|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Polazak u vrtić
1.9.2011 9:59:40   
veeseelaa
Nini ja te razumijem i meni je bila frka, i plakale smo ja i malena i svašta nešto, nismo ni jele danima ali vjeruj mi uvidjećeš jako brzo da je najbolji potez što si je upisala u vrtić!
a za zvanje pitaj tete kad bi bilo pogodno da nazoveš i vidiš kako ti je malena, ja sam zvala non stop user posted image  al eto imale su razumijevanja.....
Sretno svima!

Mila81 i tvoja dječica hairli krenula u vrtić, nek im bude sretno, Višnja i manuela takodje, New mama znači opet Ajnica u vrtić, neka, neka.... sad je ona velika djevojčica zna ona sve, nema tebi sekiracije

HAHA, Marijana super da dječaci vole ići u vrtić

Zinanina sretno draga moja

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Nina_Lana)
Neposredna veza do poruke: 1351
1.9.2011 13:47:50   
mama i nora
je l ko imao situaciju da dijete povrati prvi dan u vrtiću? teta kaže da je to ustaljena reakcija...mene zabrinulo pravo...više bih voljela da je plakala...kažu malo je pitala za mamu, al sve ok bilo...šta je bilo ok dijete nije ni pilo ni jelo, a povratilo..ooooj majko jest ovo stresno...uh
dajem nam rok 1 sedmicu-ako se ne prilagodi ne znam šta ću...user posted image

N O R A... se riješila peleneeee....nanananana...
NOVA BEBA dolazi uskoro...

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 1352
1.9.2011 13:54:17   
DM
Ma čupavo moje malo ,slatko-šta mi te to nasekiralo?!
Nisam ni znala za ovu novinu!
Možda je od vrućine?
Možda vam ipak treba malo više vremena za prilagodbu-ipak je to velika promjena za pačad malu?!
A počeće ona jesti aBda!
Sretno!
sad će mame sa iskustvima da te bolje posavjetuju!

< Poruku je uredio doublemum -- 1.9.2011 13:55:09 >

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu mama i nora)
Neposredna veza do poruke: 1353
1.9.2011 13:56:44   
amdi

IZVORNA PORUKA: mama i nora

je l ko imao situaciju da dijete povrati prvi dan u vrtiću? teta kaže da je to ustaljena reakcija...mene zabrinulo pravo...više bih voljela da je plakala...kažu malo je pitala za mamu, al sve ok bilo...šta je bilo ok dijete nije ni pilo ni jelo, a povratilo..ooooj majko jest ovo stresno...uh

Nisam licno, ali sam viđala djece da povracaju, valjda od straha

Neposredna veza do poruke: 1354
1.9.2011 14:54:11   
mama i nora
lako je tebi doublemum tvoji pilići s tobom...jest nekad da se umoriš al bar znaš da im je sve kako treba...nego tebi ću ja nju na šopanje ako ovo ne krene kako trebauser posted image user posted image user posted image

N O R A... se riješila peleneeee....nanananana...
NOVA BEBA dolazi uskoro...

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 1355
1.9.2011 14:56:10   
DM
user posted image user posted image user posted image
znam sve-kako god okreneš nije lahko-ni meni ,a ni tebi
A za ostalo ćemo se Zdogovoritiuser posted image

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

Neposredna veza do poruke: 1356
1.9.2011 16:11:51   
madam x
Dan je prošao relativno dobro, nije plakala kad je ostala, ali ona jadna nije ni znala šta je snašlo. Nisam ni ja plakala ali sam cijeli dan bila u grču i glava me je boljela. Kad sam došla po nju, zaplakala je iz dubine duše, ono pravo tužno, teta kaže da je tad prvi put zaplakala, ali ja to ne vjerujem, znam ja da oni to tako kažu.
Sad je vesela, morala je pape ponijeti kući, nije ih htjela ostaviti, kaže sutra će ih ponijeti.
Malo me strah surta.
Veeseelaauser posted image

Svima ostalima sretno.user posted image

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 1357
1.9.2011 16:27:51   
R&T@
IZVORNA PORUKA: zinanina

Kad sam došla po nju, zaplakala je iz dubine duše, ono pravo tužno,

Uh, sjecam se ovoga od prosle godine...
Ja nikada u zivotu nisam vidjela toliko tuge u djecijim ocima...

Ali (hB, pa postoji ovo "ali") to je brzo nestalo...
Samo dok se u glavicama upali "klik" da ce mama doci i da nije uopste lose sto nisu u kuci cijeli dan... posebno zato sto su mame jednostavno mame, pa onda u onim satima nakon vrtica dozvole sveuser posted image user posted image

Sretno svimauser posted image

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 1358
1.9.2011 17:19:49   
sirnica

IZVORNA PORUKA: mama i nora

Je li dijete povratilo kad si ga ostavljala ili u toku boravka? Moj maleni je sklon povraćanju. Ako je pojeo gram više-povrati, ako je previše trčao i skakao-povrati, ako se naljuti pa previše plače-opet povrati! Kako je stariji to se hvala Bogu smanjuje. U vrtiću mu se desilo nekoliko puta kad pretjera s jelom ili sokićima. Viđala sam i drugu djecu koja plaču što ih roditelji moraju ostaviti, pa zbog manipulacije njima namjerno povrate.
Ja imam drugo pitanje. U našem vrtiću svake školske godine mijenjaju djeci tete. Znači jedne godine ih vodi jedan tim teta, druge drugi... a mislim da se većini roditelja to ne sviđa jer su oni ipak mali i svake godine se moraju nanovo prilagođavati. Ja radim u srednjoj školi gdje je praksa ako je moguće da jedan razrednik vodi jedno odjeljenje sve 4 godine, pa mi je neshvatljivo da se tako različito postupa s mališanima. Kakva je praksa u vašim vrtićima?

sve mamino 17.3.2008. i 17.6.2013.

Neposredna veza do poruke: 1359
1.9.2011 17:30:03   
tweety
Postavila sam ovu temu prije 3 godine i evo me opet sad samo sa kćerkicom.Sutra aBd startamo sa vrtićem.Mislim da sa njom neće biti problema jer je skroz suprotnog karaktera od brata.

Moj savjet svim mamama je da ne odustaju.Nisam ni ja iako je moj sin plakao pola godine svako jutro.Neka djeca brže prihvate a nekima to traje dugooooooooooo kao kod nas.Nadam se da ovaj put neće biti problema.

Pusa za malu djećicu i njihove mame user posted image

Prince `05
Princess `08

Ente kalbii, ente kullun fii hajatii..."Moje si srce, sve si u zivotu mom..."

(odgovor članu sirnica)
Neposredna veza do poruke: 1360
1.9.2011 17:34:08   
Ben 10
Spica je to ,adaptira se svugdje...ko i jaran joj...

A 08.02.2000
H 18.02.2008

Nada je tihi glas koji ti šapuće "možda" onda kada ti se čini da ceo svet viče "ne".

Deca su srećna jer u svojim glavama nemaju onaj glas koji im šapuće šta sve može da krene naopako.

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 1361
1.9.2011 17:34:26   
R&T@
Sirnica, oni pokusavaju izbjeci da se dijete previse veze za jednu tetu...
I zbog moguceg bolovanja i zbog godisnjih odmora...

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu sirnica)
Neposredna veza do poruke: 1362
1.9.2011 17:40:30   
anidla
uh...i Noa akBgda od ponedjeljka ide u jaslice user posted image mene vec sve slomi, boli me sve....kako li ce sve skupa to izgledati....

imali iko s RR da mu dijete ide u jaslice u lastavicu?

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 1363
1.9.2011 17:42:41   
tweety
IZVORNA PORUKA: Ben 10

Hahahahahaha upravo tako.Hoće li jaran u vrtić?

(odgovor članu Ben 10)
Neposredna veza do poruke: 1364
1.9.2011 17:53:35   
iv@ncica
sirnice-  nama  se  u  jednoj  godini  izmjenilo   6 teta  iu  jaslicama...i moj  je  djecak  svako  mutro  oplakao....a  jutros  ga  vodim  nakon  skoro  2 mjeseca  poauze...bila s am  toliko  nervozna  i  grozna..jer  je  uvijek  bilo  mi  ga  muka  ostaviti takvog.....kad  danas  uđe  sam  i  kaze -user posted image mama  kuci...i  osta  bez  rijeci,.,,,radio sve  sto  je trebalo  na  iznenađenje  i  teta  i osoblja  i  nas ...ja  sam  prosto  zaprepastena..ali vidjet  ce  mo  kad  mu dodije sta ce biti ;)))

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 1365
1.9.2011 18:06:04   
Ben 10
IZVORNA PORUKA: tweety

IZVORNA PORUKA: Ben 10

Hahahahahaha upravo tako.Hoće li jaran u vrtić?

Neznam jos ,razmisljam...

A 08.02.2000
H 18.02.2008

Nada je tihi glas koji ti šapuće "možda" onda kada ti se čini da ceo svet viče "ne".

Deca su srećna jer u svojim glavama nemaju onaj glas koji im šapuće šta sve može da krene naopako.

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 1366
1.9.2011 22:31:46   
škorpija
Iskreno, nejasno mi je to vezivanje za tetu, barem kod starije djece, mog malca teta čuva kući 1,5 godinu i on se uopšte nije vezao za nju, ali sve male rođake obožava, ja kontam da će se u vrtiću vezati za djecu a ne za tetu

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Ben 10)
Neposredna veza do poruke: 1367
2.9.2011 8:39:44   
anidla
IZVORNA PORUKA: škorpija

Iskreno, nejasno mi je to vezivanje za tetu, barem kod starije djece, mog malca teta čuva kući 1,5 godinu i on se uopšte nije vezao za nju, ali sve male rođake obožava, ja kontam da će se u vrtiću vezati za djecu a ne za tetu

bilo bi dobro da si ajdina upisala s noom :)

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1368
2.9.2011 10:47:24   
Nina_Lana
zinanina, i kod nas je isto bilo jucer, cak ni pape nije htjela da ostavi...jutros kaze necu ja u vrtic bila sam jucer user posted image ..ostala je placuci user posted image user posted image , a valjda ce se brzo naviknuti nadam se  iskreno jer mi dusa puca kad je ostavim placuciuser posted image

Mamina princeza 01.10.2008.
Mamin princ 25.12.2011.

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 1369
2.9.2011 15:53:37   
Amrino
Post sam napisala u pogresnoj temi pa ga samo kopiram user posted image

Moj Hamzuljak je primljen u "Djeciji grad" na Mojmilu i krece od ponedljka aBd. Bio nam je u opciji i SOS ali sam se za ovaj odlucila jer u SOS- u nema jaslica a meni, ako se (aBd ) ukaze kakva prilika za posao morat cu onda upisati i malenog tako da ce ovako moci skupa. Sta cu- s dvoje djece moramo duplo razmisljati.
Jedva svi cekamo ponedljeljak a javim vam kako je proslo, nadam se da nece biti problema :-)

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

(odgovor članu Nina_Lana)
Neposredna veza do poruke: 1370
2.9.2011 17:36:22   
tweety
Kod nas dan prošao super.Bez problema ostala,nije se ni okrenula.Nisam je ostavljala na spavanju a kad sam došla po nju ona govori "ja neću ići,ja ću ovde pavati" user posted image user posted image user posted image user posted image Nadam se da će tako biti i ubuduće user posted image user posted image

Prince `05
Princess `08

Ente kalbii, ente kullun fii hajatii..."Moje si srce, sve si u zivotu mom..."

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 1371
2.9.2011 18:54:01   
amdi

IZVORNA PORUKA: Amrino

Post sam napisala u pogresnoj temi pa ga samo kopiram user posted image

Moj Hamzuljak je primljen u "Djeciji grad" na Mojmilu i krece od ponedljka aBd. Bio nam je u opciji i SOS ali sam se za ovaj odlucila jer u SOS- u nema jaslica a meni, ako se (aBd ) ukaze kakva prilika za posao morat cu onda upisati i malenog tako da ce ovako moci skupa. Sta cu- s dvoje djece moramo duplo razmisljati.
Jedva svi cekamo ponedljeljak a javim vam kako je proslo, nadam se da nece biti problema :-)

Mi smo jedno vrijeme bili u ova 2 vrtića, bas iz tog razloga- sto SOS nema jaslice, ali barem su blizu pa nije problem. Meni je bilo tegobno odustati od SOS-a jer sam se bas naviklauser posted image , a kad mi je kcerka stasala za vrtić prebacila sam je u SOS

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 1372
2.9.2011 22:18:35   
Ben 10
IZVORNA PORUKA: tweety

Kod nas dan prošao super.Bez problema ostala,nije se ni okrenula.Nisam je ostavljala na spavanju a kad sam došla po nju ona govori "ja neću ići,ja ću ovde pavati" user posted image user posted image user posted image user posted image Nadam se da će tako biti i ubuduće user posted image user posted image

Poznajuci je nisam ni sekund sumnjala da ce biti problema.

A 08.02.2000
H 18.02.2008

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 1373
3.9.2011 14:05:02   
niki83
Drage mame, ja imam jedno pitanje...
Kakve pape vi kupite svojoj djeci za vrtica? Evo tacnije kakve pape izabrati dvogodisnjaku...mi smo u potrazi, ali mi se ne svidja kada vidim da su krute poput cipela, zamisljam kako bi mojoj djevojcici bilo non-stop ih imati na nogicama..Hvalauser posted image

N&N

(odgovor članu Ben 10)
Neposredna veza do poruke: 1374
3.9.2011 15:07:29   
HAHA
IZVORNA PORUKA: niki83

Drage mame, ja imam jedno pitanje...
Kakve pape vi kupite svojoj djeci za vrtica? Evo tacnije kakve pape izabrati dvogodisnjaku...mi smo u potrazi, ali mi se ne svidja kada vidim da su krute poput cipela, zamisljam kako bi mojoj djevojcici bilo non-stop ih imati na nogicama..Hvalauser posted image

Bolje su ipak te tvrde da fino djetetu nogu drže.Ja sam radila u vrtiću i nekako su mi najbolje neke što se fino zakopčaju i budu uz nogu.One mekane se deformišu,pa onda spadaju u igri,opet one pretople nikako nisu dobre,noge im se kuhaju u njima,također je dobro da imaju šare na đonu,da ne kližu.l

Harun 27.11.2010. Hamza 23.08.2006.

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 1375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *