Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: bakterija ENTEROBACTER SPECIES kod djece 2.9.2011 20:39:57
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mama alma RR
Ne znam što se hanady ne javlja, kući su, curica ima ešerihiju, nadam se da će se uskoro javiti,
preduhtrila si me skoro sam ju zvala nema se kad javiti pa ce sve potanko objasniti bit ce cure dobo one su jake izace baje abd . Ljubim vas Jos bi pricala al anel se snao uzeo stapice i gura u uticnicu skino zastitnike sa uticnice dva stapica na pola tamo stoje nesmijem sad nista dirat .
RE: bakterija ENTEROBACTER SPECIES kod djece 2.9.2011 20:46:39
klemzi
Hvala mama alma, baš sam se bila uspaničila. Ma sad će to nama Hanady sve fino objasniti, i šta, i kako
RE: bakterija ENTEROBACTER SPECIES kod djece 2.9.2011 21:01:55
Hanady RR
hej drage moje
Mi smo dans bile ljekaru cijeli dan... Hanadi ima ešerihiju...nažalost maloj curici smo uradili tri puta nalaz danas i mokraća je uredna pa nemamo bojazana da je i ona u istom porblemu.
Hanadi je radila i UZ bubrega i hvala bogu nalaz je dobra. Kreatinin i nalazi iz krvi koji su vezani za bubrege svi su u granicama normalnog.
nažalost i ona je naemična. Nakon toliko antibiotika doktorica kaže da je to normalan slijed i d ane brinemo.
Dobile smo da pijemo Esbesul 10 ml ujutro i 5 navečer...7 narednih dana, a onda ćemo 5 dana na inekcije garamicina. nakon toga sačekati 2 dana pa uraditi urinokulture.
Pored antibiotika dobile smo narafno legoder za anemiju...
Najžalosnije je što su nalazi pokazali d aje smao željezo u pitanju a hemoglibin je OK tako da su ailni antiobiotici u prethodnom mjesecu moje bebe doveli u anemiju Sad sa posebnom pažnjom brinem o njima, slabo mi jedu no to je kažu normalno s aniskim željezom.
nadams eu nekos skorije vrijeme za dpručkom ću vdijeti svoje curice koje se takmiče koja će više pojesti....sad to nije tako...tačnije nikako...cijeli dan molim za jelo...a mi na to nismo navikle
Hvala vam što putate i oprostite što nisma s eprije javila...oko njih dvije sam cijeli dan... Pored toga bila sam na roditeljskom u vrtiću da handi ide u obavezno predškoslko u popodnevnim satima...donijeli smo zajeničku odluku, ja , suprugm moja ma, seka i moje zaove da moje curice neće u vrtić nardnih mjeseci pa ćemo kod nane biti a handi će obavljati prve časove predškolskog odgoja u vrtiću svakoga petka po 2 sata ...sad za sada tako jer njih dvije nažalost nisu za vrtića sa ovako oslabljenim imunitetom
RE: bakterija ENTEROBACTER SPECIES kod djece 2.9.2011 21:05:59
Anoniman
mama rekla sam ti ne sekiraj se bit ce cura abd dobro ozdravice .Jaksi su oni jaci od nas dzaba sto su maleni budi sigurna .Prije ce oni ozdravi hb nego mi . Zao mi je sto vas spopalo sve nesto uzadnje vrijeme al brzo ce to sve biti iza vas .Kad abd izadje baja ojacat ce one ljubim vas sve tri ....
RE: bakterija ENTEROBACTER SPECIES kod djece 2.9.2011 21:14:08
muaaa
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
hej drage moje
Mi smo dans bile ljekaru cijeli dan... Hanadi ima ešerihiju...nažalost maloj curici smo uradili tri puta nalaz danas i mokraća je uredna pa nemamo bojazana da je i ona u istom porblemu.
Hanadi je radila i UZ bubrega i hvala bogu nalaz je dobra. Kreatinin i nalazi iz krvi koji su vezani za bubrege svi su u granicama normalnog.
nažalost i ona je naemična. Nakon toliko antibiotika doktorica kaže da je to normalan slijed i d ane brinemo.
Dobile smo da pijemo Esbesul 10 ml ujutro i 5 navečer...7 narednih dana, a onda ćemo 5 dana na inekcije garamicina. nakon toga sačekati 2 dana pa uraditi urinokulture.
Najžalosnije je što su nalazi pokazali d aje smao željezo u pitanju a hemoglibin je OK tako da su ailni antiobiotici u prethodnom mjesecu moje bebe doveli u anemiju Sad sa posebnom pažnjom brinem o njima, slabo mi jedu no to je kažu normalno s aniskim željezom.
nadams eu nekos skorije vrijeme za dpručkom ću vdijeti svoje curice koje se takmiče koja će više pojesti....sad to nije tako...tačnije nikako...cijeli dan molim za jelo...a mi na to nismo navikle
Hvala vam što putate i oprostite što nisma s eprije javila...oko njih dvije sam cijeli dan... Pored toga bila sam na roditeljskom u vrtiću da handi ide u obavezno predškoslko u popodnevnim satima...donijeli smo zajeničku odluku, ja , suprugm moja ma, seka i moje zaove da moje curice neće u vrtić nardnih mjeseci pa ćemo kod nane biti a handi će obavljati prve časove predškolskog odgoja u vrtiću svakoga petka po 2 sata ...sad za sada tako jer njih dvije nažalost nisu za vrtića sa ovako oslabljenim imunitetom
Ej draga prosla sam to sa eserihijom i terapija je bila ista kao kod Hanadi,ala smo se napatile i ja i moja A.Javljam ti pp ime covjeka pa ga zovi da ti posalje odmah caj od kojeg ces je 100% iskorijeniti
RE: bakterija ENTEROBACTER SPECIES kod djece 2.9.2011 21:19:42
klemzi
Biće sve ok, akoBogda...samo polahko, saburli...bitno je da znate protiv čega se borite Ljubim vas sve tri
RE: bakterija ENTEROBACTER SPECIES kod djece 2.9.2011 21:32:26
Nedi
Ne znam kako ova naša djeca imaju ovako slab imunitet i kako ih baje napadaju Kuham i pravim i što se ne kuha haman na svijetu, djeca na smokiju odrastu i zdrava prava. Ne birni se biti ce ok rijesiti cete se bajure.
RE: bakterija ENTEROBACTER SPECIES kod djece 2.9.2011 23:13:26
hatepsut
Od prijateljice djecak poslije mora dobio EC,ona danima plakala,ali se sve saniralo u kratkom vremenu uz pomoc antibiotika!Sto se tice anemije,mi smo u aprilu imali operaciju krajnika,kad smo radili nalaze, zeljezo je bilo totalno lose!Po preporuci jedne forumasice pili smo sokic od cvekle,mrkve i jabuke sve to zacinimo 1 kasikom meda,ja sam dodavala vanilin secer.K. je svako vece pio 1 casu (150-200ml) mislim bunio se jeste,ali smo ga "prepali" kako ce morati u bolnicu ako nece to da pije!HB zeljezo se u kratkom roku popravilo!I sad uvedemo taj sokic !Sto skorije ozdravljenje zelimo djevojcici !
RE: bakterija ENTEROBACTER SPECIES kod djece 2.9.2011 23:32:40
Honey3
Hanady draga bas mi je zao zbog te baje ali eto sad bar znas dijagnozu a sto se anemije tice,ona je jako cesta kod male djece a popravit ces ti ti ako Bog da ljubimo vas puno i saljemo vam jedan veliki
RE: bakterija ENTEROBACTER SPECIES kod djece 2.9.2011 23:47:23
dinaa
Neka nam curica brzo ozdravi a mama ti se sad malo smiri,znas sta je i znas da se da brzo izlijeciti,sreca pa je sve na vrijeme otkriveno i na vrijeme uvedena terapija.
RE: bakterija ENTEROBACTER SPECIES kod djece 3.9.2011 12:56:24
Apotekarka
Hanady ne brini esherihiu ima mala od mojih kumova izgleda da je se uspjesno rijesila ukljuci joj b com i plivit c za djecu svakako ce ti plivit c nadovezivati legofer a b com otvoriti apetit...No sikiriki
RE: bakterija ENTEROBACTER SPECIES kod djece 3.9.2011 14:14:11
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
hej drage moje
usla sam samo da vidim jesi li ti pisala.
znaci eserihija, dosadna kao da ne kazem sta.
imala sam je i ja a i Igor i na kraju je uspio da se rijesi bocama. vidim i vi cete na boce...
a koliko UK ste vi radile, jeste 3 ili 1?
hajde bice to sve ok, samo mnogo tecnosti, ako hoce limunadu o jer je ona isto daji joj i to ali ne moram ti to ja govoriti znas ti to i bez mene
RE: bakterija ENTEROBACTER SPECIES kod djece 3.9.2011 18:57:19
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: mama_debeljuca
I od nas podrška našim drugaricama da nam brzo ozdrave i otjeraju sve baje hanady, jesi li naišla na CITROFIT, na netu?
na baš... što je to...
ako je nešto što bi nam trebalo pomoću u bržem liječenju baja molim te mi malo pojasni...