Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
anel ima kose na zalost na mene da se prodaje davno bi bila bogata kao da sam dva puta u red stajala kad je bog djelio kosu A. svasta zna pricat smjesan katastrofa sinoc kod mame su mi suze na oci od smjeha krenule prislili smo bas bili reko oplakacu posle. DAnas isto kad smo dosli od mame vice sam sebi, JA DOSO niko ga nista ne pita . Ljubi spavalicu lijepu
Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi
jutro.ja sam slomljena,evo samo cu kopirat post s jedne druge teme nakon 13 mjeseci dojenju je dosao kraj.imam jaku upalu krajnika i moram pit antibiotik,s obzirom da sam alergicna na pencilin dobila sam neki uz koji si dojenje ne preporucuje.drugi razlog je sto jos uvjek nisam dobila menstruaciju poslije poroda i vec me hvata panika a kontam da je zbog dojenja.navece se poceo bas dosta budit da doji,pa se izivljava dok doji,ujeda.ja se definitivno osjecam isrpljeno.a jako se bojim kako bi ga odvikla kad bude veci.zadnji podoj je bio juce u 14 sati.nije nikako trazi vise da doji,pred spavanje popio mlijeko iz flasice,probudio se u 1 i poceo plakat,konto da ce dojit,flasicu odbio,plakao je jedno 5 minuta al na rate,malo zaspi,malo place i histerise.jako sam ga zagrlila i uspjela smirit.to se ponovilo opet oko 3 al puno krace trajalo.opet jutros u 7 al je brzo prihvati flasicu i popio mlijeka.al mene dusa boli,od juce samo placem.osjecam se kao da uzimam nesto najdraze.jesul ovo dovolji razlozi za prekid,hocul pogrijesit. mlijeko mi puno nadolazi i vec me pocinje bolit,sta da radim? koja flassica ima veci otvor na dudi,on najvise voli Nuk,siroka duda,cuca 2 al jakooo sporo pije mlijeko iz nje,za 10 minuta popije 10ml
bebacha draga, polako, bez suza i tuge, znam da ti je tesko, ali za tebe je sada tako najbolje, a A. ce za par dana zaboraviti da je i dojio...ja se nesto ne razumijem u flasice i cuce, ali vidi ima li nuk veci od 2...to bas presporo ide...pobrini se sad za svoje grudi, nemoj da fasujes upalu...izdajaj se pomalo, tek toliko da olaksas pritisak, a ako imas bas mnogo mlijeka mozda ne bi bilo lose da i popijes nesto za zaustavljanje laktacije...sretno draga
V. evo gleda crtic, sinoc sam ga dizala da piski, jer se izgleda prehladio ...kad hoce da piski uhvati se za pisu i govori aj, aj...kad ga pitam boli li, kaze boli , urin mu je taman, ima jak miris, skuhala sam mu brusnicu i dajem, sta bih jos mogla
jutro bebacha ja ti nisam bas adekvatna osoba za savjet oko dojenja i prekida, mi smo dojili samo 30 dana i to je bilo slabo sto se tice flasica nuk imas 2 i to otovore small, meduim, large, ne znam koji je kod tebe otvor, nama je bio dobar medium, na large smo presli kad je imala 16 mjeseci...
mada smo mi hapu davali na chicco flasicu i dudu ..
nuk smo koristitli za caj
sretno svakako
mi smo hvala Bogu super pajkili, taktika da se guza najede fino za veceru je uspijela, ne trazi flasicu do 6:30-7 nikako
Ola kako ste? Mala bit ce to aBd super sa zubicima nesekiraj se i ja sam u trudnoci zeznula malo stvar sa svojim znam sta pricas. Ja ustala u 3 budim se vazdan nekih stresova. Sinoc je bila luda i nezaboravna noc iz pogresnih razloga . 5 sati sam provela u sobi s djecom uz kenkanja nekakva ubjedjivanja itd. Danas sam otisla kupiti A. elmo neki krevet mali i dzidze nebi li mu bilo malkooo interesantnije, a velikom sam kupila nekakve ko racice male u kavezu ko fol on ce se brinuti o njima prvo im je dao imena mudzahid i harun, pa smo preimenovali u harun i ammar Moras reko malo sine blaze . Preumorna sam jedva gledam a budim se tako i ovaj antibiotik me unisti . Pusica svima odoh slagat vesh malo.
tajra na svadbi, lady na moretu i odmah zatisje ... mala, felix, koki, amani, mala od Zenice, apotekarka, bambi, zaho, mostarke, ostale pa gdje ste ella, pomaze li taj antb ista? Uh izgleda da je i kod tebe imunitet los...morat ces to malo popraviti mama, dolazis li na BB ...jesi izabrala sta Moram vas se pohvaliti, usla sam u svoje stare farmerke jest da je nakon haman tri godine ...al' tjesim se, bolje ikad nego nikad
Bebacha bas mi je zao sto te sve safatalo, ali moras raga malo poceti misliti i na sebe i svoje zdravlje. Ljubimo te
Moja cura uziva sa bakom, ma nema dijete mire, po cijeli dan su vani, a ja se bacila na ciscenje i slaganje ormara. Meni na oko ono sa "j" ne znam kako se zove iskocilo, nije veliko, ali mi speeeta i nervira me. Danas u sest idem na kontrolu, poslednju kod moje dr i da se dogovorim sa njom o prelasku kod Murtezica, bas mi nesto krivo sto ode na odmor
od jutros haman sve nesto hafifno... mi zaspli jutros u tri,,,S povracao citavu noc....tek se smirio kad sam mu dala kasiku reglana dan mi je katastrofa...umorna,nista ne mogu da stginem na vrijeme. slag na tortu je bio kad se S.ukakio u gace i sve raznjeo po tepihu. ja ga stavila na tutu i zabavila se tepihom a on ustao i sjeo na kauc .a kakica kasasta,mozda bude i proliv poslije ko zna.evo sad zavrsila. ima cetiri dana upiski se u gace na spavanju preko dana...a nije nikad do sad i i dalje trazi tut kad se vec upiski.na pocetku je trpio i cekao a sad ko da je prebacio kakvu sklopku u glavi...nece pa nece. ima li ko kakav pametan savjet?
od jutros haman sve nesto hafifno... mi zaspli jutros u tri,,,S povracao citavu noc....tek se smirio kad sam mu dala kasiku reglana dan mi je katastrofa...umorna,nista ne mogu da stginem na vrijeme. slag na tortu je bio kad se S.ukakio u gace i sve raznjeo po tepihu. ja ga stavila na tutu i zabavila se tepihom a on ustao i sjeo na kauc .a kakica kasasta,mozda bude i proliv poslije ko zna.evo sad zavrsila. ima cetiri dana upiski se u gace na spavanju preko dana...a nije nikad do sad i i dalje trazi tut kad se vec upiski.na pocetku je trpio i cekao a sad ko da je prebacio kakvu sklopku u glavi...nece pa nece. ima li ko kakav pametan savjet? [/quote]
dan, napokon sunce pa sam baš sretna,cura spava kada se probudi odosmo roštiljati još ovu sedmicu radim i godišnji bebacha ,vjerujem da ti je teško ali on će se brzo naviknuti na flašicu,što se tiče rupica na flašici čini mi se da je 4 preko godine,kao što neko reče ima uža,šira pa se raspitaj kad budeš kupovala
tekja za kg a za urin ne znam šta da ti kažem, ako bude potrajalo odnesi na analizu,bar ti je to sada lako jer piški u tutu pa ne moraš hvatati koko šta reći nego proći će,samo strpljivo ,hajd ti njih znaj što nešto rade
Dan... Ja sam tu,neradna subota,dok sam malo s Antoniom prosetala,malo pospremila pola dana proleti.... Trebali smo danas na jednu svadbu ali nismo.... Ja evo rucak ubacila u rernu ,Antonio mi spava.... JOj toliko su mu se po licu virusne bradavice raznijele ima ih 20-ak ne znam sta da radim...doktorica veli nicim mazati a jedina opcija je uklanjanje azotom,ne znam sta da radimo... bas me brinu... Koko moj jos nikad nista u tutu nije obavio,ako te tjesi gori smo od vas Bebacha da vi u kuci nemate kakvu bakteriju stalno se mucite s tim grlom,mozda ne bi bilo lose da svi briseve uradite i uzmete sta za imunitet,ja kako sam imunkoglukan popila i Antonio druga osoba sto e tice grla i upala.... jelena t kako Anuska brojite li dane.... tekja daji mu brusnicu pa vidjet ces..odnesi urin,mozda je prehlada Ostale da nwe nabrajam pusetinaaaaa
bebacha draga, polako, bez suza i tuge, znam da ti je tesko, ali za tebe je sada tako najbolje, a A. ce za par dana zaboraviti da je i dojio...ja se nesto ne razumijem u flasice i cuce, ali vidi ima li nuk veci od 2...to bas presporo ide...pobrini se sad za svoje grudi, nemoj da fasujes upalu...izdajaj se pomalo, tek toliko da olaksas pritisak, a ako imas bas mnogo mlijeka mozda ne bi bilo lose da i popijes nesto za zaustavljanje laktacije...sretno draga
V. evo gleda crtic, sinoc sam ga dizala da piski, jer se izgleda prehladio ...kad hoce da piski uhvati se za pisu i govori aj, aj...kad ga pitam boli li, kaze boli , urin mu je taman, ima jak miris, skuhala sam mu brusnicu i dajem, sta bih jos mogla
tekja , odnesi urin na analizu lako ti je ulovi pisu ako se dole drzi hvata znaci da ga bas muci dok piski ... I daji brusnice ako hoce i ja sam A. davala ovu u plodovima bas za djecu pise na njoj bas za djecu namjenjena ....
hvala cure....naravno odnijeti cu..al' eto tek u ponedjeljak...a dajem mu brusnicu, valjda bar malo pomogne..on nema temp. i osim sinoc, kad se hvatao za pisu, nije vise...danas uredno piski, ne zali se...ipak je pampers bio dobra toplotna izolacija, ovaj pad temperature je kriv za sve
koko, uh grozna noc...jadni S ....danas dijeta, pa polako...bice bolje ...
neznam sta da ti kazem tekja mene moji "ukucani" sem muza jako nerviraju stim sto ga ne ucim na tutu , bla bla ...... dosadni majkemi moje a bezbroj puta sam rekla NISAM spremna JA pa ni djete neka ga jos nece nidje zaksani ako sad ne ide na tutu valjda ja znam kad cu i sta ..... Kao sta cu zimi radi nego ga uci na tutu reko nista necu raditi gleda cu kroz prozor kako snijeg pada eto sta cu onda me hhuja uzme reko necu ja njega na tutu dok ne bude imao 4 god (lazem uz corluk a nemogu me istuc ) ......
i mi polako ucimo na tutu..doduse dok nisam ovoliko dosadna bila i htio je mirno sjediti na njoj al sad nece,majmuna izigravam da bar malo miran bude..kad bude spreman ici ce..ne smijem ga siliti onda ce bas averziju dobiti...ja cekam da se probudi da idemo malo vani uhvatiti kofol ovo malo sunca sto ima,al dobro je kako je juce bilo danas je fenomenalno...
jedno mahanje od nas za sve bolesne bebe i mame, ne dajte se...
tekja duso mozes mu kombinovati razne cajeve, majcinu dusicu, nanu, ako hoce limunade daj mu da malo popije ali brusnica je za djecu najbolja. a urin u pon odmah na analizu, neka vide ima li sta pa ako bude potrebe da radite Uk dace vam.
jelo to se zove jacmir i ima ga i moj IGor, hB manje kako je dobio terapiju skoro mu proslo ali je bas bio veliki....
MALA1994 evo nam ba sunca al od poned.kazu javlja +30 opet et da znas jos danas i sutra moguci pljuskova ....... Jel ti drago meni jest jedino zbog djeta sto se mene tice nije .... Kako su djeca imal sta novoga kod vas .