovi ja se ne bi zezala sa njima. Jer ti bi to sad trebala skupljati, pod posebnim uslovima, pa onda nekad zagrijati, pa dati (ni slučajno flašicom, to će ti samo pogoršati problem sa ragadom i "problematičnom bradavicom) npr. špricom ili kašikicom. user posted image
Bojim se da imaš pametnijeg posla user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 1606
6.9.2011 13:58:47   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Skvo draga samo naprijed user posted image user posted image user posted image ... sto se tice stolice moj maleni je mekonij kakio dugo, tek sedmi dan je bila zlatno-zuta stolica, a samo dok je bio u bolnici bio je na dohrani i jednu flasicu kuci je popio i to 30ml taj dan kad smo izasli iz bolnice, ostalo samo doji. Meni je dr rekla da djeca koja su rodjena zakazanim CR ili provociranim porodom duze vremenski mekonij izbacuju, sad ne znam da li je to tacno.

LejlaKa sad citam sta si govorila new mum i kontam da li ja da se zabrinem... posto moj maleni ima i po 4-5 sati sna, obicno po danu dva puta po 3-4 sata spava, a po noci je to dva puta po 4-5 sati sna, nekad i sest sati sastavi, ali zato on kad se probudi obicno doji nekih pola sata pa napravi pauzu desetak minuta pa opet trazi i opet to traje 20-30min i tako jedno 4-5 puta i posle tih silnih dojenja zaspi tu dugosatnu turu. Ja imam kuci digitalnu vagu za vaganje djece i ona mi pokazuje otprilike da je on nekih 800gr dobio do sada, racunajuci na rodjenu kilazu, jer on je rodjen sa 2,960, a npr prekljuce sam ga vagala i imao je 3,780... sad pitanje posto ako je ova tacna vaga sto ja imam, a trebala bi on dobro dobija, ali je li ok da ovoliko spava i ovako jede... da nagovjestim da je on bas mirna beba i svaki put kad se pobuni ja mu dam da doji, znaci na zahtjev.

Nije problem da beba spava ako dobro jede kad ne spava. Problem je ako zbog sna ne jede.

Kake! Kake su važne. Gladne bebe ne kake (u prvim sedmicama života). I piške, gladne bebe malo ili nikako ne piške.

Bebe plaču i kad nisu gladne. Bebe plaču kad hoće mamu jer su se sjetile kako im je bilo predhodnih 9 mjeseci i kako im je sad. I ja bih plakala na njihovom mjestu user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1607
6.9.2011 14:01:19   
Anoniman
Lejla on kaki jednom dnevno-max dva puta i bude bas zlatno-zuta i do za vrat, cesto i prodje pelenu, tako da je kaka bas obilna i ako je jednom dnevno.
sto se tice placa iskreno on nikad ne place, on kao malo kenka jedino tako da mislim da nije gladan cim toliko spava. Ispravi me ako grijesim :)

(odgovor članu Lejla Ka)
  Neposredna veza do poruke: 1608
6.9.2011 14:03:32   
palachinken
Mene interesuje hoce li povremena upotreba flasice (one s jednom rupicom za novorodjencad) u kojoj je moje izdojeno mlijeko poremetiti dojenje. Imam nekih zdravstvenih problema i morat cu izbivati, pa bih bebu ostavila na cuvanje sa rezervom mlijeka. Da li je rano za bocicu ili da probamo sa kasikom? Problem je sto kasičicom on pola vrati nazad i treba dvoje da ga nahrane, a moja mama bi sama bila kad ga bude cuvala.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1609
6.9.2011 14:03:46   
Lejla Ka
De se ti pobrini za onu drugu "stvar". Nadam se da će brisevi u četvrtak biti OK.
Ostavi dijete, vidiš da je pravi plandovan, spava i jede. Ne da ni malo da se izgubi na aktivnosti user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1610
6.9.2011 14:06:33   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: palachinken

Mene interesuje hoce li povremena upotreba flasice (one s jednom rupicom za novorodjencad) u kojoj je moje izdojeno mlijeko poremetiti dojenje. Imam nekih zdravstvenih problema i morat cu izbivati, pa bih bebu ostavila na cuvanje sa rezervom mlijeka. Da li je rano za bocicu ili da probamo sa kasikom? Problem je sto kasičicom on pola vrati nazad i treba dvoje da ga nahrane, a moja mama bi sama bila kad ga bude cuvala.

Špricom?  http://www.youtube.com/watch?v=eVFxgeQcZbI

Ma sumnjam da bi vama to sad nešto značajno poremetilo ako neće biti redovno (mada, zbog političke korektnosti ja ću reči da sam uvijek protiv). A može se desiti da Michelin neće htjeti gumenasti ćevap.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 1611
6.9.2011 14:08:34   
pocahontas
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

aj kako je slatko ovo dijete..kako samo klopa jojjjjjjjjjjuser posted image

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1612
6.9.2011 14:09:03   
palachinken

Ma sumnjam da bi vama to sad nešto značajno poremetilo ako neće biti redovno (mada, zbog političke korektnosti ja ću reči da sam uvijek protiv). A može se desiti da Michelin neće htjeti gumenasti ćevap.

Nisam vidjela sladji video, ne pamtim! Trebam li neku posebnu spricu traziti, ova ima neki siroki vrh gore koliko ja vidim? Probat cemo obe opcije, valjda uspije user posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1613
6.9.2011 14:11:11   
Skvo RR

I ja sam planirala akoBogda  da uspostavimo dojenje...da ga naviknem na onu aventovu na jednu rupicu...nece ni mene uvijek biti uz bebija...user posted image ...Mislim da to nije bas bas tako lose...user posted image ....

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1614
6.9.2011 14:12:00   
palachinken
Ma meni je on jos mali da ga naviknem na flasicu, da mu je makar duplo ovoliko ne bih brinula. Ipak mu je sad sika sve na svijetu user posted image

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 1615
6.9.2011 14:16:33   
pocahontas
IZVORNA PORUKA: Skvo RR

I ja sam planirala akoBogda  da uspostavimo dojenje...da ga naviknem na onu aventovu na jednu rupicu...nece ni mene uvijek biti uz bebija...user posted image ...Mislim da to nije bas bas tako lose...user posted image ....

a što te ne bi uvijek, bar prvih mjeseci bilo tu uz bebija? moras li raditi iliuser posted image
ja nisam nigdje mrdnula bez njega prvih godinu dana, a da ne kazem prvih 6 mjeseci isključivog dojenja..kud svi turci tu i mali mujo (gdje god krenem, vučem i njega, ali nigdje posebno nisam morala ni ići osim u šetnju, ili kod mame, ili kod rodbine, kod prijateljica...tako da meni to nije bio problem..osim što nisam spavala po noći..a ne bih vjerovatno ni spavala da ga nisam dojila...to nema neke veze pretjerane, je li takouser posted image
ovo ti je jednom u životu, sada i nikad više za malog bebača..hodati ćeš moći uvijek, a dojiti samo sada...user posted image

< Poruku je uredio pocahontas -- 6.9.2011 14:18:46 >

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 1616
6.9.2011 14:19:46   
Lejla Ka
Nisam vidjela sladji video, ne pamtim! Trebam li neku posebnu spricu traziti, ova ima neki siroki vrh gore koliko ja vidim? Probat cemo obe opcije, valjda uspije user posted image

Ma jok, samo tražiš sa što većom kubikažom, da ne bude po 2 ml, nego traži 10ml i više da kad navučeš u jednu ide neko vrijeme bez dopunjavanja.

Skvo, najiskrenije, prva 3-4 mjeseca su kritična za dojenje. To je period kad još uvijek neka bezvezna sitnica može srušiti bukvalno mjesece neproblematičnog dojenja. Ja u tom periodu, bez velike nevolje, zaista nikad ne podržavam uvođenje flašice. Naročito zbog mogućnosti da se ponekad, jednokratno izdojeno mlijeko da nekim alt_ernativnim putem.

Nije bitno što je na silikonskom sisaču jedna rupica, mikronska ili ovakav ili onakav oblik sisača. Ni jedan nije ni približan obliku, osjećaju i mehanizmu dojke. Ne postoji flašica slična dojci. I svaka je rizik konfuzije bradavice, tj konfuzije tehnike sisanja.

Ako nećeš na posao poslije 3 mjeseca, radije vježbaj sa bebom hranjnje na šoljicu ili špricu iz zabave, da možete jednokratno pokriti neki podoj kad te ne bude.

Cup feeding:

http://www.youtube.com/watch?v=I5wWzkOufy4

Kasnije, 5.-6. mjesec možete pokušati sa nekim mekanim kljunašicama, ako do tad ne budete iskusne fildžanđije user posted image

< Poruku je uredio Lejla Ka -- 6.9.2011 14:25:22 >

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 1617
6.9.2011 14:24:02   
pocahontas
ma i ovo hranjenje na čašu mi je peglativno osim ako bas ne moram na posao ili ne daj boze u bolnicu i sl. pu pu pu...osim toga, nekako mi se čini da dijete prospe dok pije, pa ne bih imala uvida koliko je zapravo popilo mlijeka na ovaj način i jos bih se dodatno nervirala...ne znam...nisam ni za izdajanje osim ako se ne mora, ja sam samo za dojenje user posted image lijepo dojenje..eh kad se sjetim-uvališ mu (.)(.) onako žmireći u pola noć i ne razmišljaš je li dobra doza, vrela voda, čista bočica i tako to...milina....

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1618
6.9.2011 14:29:06   
new_mum
Ok, onda cu malo vise obratiti paznju na to i pokusati sa kompresijom, pa ce valjda ici bolje... Kontrola mi je za 10 dana i doktorica je rekla da ce biti zadovoljna ako dobije od 180 do 200 grama...
Hvalaaa user posted image

04.08.2011. - mamina princeza

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1619
6.9.2011 23:57:27   
treciputmama
Lejla Ka
Lejla Ka
nadala sam se tvome odgovoru na moje pitanje...
danas smo bili nba pregledu, ispricala sam doktorici problem sa histericnim placem u sred dojenja..pa pri pregledu je ustanovila da je zigaju usi jer ima blagu upalu vanjskog dijela uha...vakcinu zbog tog nismo dobili, dala nam je kapi za oci da kapamo u usi...i danas cijeli dan je spavala budila se samo da jede, ali od predvecer je nemirna, podje plakat,i naravno isto u toku dojenja problemi.....doji, doji...pa onda podje histericno da vristi i ne zeli siku vise...a onda ja bojeci se da je gladna( jer sam svjesna da ne popije ono gusto mlijeko) opet muz-muz pa dam iz flasice...nju brzo popije mada nekad i nju odbija....na danasnjem vaganju se ispostavilo da je za 12 dana dobila 340gr. dktorica kaze da je zadovoljna..... kako cu dalje...strah me da se totalno navikne na flasicu a ne znam kako da je "natjeram" da doji....

10.10.2005. rodila se moja ljepotica- nasa prva sreca
07.07.2009. obradovani smo po drugi put- stigao je jedan momak....
18.07.2011. jos jedna ljepotica se pridruzila sretnoj porodici...

eto...jedna veeeeelika sretna porodica, hvala Allahu dz.s

(odgovor članu new_mum)
Neposredna veza do poruke: 1620
7.9.2011 10:02:25   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: treciputmama

Lejla Ka
Lejla Ka
nadala sam se tvome odgovoru na moje pitanje...
danas smo bili nba pregledu, ispricala sam doktorici problem sa histericnim placem u sred dojenja..pa pri pregledu je ustanovila da je zigaju usi jer ima blagu upalu vanjskog dijela uha...vakcinu zbog tog nismo dobili, dala nam je kapi za oci da kapamo u usi...i danas cijeli dan je spavala budila se samo da jede, ali od predvecer je nemirna, podje plakat,i naravno isto u toku dojenja problemi.....doji, doji...pa onda podje histericno da vristi i ne zeli siku vise...a onda ja bojeci se da je gladna( jer sam svjesna da ne popije ono gusto mlijeko) opet muz-muz pa dam iz flasice...nju brzo popije mada nekad i nju odbija....na danasnjem vaganju se ispostavilo da je za 12 dana dobila 340gr. dktorica kaze da je zadovoljna..... kako cu dalje...strah me da se totalno navikne na flasicu a ne znam kako da je "natjeram" da doji....

Izvini treciputmama, ovo neko vrijeme mi se bilo stislo obaveza pa sam previdjela tvoj post.

Ako je problem uho (hvala Bogu pa ste to na vrijeme otkrili) dok ne prođe vjerovatno će te imati to plakanje tokom podoja jer dojenje pokreće čitav taj sistem oko ušnog kanala. Sa druge strane dojenje jako pomaže da upala prođe bez začepljenja i da se ti neki sadržaji ako postoje izbacuju da ne bi komplikovali upalu dalje.

Koliko često beba doji, tj. koliki su razmaci između podoja?

Ako beba doji često onda se mlijeko malo razdvoji na masno i rjeđe, pa nemaš potrebu da brineš o tome da li beba dođe do masnog mlijeka. Ako doji rjeđe, tj. ako su pauze duže onda bih ti preporučila da prije podoja izdojiš nešto mlijeka pa tek onda bebi daš da doji, tako će prije doći do masnijeg mlijeka. Možeš i dojke prije podoja zagrijati i blago izmasirati da se gušće mlijeko "pokrene" i lakše izađe na bebino dojenje. Svakako bih ti preporučila da dok beba doji ti lagano slobodnom rukom "guraš" mlijeko od korijena dojke prema bradavici svuda u okolo dojke koliko imaš pristup kako bi beba što lakše dojila, da joj bol u uhu što manje smeta.

Što se tiće flašice, ako je doktorica na vaganju zadovoljna probaj da je ne nudiš. Radije probaj bebu umiriti kako najviše voli pa opet pokušati dojiti. Pokušaj sve tehnike olakšavanja podoja. Ne znam po kojem režimu kapaš kapi u uho, ali bi sigurno bilo dobro da ih kapneš malo prije podoja na strani koja je pogodna da kapi ostanu u uhu. Na taj način će i kapi malo anestetizirati bol, lakše će se rasporediti u kanalu, a beba će lakše jesti.

Javi kakvo je stanje. Nadam se da će terapija biti brzo uspješna.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu treciputmama)
Neposredna veza do poruke: 1621
7.9.2011 10:46:55   
dzeni_nl
Evo i mene ponovo na ovoj temi. Mene uzasno boli lijeva sika ne nzma zbog cega? Boli me sa lijeve strane bas ubinska i iritirajuca bol, cak mei dodir ruke vrijedja. A i bradavica me isto boli, pa melna dok doji zlo mi dolazi od bola. Zna li iko sta bi moglo biti u pitanju?

Ima nade za bolje sutra...
04.09.2010 rodila se Marisa mamina radost najveca.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1622
7.9.2011 10:57:43   
Lejla Ka
Jeli bol lokalizirana na jednom mjestu? Jesi pipala, da se nije negdje začepilo?
Koliko dugo te to boli?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu dzeni_nl)
Neposredna veza do poruke: 1623
7.9.2011 11:08:43   
dzeni_nl
Boli me od sinoc. U toku noci sam osjetila bol i evo jos uvijek me boli. A bol je na jednom mjestu skroz do ruke, tako da me i dodir ruke vrijedja. Sad sam detaljno pipkala i kao da je malo tvrdo. Al me i bradavica boli u toku dojenja za poludit.

Ima nade za bolje sutra...
04.09.2010 rodila se Marisa mamina radost najveca.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1624
7.9.2011 11:13:23   
Lejla Ka
To će ti pod rukom garant biti neki mali zastoj. Izmasiraj koliko možeš, namaži prste nekim beby uljem, a može i obično pa malo "potjeraj" prema bradavici, i obavezno dok curić doji. I namjesti je tako da ti prolazi ispod ruke, a leži iza tebe, onaj položaj fudbalske lopte.

Ima li bradavica oštećenja? Da li te i ona boli od kad to pod rukom ili je to ne vezano?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu dzeni_nl)
Neposredna veza do poruke: 1625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  63 64 [65] 66 67   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  63 64 [65] 66 67   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *