|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  109 110 [111] 112 113   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
3.8.2011 9:44:32   
dana123
Evo da ti kažem tako i meni danas nervoza, crnjak kad me neko nešto pita najrađe bi ga streljala užas ni tableta me ne može smirit.Nije uvijek tako al dođe povremeno.

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 2751
3.8.2011 11:22:38   
mo girl
hajde nek nisam samauser posted image i najmrze mi je kad se u sebi sama sa sobom svadjam  i razradjujem situacije sto mi jos povecava zivcanost al eto valjda takav period naisao

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 2752
3.8.2011 11:35:18   
veeseelaa
al meni nekad tako svi oko mene idu na zivce pogotovo ako imaju milion nekih bespotrebnih pitanja i podpitanja,ja neznam jel me to zivcira od anksioznosti il je to tako svima?

svima nam je ponekad tako user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 2753
3.8.2011 12:00:00   
dana123
E tak i ja sama sa sobom razgovaram razgovaram i razmatram situaciju kao neki psiholog još ću i to doktoriratuser posted image

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 2754
3.8.2011 17:23:45   
jana mk
Pusa cure moje,ja sam uzasno danas strasno loseuser posted image user posted image user posted image ,nikako nemogu da iz glavu izbijem stalno ispitivanje sebe jesam li aj u depru ma uzas sam strah od samopovredjivanja pa isluskujem sebe dal bi il ne bi tako nesta uradila ,pa onda postavim pitanje sta ako sam u depru i mi dodje zuta minuta i uradim nesto sebi jao majko moja opet horore pa sta ce moje djete onda pa kako ce pa svi ce na nju prstom pokazivat pa krenem da se znojim pa tako jedno 5 minuta pa zaboravim amlo opustim se ali ne za dugo strasno me smaraju crnjaci posebno ovaj moj je uzas sve mi pamet u to sta ako pozelim da naudim sebi ,to je i moj glavni strah depresija i ja ufurala u glavu kao svi sto su u depru da svi izvrse sam......(nemogu da je kucnem strah me) rekla sam mom dr on mi reko da manje mislim na take gluposti da su to samo te simptome anksioznosti i da nikad tako nesta uradila ne bi ,ali ja eto opet nisam mirna ,ma sranje je ovba anksioznost odkud li se samo stvorila....a sva sam napeta trebam i dobit znam da smo te dane malo vise anksiozni mozda mi i od toga al ja nisam ok jbguser posted image user posted image user posted image user posted image

„Moguće" upita „Nemoguće": Gdje živiš? Reče: U snovima nesposobnih.

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 2755
3.8.2011 17:56:17   
dana123
Jao muko moja tak i danas kod mene za poludit isto razmišljanje kao i tvoje.Nikako da se opusti čak sam i u podne popila misar al ništa stalno mislim nema mi spasa.Volila bih znat dal netko ima iskustva sa hipnozom sve bih probala da me prođe ova mukauser posted image

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 2756
3.8.2011 18:22:07   
profa
ej curke moje brinemo se mi previse a svima nam je isto i moramo shvatit da je to tako i da ce akobogda jednog dana proci.sve imamo i nervozu i tjeskobu i crnjake,a sto se vise borimo protiv toga sve nas vise i okupira :( Dana123 koju dozu misara si popila,kad ga pijes i sl.Mene on super smiri al mi postane sve svejedno :)) zato ga pijem samo navece i to pretezno kad nemogu zaspat.doduse imam ga pri ruci i po danu za nedaj boze kakve jako stresne situacije :)) pusa curke moje.

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 2757
3.8.2011 18:33:40   
jana mk
user posted image user posted image i ja popoila ankon nepamtim koliko mjeseca 1 lorsilan za smirenje ,odavno ga nisam upotrebljavala taman rekoh mogu i bez njega kad evo morala sam al nista strasno neplasim se ja ljekova samo nek mi bude bolje al evo ima pola sata malo sam se umirila al misli mi opet tu crnjaci ,ponekad se zapitam jbt da nije ovo nesta ozbiljnije pa da se ja skrenem user posted image user posted image user posted image ,gde ste moje stare koleginice dajte koju ljpu utjesnu rjec da mogu da se umirim vi ste svo ovde meni isto ko ljek za smirenje ,jako mi pomazete sve vas volim i ljubim,lude me ove crnjake strah me da nepostanu realnost ma sta li sam ja to umislila ,imali ko ovakav problem ko aj il samo ja patim od ove crnjake ,kako da ih se resim user posted image dana123 duso moja nisam ja to probala ,jednom sam htela da probam homeopatiju al nesto sam se u zadni tren povukla uhvati me strah i javila i zakazala sam i odustala tako ti je to ....procice li nas ovo ...?user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu profa)
Neposredna veza do poruke: 2758
3.8.2011 19:09:30   
mo girl
i mene danas muce crnjaci neki razmisljam o buducnosti puno stvari me muci a nemam se kome izjadat.od prijateljica sam se nekako udaljila sve su se davno dale i imaju gomilu djece,svekrvu itd za vratom pa nemaju vremena za moje jadikovke ,jedina koja me razumije nezivi u mom gradu i rujetko je vidjam al daljina ucini svoje.tako da stalno razmisljm u sebi i nerviram se pa se nesto preznojavam glava me boli bas sam nesto nikakva

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 2759
3.8.2011 19:25:05   
dana123
Ma profa ja ti pijem misar 0.25 ujutro i navečer a danas sam prvi put popila u podne jer sam mislila poludit.Kod mene ti je najgore što ja još nisam bila kod psihijatra tek u 9 mj.trebam ić tak da ništa još ne znam.Kod psihologa sam bila prije mjesec dana i ona mi je rekla da je to dobra terapija al ja mislim da to slabo djeluje.Nekak mislim da puno truda ulažem u sebe kao i bez terapije.Ja stvarno ne odbijam društvo i izlaske to mi jako godi al nemoš uvijek a kuća me ubi.Užas ev sad kad ide večer mene sve popušta i to me dosta spašava.

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 2760
4.8.2011 0:02:44   
AnzA
hvala Jano na rijecima podrske ,mislim ja sam svjesna da su to razmisljala samo u glavi kao i kod tebe i kod drugih,al zaista stvarno ubijaju ovi crnjaci pogotovo sto ti kazes o samopovrijedjivanju ,i raznim ruznim crnim mmis;ima nekad me bilo stid da to ikome kazemda ne pomisle da sam za ludnice,..
bas se pocelo smirivat sve,i sve sam sretnija bila ,i samo odjednom crne misli zalupaji na vrata ,evo jos sad je mjesec posta,postim malo sam se i dugovnom prociscenju posvetila,al me crne misli drmaju ,.moram priznat nisu konstantno tu hvala Bogu ,al kad dodju kao da nadognade vrijeme kad nisu bileuser posted image user posted image user posted image tako da te potpuno razumijem jano i tebe i sve druge moje cure,zaista vas je lijepo imat,sjetimo se dana kad nismo imale ''nas'' kad smo samo zvjerale po internetu citale gluposti.a sad smo jedna drugoj velika podrska i utjeha da nismo same user posted image user posted image ljubim vas mnogo sve,i nije da se radujem sto nas ima sve vise,al mi je drago sto nismo same valjda me kontate sta mislimuser posted image

ljubim sve i drzite se zene....grlim vas sveeeeeeeee

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 2761
4.8.2011 13:21:43   
mo girl
ovo mi je jedino mjesto gdje se mogu izjadat bez da me neko osudjuje.j sam ima 2 dana u svadji sa muzem i bas se lose osjecam sinoc sam cjelu vece plakala evo i sad jer nemogu vjerovat da je to covjek za kojeg sam se udala prije 6 mjeseci.jos mi je samo ovo trebalo na ovo moje stanje.ako je sad ovakav onda neznam sta da ocekujem u buducnosti od njega.cjelu noc sam krojila planove sta cu ako me izbaci iz stana posto neradim a kod roditelja se nemogu vratiti jer su oni posebna prica i nismo bas u dobrim odnosima evo sam kupila oglase da trazim posao neki bilo kakav jer ocito te niko ne cjeni kad neradis i jos ti prebacuje kako me on hrani a on je i zahtjevao da napustim posao kad smo se uzeli jer kao nije nam potreba da radim i ja i nek uzivam u zivotu.znam da ovo nije tema za ovo al eto neznam kome da se izjadam jer nezelim da iko iz moje okoline primjeti da imam problema

(odgovor članu AnzA)
Neposredna veza do poruke: 2762
4.8.2011 15:09:06   
profa
Draga dana123 pa dobro je ako ti pomaze.jos kad odes doktoru i kad ti on prepise odgovarajuci AD bice ti akobogda i bolje puno vidjeces.postepeno ti i nece ni trebat misar samo neko odredjeno vrijeme.jel pijes onaj misar SR tj.sporootpustajuci.meni onaj drugi nije godio nego samo taj SR jer mi fakat duze traje dejstvo.Jano moja pokusaj se okupirati necim a i neboj se tih crnjaka neces poludit ne brini.Sto moj doktor kaze ako hoces da poludis poludices a ako neces onda ni neces.Ne brini mila moja vecini je tako a proci ce jednog dana.Nemoj da te bude strah toga neces nista sebi uraditi vjeruj.To samo od straha malo mozak stvara filmove.Nedajte se curke moje,evo i ja se borim ovamo ganjam konkurse za posao u prosvjeti pa se malo vise i nerviram al sve u svemu dobro je nedaj boze gore.ljubim vas sveeee.

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 2763
4.8.2011 17:32:49   
dana123
Ma ja ti pijem bez sr i mislim da mi terapija nije pogođena.A valjda će psihijatar naći bolju terapiju jer meni je terapiju odredila dr. opće prakse.A ja danas vegetiram ne znam šta bi sa sobom osjećam se izgubljeno uopće neznam šta bi od svog života dal bi išla radit il ne bi sve me to ubija dal je tako i kod vas cure.Još me pati i derealizacija pa mi još gore.

(odgovor članu profa)
Neposredna veza do poruke: 2764
4.8.2011 19:22:23   
mo girl
uh pricaj mi o tome user posted image neznam ni sta bi ni kud bi.kupila sam oglase i ko gledam poslove i cim sam vidila da nema nista za mene oduatala sam.nekad mi se radi nekad ne,neznam ni ja sta cu.tako mi je i kad trebam negdje.cjeli dan se mislim ide mi se i neide mi se neznam gdje cu vise sve mi dosadilo.mislim da je tako svima.u biti ja se bojim posla jer mislim da zbog svog stanja necu moci izdrzati na poslu pa me to muci jer se osjecam zakinuto u svemu

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 2765
6.8.2011 0:02:26   
jana mk
Pusa cure moje ,evo vasu janu nazalost opet janauser posted image user posted image user posted image user posted image ,nisam ok zadnjih dana juce malo bila ko ok al danas opet nisam mogla bez tabletu za smuser posted image user posted image irenje strasno,stalno razmisljam o depru i uradila testove ove po forumima pokazuje nemam je al ja neznam sta da radim sasobom dal imate dan kad vam je glava teska ko da se sav svjer u nju smjestio ko da nosite u nju tezinu i pobrkane misli pokusavate ih sredit al niakko vam neide ,meni vec simptomi za ciklus prisutni al anksioznost povecana strasno 2 ljeka danas popila radi preventivu a dugo ih nisam strasno se bojim crnjaka da ne postanu realnost sva potonem u znoju i kad pocne tableta da reaguje umirim se al ja opet bre nazivam ih jaci od mene jbg ,a zadnjih dana imam i prvitanih problema koji mi dodatno cine napetost i nervozu ,malo su teze za resit pa zato ih i se bojim i kad pomislim da ce bit tesko resenje pomislim jao sta cu ja nemoj da bas tad nebudem pri sebi i.......nadalje ono od cega se najvise bojim jao majko moja strasno sranje ,gde ste moje drugarice user posted image user posted image muz mi dolazi za dva dana danas pricali citav dan kaze ajd pocinji se pakovat odma dodjem dan dva odmorim i idemo na more ,a ja u sebi pitanja milion kazem sta ako mi nije zanimljivo tamo sto ako se dosadjujem bzvz ma glupa pitanja pa donesem zakljucak jao depresivna sam ma svasta pomozite ,pisite mi nesto ljepo bas sam sva u ku..u ima li kraja ovome ubise me ove crnjake i ova moja ispitivanja dal jesam il nisam depre...dal bi ja to ucinila sebi (ono sranje)il samo se bojim njega ,znam da ne bi svjestno al me strah da se neodlepim user posted image user posted image bas sam bljak....izvinite me na ovako dugo izjadanje al znam da me vi najbolje razumjete user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 2766
6.8.2011 7:52:51   
dana123
Ma Jana nisi ti u depri to je samo anksioznost.Ništa se ti ne sekiraj pakuj se i na more sigurno će ti biti lijepo.Ev ja i moj suprug sinoć malo izašli a ja prije toga mislim uf baš mi se i neide bit će mi dosadno al sam se prevarila bilo mi je super.Tak da se ne sekiraj samim pripremama ćeš si odvratit pažnju a i sama promjena mjesta će ti dobro doć.A što se tiče razmišljanj toga ima i kod mene već sam tisuću puta rekla da neko uđe u mene bježao bi glavom bez obzirauser posted image

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 2767
6.8.2011 9:05:23   
mo girl
jana nemoj se bojati da ce ti nesto biti,ja sam isto prije stalno bila u crnjaku uh kako mi je to bilo mracno ratdoblje,sad me to hvata kad imam neki problem pa me ubi razmisljanje o problemimaa.meni isto nije bilo zanimljivo na moru svemu sam nasla prigovor a onda uhvatim samu sebe kako sebi govorim:sta ti hoes sve ti je sevirano i ti opet tersas ma usuti i pocni se radovati necemu.i znas sta meni pomaze:ja imam par filmova i serija koje imam na cd i koje mogu gledati milon puta a da m ne dosade i opusaju me.i kad sam losa ja ti sebi to ukljucim i uzivam gledajuci dok se ne smirim npr.sex i grad onaj novi film mogu ga gledati 100puta vaza me nasmije,onda ona serija:friends-ona mi je vrh nju imam na cd sve sezone i smjesna mi je i opusta me.evo upravo razmisljam cimmuz ode u 11 na posao ukljucicu sebi da gledam mozda se opustim.ja ti uzmem grickaice ko u kinu i legnm i gledam.i jos da se pozalim:ovih dana sam pila antibiotike i sam me muce gljivice vaginalne sto mi dodaatno stvara stres pogotovo sto me ginekolog narucio tek za 15 dana a dotad mogu i umrijeti cekajuci na pregled,pa se sama ljecim po dosadasnjim metodama.malo m to cini nervoznom al eto neznam sta drugo da radim.

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 2768
6.8.2011 14:04:43   
jana mk
pusa cure ,ja i danas nisam bas ok stigo ciklususer posted image user posted image uzas,nego vidite sto sam pronasla ,dal je iko ovo probao?http://www.anksioznost-simptomi-lecenje.info/porucite.php

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 2769
6.8.2011 14:09:41   
jana mk
Poslala sam mail firmi imam neka pitanja pa ako mi uzvrate obavestim vas ,ma vise neznam sta ne bih probala samo da se rjesim ovog sranja ,bas sam lose zadnjih danauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 2770
6.8.2011 17:39:00   
mo girl
sad cu prouciti ovo sto si napisala a po mom iskustvu mislim da nama samo treba vremena,jer je meni prvih god dana bilo uzasno tog razdoblja se nezelim ni sjecati ali kako god odmicu sve mi je lakse jer sam valjda spoznala sta mi je i nekako se nosim sa tim.mene je najvise hvatalo ljeti i ilo je perioda kad nisam izlazila iz kuce ljeti jer nisam mogla od mantanja hodat a vrucina j eto pogorsavala i sad na proljece sam tako strahovala od ljeta al vidim da ovo ljeto cjelo vrijeme negdje idem hvala bogu hvata me na momente al opet izlazim i odma dobijem neku volju sa ivotom

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 2771
6.8.2011 17:43:45   
mo girl
evo malo sam citala haj kad saznas javi i koja je cjena u markama il eurima ovde pise u dinarima al neznam to nikako preracunat u km.vidim im i ovaj brdjanski melem za bradavice ja bi i njega porucila

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 2772
6.8.2011 20:53:48   
dana123
E cure i ja malo pogledala ajd sam javte ak šta saznate

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 2773
7.8.2011 0:55:55   
jana mk
Pusa cure ,pregledala sam postu nista jos dobila od odgovora nisam ,inace 999dinara ti je blizu il oko 10 eura ,bar ja tako mislim od 10 do 12 eura,nije skupo i mozda vredi probat samo sam pitala za narucke van srbiju dal mogu da isporuce i dal imaju neku garanciju da je to siguran nacin ,inace ja izasla po gradu na pice sladoled da se opustim al neide mi ,sve mi crnjaci u glavu ubi me strah od ubi....,strasno uzas namjeravam da pronadjem i dobrog psihologa da se ispricam malo ,ako neko od moje makedonke zna dobrog psihologa il psihijatra moze mi u poruku ostavit ,neosjecam se dobro uopce odavno nisam bila ovako svauser posted image user posted image user posted image ,ko da me nista drugo nezanima zadnjih 3 dana nemam volju ni po kuci za radit bilo sta sve ono od sto moram jer nema ko drugi ,jao ako ima iceg istine od ove flastere i ako mogu odavde da narucim odmah cu pa sta bude bice ,i ovako je ovo vec uzas ....user posted image user posted image user posted image ve sakam site

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 2774
7.8.2011 1:09:44   
jana mk

IZVORNA PORUKA: mama_aBd

Pozz svima,

Nisam se ovdje odavno javljala zato sto se bas ne osjecam dobro i kontala sam da bi mozda bilo ok kada bih prestala citati ove postove  i porediti svoje simptome panicnih napada sa drugim ljudima. Nije mi bolje. ZApravo, vec 2 mjeseca nisam imaa panicni napad, izadjem vani, nikad sama, ali borim se, jedva stojim na nogama dok prelazim cestu i sl. ali nekako se borim. Ono sto me najvihse plasi, nervira i izludjuje jeste nekako stalni osjecaj nerealnosti oko mene, kao da sam u nekom polu snu, kao da oko mene nije nista stvarno i to me doslovno ubiuser posted image user posted image user posted image

Inace, moja beba bas slabo spava, budi se navecer po nekoliko puta, a ja preko dana opet nikad ne spavam pa kontam da mi to mozda nije od nedostatka sna...ne znam. Je li neko od vas imao slicno iskustvo i kako je s tim izasao na kraj?

Inace idem kod psihologa na terapije, AD ne koristim jer dr kaze da nema potrebe posto nemam panicne napade, a i dojim bebu, bilo bi mi zao da je prestanem dojiti.

Panicne napade sam dobila prije 3 mjeseca,  inace sam prije 10 god imala problema sa napadima panike u guzvi i to sam uspjesno savladala i sve do prije 3 mjeseca nije bilo napada. Ne znam sto su se sad kativiraliuser posted image

Toliko sam nesretna, zelim da imam normalan zivot kao i drugi ljudi , da izadjem vani sa bebom, da set_am, da imam zelje, da planiram...ovako sam poput biljke...uzas..

Jos jednom vas molim ako ima neko ko je imao problema sa tim osjecajem nerealnosti da mi se javi, ovako ili preko pp, emaila...svejedno.

Hvala puno.

Tek sam sad iscitala ovaj text upravo se tako osjecam tuzna user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mama_aBd)
Neposredna veza do poruke: 2775
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  109 110 [111] 112 113   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  109 110 [111] 112 113   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *