Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ramazan Mubarek svim forumasicama. Evo jos jedan Ramazan sam s vama i manje se osjecam samom. Iskreno vam zelim da vam Allah dz.s svima oprosti grijehe i ukabuli vas post i da iz ovog Ramazana izadjemo onako kako je On zadovoljan Amin!
Svim forumasicama islamske vjeroispovijesti Ramazan Serif Mubarek Olsun. Jutros se zapostilo s Bozijom pomoci i nadam se da ce se ispostiti bez problema...
Ramazan je proljeće naših duša, njegov početak je milost, sredina oprost, a kraj zaštita od vatre. Allahu dragi podari nam jak iman, zdravlje, ljepu nafaku, uputi nas Svome rahmetu, prospi svoj oprost na naše grijehe, pomozi nam da se popravimo, neka nam glavna opskrba bude Bogobojaznost i učini nas od onih s kojim ces Ti biti zadovoljan Ramazan Serif Mubarek Olsun
Ja imam jedno pitanje. Naime, jutros smo mm i ja sehurom zavrsili oko 3:15h i ja sam odmah klanjala sabah, a po vaktiji za nas grad sehuriti mozemo do 3:32h, pa da li se meni moj sabah namaz prihvata kao pravilno klanjanje, odnosno da li sam klanjala u vremenu kad se moze klanjati?
Ja imam jedno pitanje. Naime, jutros smo mm i ja sehurom zavrsili oko 3:15h i ja sam odmah klanjala sabah, a po vaktiji za nas grad sehuriti mozemo do 3:32h, pa da li se meni moj sabah namaz prihvata kao pravilno klanjanje, odnosno da li sam klanjala u vremenu kad se moze klanjati?
trebala si cekati do kraja sehurskog vremena i jos nekih 15-20min.a da li ce se prihvatiti tvoj namaz Allah dz.s je milostiv a ti nisi znala
Da li zvanje na iftar je uz Ramazan ono 1. lijepo familiju okupiti ili pak si 2.duzan u ime Allaha okupiti familiju na iftar znaci ako ja jednu odredjenu familiju ne pozovem da li mi je to neki grijeh ili pa nije jel mi zna neko objasniti
Pa da krenemo polako sa sehurima i iftarima lijepim....
Kod nas za Iftar večeras: topa somuni datule limunada supa tarhana domaća pita zeljanica japrak u raštici ( hercegovačli japrak) torta od višnja
fotke postavim aBd dok se sto uzduriše
ja jedva cekam slike kod mene vec sam psala na temi danas kuhamo:supa,zeljanica,puding.....jos cu vidjeti sa djecicom sta bi oni voljeli jer poste,ljubi ih majka a imam i jednog gosta,djevojcica od mm tetke iz Austrije, starije od moje kcerke godinu i ostavili je jer bi voljela biti uz Ramazan u Bosni,bas mi je drago zbog toga sto ce osjetiti duh Ramazana a i bajrama ovdje
triputmama, kao sto si i napisala... LIJEPO je pozvati na iftar ako si u mogucnosti napraviti isti i ugostiti svoje goste... nije obavezno... a to koga ces pozvati koga neces, mislim da ti najbolje znas ko je zasluzio da bude pozvan na iftar... ja npr. zovem postace, a oni koji ne poste dobrodosli su ali ne ljute se i ne uzimaju za zlo ako ih ne pozovem jer nemam veliki stan da bih ugostila i nepostace, niti imam mogucnosti da pravim toliko hrane da bi bilo dovoljno i za postace i za ostale... Sve u okvirima svojih mogucnosti... Allah dz.s. nista nije ostavio da nas opterecava, nego sve u skladu sa nasim mogucnostima...
Ja jos nisam isplanirala nas prvi iftar, a mama me maloprije zvala i kaze da mi je babo napravio punjene paprike (a ja jako volim njegovu hranu jer je pravi specijalac gurman)... Sigurno ce biti tarhana i to Vispakova jer je najbolja, a vjerovatno necu nista vise osim tih paprika za slano, napravit cu neki kolac jer mi sinoc sutlija nije bas skuhana, ostala mi riza nekuhana, pa cu nesto lagano tipa puding torte ili tako nesto... Eto skontah ja sta cu iftaru...
zaha ljubi drage postace, da im Allah dz.s. podari zdravlja i rahatluka da isposte do kraja kako treba
Ja i moja curica sinoć klanjale teraviju. Svu je klanjala, i prezadovoljna sam njenim strpljenjem. Učila je koliko je znala. Baš sam zahvalna dragom Allahu i jako ponosna. Đilbab smo sredili, produžili ga maksimalno izraslo dijete. Slijedeći Ramazan nam valja šiti novi Kaže mi sinoć "hoću i ja da ustanem u noći da vidim kako vi to jedete" pa smo se dogovorile da za vikend i nju probudimo na sehur. Hvala dragom Allahu da je interesuje i da je to sve privlači, da se raduje i osjeća posebnost. Jer samo Allah Uzvišeni otvara srce i dušu, i ispunjava ih. Uvijek mi je to u dovama, da mi duše djece budu ispunjene našim dinom i imanom.
Ljepotice,naklanjaj sabah,jer ga nisi klanjala u njegovom vremenu.Naravno,nisi znala,i Allah nas ne tereti za ono sto ne znamo.Ali onda kad saznas,trebas da ispunis.:)Allah vas pomogao i primio vase ibadete.Namaz je preci od posta,jer ce prvo za sto ce covjek biti pitan na Sudnjem danu biti namaz,ako namaz bude ispravan bice i ostala djela(post,zekat,hadz i druga dobra djela).Allah zna najbolje.
Lejla i moja S me molila da je probudim na sehur da i ona posti, a meni je zao jos je mala... Ne znam, eto sta vi mislite, da li je dovoljno zrela i odrasla da posti??? Na teravije ide samnom i jako je strpljiva sto kaze Lejla, bas se ne vrti, nego slusa fino hodzu i kad dodje momenat da prouci ono sto zna, ona to i prouci a ostatak pomno slusa... U mene srce ko Amerika kad je vidim onako malenu u safu...
triputmama, kao sto si i napisala... LIJEPO je pozvati na iftar ako si u mogucnosti napraviti isti i ugostiti svoje goste... nije obavezno... a to koga ces pozvati koga neces, mislim da ti najbolje znas ko je zasluzio da bude pozvan na iftar... ja npr. zovem postace, a oni koji ne poste dobrodosli su ali ne ljute se i ne uzimaju za zlo ako ih ne pozovem jer nemam veliki stan da bih ugostila i nepostace, niti imam mogucnosti da pravim toliko hrane da bi bilo dovoljno i za postace i za ostale... Sve u okvirima svojih mogucnosti... Allah dz.s. nista nije ostavio da nas opterecava, nego sve u skladu sa nasim mogucnostima... user posted image
Lejla i moja S me molila da je probudim na sehur da i ona posti, a meni je zao jos je mala... Ne znam, eto sta vi mislite, da li je dovoljno zrela i odrasla da posti???
Mojoj curici je 6,5 i mislim da ne bi mogla izdržati čitav dan, ali namjeravam je pokušati probuditi na sehur, a i motivirati da pokuša "našivati" znači postiti između obroka. Ona i onako slabo šta "gricka" pa vjerujem da joj neće biti teško. Nekako mi je važno razviti onaj prekidač u glavi koji preklopiš kad postiš pa si stalno svjestan te činjenice, a želim i da osjeti one čari pobjede nad svoji potrebama, i slast kontrole tih potreba u ime Uzvišenog Allaha.
ja sam u osnovnoj postila, nana govorila da cu se nesvjestiti i sl al nikad mi nije pozlilo, meni se cini teze je bilo prosli Ramazan postiti nego kao dijete