Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ne mozes se tako prepustiti, pa tek si na pocetku, sta ce biti za mjesec-dva?! Zaboravi to da ce te Lana "popustiti" pa ti si njena mama, i da cetvoronoske hodas moras biti ok za nju, i da je pomazis i nasmijes joj se i poigras s njom....vjeruj da niko nije kao mi, niti nas neko moze zamijeniti... Sto kaze Marijanna misli malo pozitivnije....trzni se...
e vala i ti znas lupnuti, pa naravno da sam tu za nju, ko ce drugi ako necu ja, ja je moram nahraniti i zabaviti, nema ko drugi, al govorim kako se trenutno osjecam i da se brinem sada zbog svog stanja prvenstveno zbog nje, da sam ja sama ne bih toliiko, ja sam u prosloj trudnoci 7 dana bila u bolnici na infuziji, ko ce onda brinut o njoj ako do toga dodje....
teacher vidis kako negativno mislis,
izvini ali moram ti ovo reci. meni se prvo dijete rodilo i zavrsilo na pedijatriji nakon 72 sata i bio punih 20 dana gore, vjezbe radio do svoje pune dvije godine.. i sta sam ja trebala reci, ne ja necu vise djece znas sta cu ja ako mi drugo dijete bude isto tako prva trudnoca mi je bila rizicna radila sam do kraja iako sam se morala cuvati, ali sa Igorom sam bila pozitivna i nijednog trenutka nisam mislila negativno.
stvarno prestani da iscrtavas sebi neka horor desavanja i misli pozitivno i radi sebe i LANE i bebe koji nosis....
ti se sada ljuti ali ja sam ti morala reci.
ja cu samo ponoviti svoj post od sinoc u najboljoj namjeri
Hm, to mi je za djeverovog sina, ne bih nista "bezveze".... Pazi ovo : Jetrva drzi butik sa odjecom i igrackama....zamisli koji "problem" imam A sta ga zanima....iskreno ne znam, ne poznajem ga dobro - nazalost....zbog njega mi je zao sto su daleko...
vidi ja uvijek super igracke nalazim u baby centru u bbi, drvene kockice i te takve ih igracke, neke jesu skuplje ali ima i pravo lijepih a nisu tako skupe...
a imas i one to play i kod njih je znalo biti interseantnih igracaka
tiki prije svega dobro dosla nazad, nadam se da ce ti brzo te mucnine pomoci, mozda ti je to danas od umora ipak ste putovali po noci i umorili se
zaho dobro dosla i ti nazad, jesam dobro procitala dvojke joj izbile, pa zar njoj nece sada dvije godine... ,
a kono moja izgleda prije ponedjeljka nista od kafe kako je pocelo, jedino nam cetvrtak ostaje da se nadamo a moja kona ko beton kao da njoj neko nesto moze, pa zena i naopako zna da pise
dobro si ti procitala dvojke moja ti,ima donje jedinice i cetvorke i evo sad dvojke nicuuuuu,ma uzasno sporo joj nicu zubici
nemamo ni mi jos dvojke i kod nas sporo rastu zubi . Kod nas suncano odjutros
ja uopce ne vidim sta je ovdje sokantno bilo u mojim napisanim rijecima, upravo sam tako i mislila- da bih da me malo popusti i zabavi se s nekim ili necim drugim, da se mogu odmoriti jer nemam snage nizasta. svaka cast ako ima neko ko je uvijek raspolozen za igru sa djetetom, dodju umorni sa posla pa kukaju a ja sam sad u specificnoj situaciji i lose mi je cim se dignem iz kreveta, dok lezim jedino je podnosljivi, a ne vidim kako mogu lezeci zabaviti dijete koje me vuce za ruku i zove da idemo u park itd,,,ja se ne zelim nisakim kaciti ali mislim da malo razumijevanja nije na odmet i najmanje sto mi sada treba je nabijanje krivice sto nisam u stanju da jedva cekam da se igram i mazim sa svojim djetetom
odavno smo presli ovu grupu od 1-2 al slucajno citajuci nesto naletih na ovo. Hej teacherko ne sekiraj se!!!! Evo i ja sam ti u slicnoj situaciji i mogu razumjeti sve sto kazes. Jos ja nemam trenutno tolike mucnine imala sam prije sedmicu al su sad podnosljive al sam umorna jako jako malaksala .... i sasvim je normalno da pozelis neko vrijeme za sebe da pozelis da te malo popusti. Mozda i meni divljaju hormoni pa se ponekad tako osjecam al hB moja curica hoce s mm puno da se igra al on dodje kasno s polsa tako d ami je bas trenutno mucan period kad ja dodjem s polsa oko 4 umorna a ona trazi svoje a ja tad imam mucnine. Al procice i to..... nije to meni neki pesimizan i da se sve gleda crno nego se bas osjeca zena slomljeno nekako i iskreno kaze.
Kad ti se skupi dodji ti tamo na razgovor o ocekivanju bebe pa se pozali tamo svima luduju hormoni pa ce se naci sigurno neka ovako ko ja. Ja svoje djete volim al bi mi jedan dan da se dobro naspavam i odmorim dobro dosao i te kako . Jos je moja i trenutno bolesna kaslje pa ne spavamo skoro nikako.
i Lanica ce se polako nauciti da se malo vise igra s tatom ili nekim kad si ti losa. To je normalno!!! sve se mi zbog toga osjecamo nekada lose al vecinom su to normalne situacije.
Ne mozes se tako prepustiti, pa tek si na pocetku, sta ce biti za mjesec-dva?! Zaboravi to da ce te Lana "popustiti" pa ti si njena mama, i da cetvoronoske hodas moras biti ok za nju, i da je pomazis i nasmijes joj se i poigras s njom....vjeruj da niko nije kao mi, niti nas neko moze zamijeniti... Sto kaze Marijanna misli malo pozitivnije....trzni se...
e vala i ti znas lupnuti, pa naravno da sam tu za nju, ko ce drugi ako necu ja, ja je moram nahraniti i zabaviti, nema ko drugi, al govorim kako se trenutno osjecam i da se brinem sada zbog svog stanja prvenstveno zbog nje, da sam ja sama ne bih toliiko, ja sam u prosloj trudnoci 7 dana bila u bolnici na infuziji, ko ce onda brinut o njoj ako do toga dodje....
Lupnuti?! Pa ti si tako napisala, ja znam sta sam procitala i to komentarisem....ali ocigledno je najbolje ne komentarisati! Samo citam sta pises...Ja svoju hranim i zabavljam jer tako zelim, a ima i tatu koji moze sve to....
bolje je onda da ne komentarises, jer ovo nije lijepo kako si napisala, ispadoh ja nemajka ako mi trenutno nije do igre ni zabave i ako zelim da se odmorim i naspavam malo. ako dijete nece tati nego mami i vristi 24 sata samo mama, mama i otima se kad je tata uzme i pokusa zabaviti, hoda za mnom i gleda me dok povracam, sta treba da radim. nisi u mojoj situaciji, kada budes ona komentaarisi kako volis da se zabavljas i igras sa djetetom dok jedva stojis na nogama i povracas
Hm, to mi je za djeverovog sina, ne bih nista "bezveze".... Pazi ovo : Jetrva drzi butik sa odjecom i igrackama....zamisli koji "problem" imam A sta ga zanima....iskreno ne znam, ne poznajem ga dobro - nazalost....zbog njega mi je zao sto su daleko...
Knjigu priča za djecu super izbor imaš u meraktororu ako te mrzi obilazak knjižara lijep ruksaka za dječaka kada ide u šetnje, neki s alikom koji bi mi se dopao -super ih ima u eksxluzivu koji iače sve to rasprodaje možeš kupiti u tvorinici radosti onaj super mjerač za zid...koji s eljepi u okivru dekorisanja sobe, pa čak i glavu nekoga zanimljivoga lika za srediti kutak za dijete posteljina...lijepa posteljina je uvijek ne višak a dijete obraduje ako na joj ima lik kojega voli, ben 10, winny, peškir za kupanje i peljoar salikom
ma eto tako ... uglavnom pošto je dijete ''vlansik'' radnje sa igračka ja špsmislih da to malo neopbično složim
Teacher napisala sam ti sinoc koliko god tesko izgledalo, koliko god pesimisticki gledala vjeruj brzo prodje... znaju zene sa teme bebe od 0-1 koliko sam ja "kukala" sto sam bila toliko "ocajna" sto se ne mogu Ani posvetiti. Ja sam plakala jer nisam imala snage za nju, povracala sam, imala strasne kontrakcije, strogo mirovanje, a ona tada jaku upalu usiju i grla, ja sama sa njom, mm na putu... ja nisam znala jesam li posla ili dosla, ali sve se izdrzalo. Sjecam se dobro da cetri dana i noci nisam oka sklopila, ona place, ja placem... a evo sada hvala Bogu sve ok...znam bice jos tesko, bice trenutaka kad cu se opet sama sa dvoje djece osjecati bespomocno, ali nek su oni meni zivi i zdravi, a majka sve moze i sve pregura. Vjeruj mi smijaces se za nekih mjesec-dva ovim postovima sto si pisala. Ako postoji mogucnost kad se tako osjecas, ja nazalost nisam imala tu mogucnost spakuj je i sa mm, mamom, tetom koju placas posalji u park, olaksaj sebi. Znam nedas da je teta nosi niz stepenice, snesi je ti ili neko drugi i posalji ih, a ti odmori. Meni je dr rekla reglan pola na dan smije.
< Poruku je uredio jelenaT -- 27.7.2011 10:08:38 >
tamo sus ve trudnice, dosta mama sa malom bebom a trudne opet...pa s anjima ćeš s emnogo lakše da kažeš razmujeti u ovom stanju.
jer ko nije iskusio zaista nemože te savjteovati...a u trutku savjet ti treba.
da je meni bio RR tada koliko bi mi lkaš ebilo...al nažalost nisma znala za njega dok ne rodih haman.
zato samo polako...sve će se to zvati juče...kao inače ui sve druge stavri koje nas sikiraju
Hanady hvala, ideje su ti super al za ovdasnju djecicu...Dalmatinci su po meni jako cudni, imaju totalno drugaciji mentalitet...ako nije ogromno i skupo nije poklon...i ako nije neka marka i sl... Eh knjiga, gledala sam i to ali ko ce mu citati..kod njiha samo posao-kaVa, posao-kaVa...nema se vremena na gubljenje Tako da smo kupili stazu sa auticima, ima neki mehanizam pa izbacuje te autice...tako nesto pojma nemam...a ovo ce obradovati i njegovu seku ... Jos strina nadje neku lijepu majicicu ili kapu...i super... dok naspem gorivo i odem...hebo te, kredit mi treba
Pozdrav za drustvo Ivana sa dobro dosla nazad Tiki zao mi je sto prolazis te mucnine ali procice sigurno pametan savjet ti nemam,sigurno ces ga dobiti od neke iskusne mamice
Ostale zenice mi smo superiska, ako nekoga zanima jedemo makarone,jogurt,pavlaku ali bitno je da jede.Sirup smo poceli piti pa vidjecemo
Ko to makarone spominje? Ja sam sinoc pravila zapecene makarone sa sirom,bili su mmmmm Djecak je jeo makaroncice sa kozjim mlijekom i sirom,i on bas voli tjesteninu,mada je ne pravimo bas cesto,1 u 7-10 dana.
Amancek mi spava,a ja pravim kolac,moja tetkica izasla iz bolnice ,hB pa idemo kod nje kasnije... Presretna sam
Saljemo svima...
malac se uspavljuje,a ja malo uletila,sve sam odradila sto sam planirala (cak i vise )!kad se probudi idemo do mame,a sutra imam kaficu sa skolskim prijateljicama,joj jedva cekam,nas 4,klupa do klupe,sutra na !bas sam presretna i jedva cekam
joj kako ja imam blesave snove zadnjih dana,jedan od njih je-malcev drugi rodjendan,a mi tortu nemamo, nismo narucili !probudila sam se sokirana
Poz veliki od nas. Teacher sve ce proci vjeruj mi, znam tacno kako se osjecas i nije lako, pokusaj sa savjetima za mucninu i garant ih ima vise na razgovori u ocekivanju bebe ja sam tamo visila kad sam bila trudna s A. , a sad visim ovdje. Mala znam kako ti je ja ni nepitam da ih ko cuva . Evo sad idu obadvojica na ciscenje zubi i imamo isti dupli termin, srecom pa i to moze spadne teret s mozga nekako, ali valja mi ih zabaviti u cekaonici pa cu doci tiiiiiik pred termin . O makaronima nepricajte to je mojima omiljeno, jos je H. prije zvao kanoooneee hocuuuu kanooooone i heeeeenoke(hrenovke) navukla ga ja bila kad je bio bolestan, srecom sad ih par puta godisnje vidi.
hej... mi rijetko jedemo makarone,nije sto ne volimo nego ih licno ja smatram zadnjom hranom(ja ih ne volim ) dok bi mm zivio od njih. meni neka je samo "travice i zelenila" teacher...svi mi ponekad pozelimo malo samoce pogotovo ako nismo trenutno "zdravstveno sposobni" za trckaranje i igru.ja sam nekako kao i ti...uvjek na prvom mjestu kao da mm nije kod kuce..vjeruj...bilo je trenutaka kada nisam mogla ustati i znam kako je kad te dijete vuce za rukav jer zeli zadovoljiti svoje potrebe.koliko god mi bile majke toliko je vazno da mi budemo zdrave i odmorne za svoju djecu.ja te u potpunosti razumijem.nije grijeh ni sramota priznati da si umorna i da zelis odmor pogotovo u tvom stanju.samo polako.ja sam bila trudna sa svojim S.i naredjeno mi je strogo mirovanje.parkete sam brisala stojeci zogerom jer se nisam smjela saginjati i praviti nagle pokrete.moj I.je bio relativno odraslo i osamostaljeno dijete ali je i on imao svoje potrebe kao i sva ostala djeca.u tom periodu mi ga je bilo zao jer nisam mogla prisustvovati i ucestvovati u stvarima koje su njemu bile vazne a sad mi ga je pogotovo zao zato jer je S.mali i nemogu mu posvetiti paznje onoliko koliko ja smatram da je potrebno.zato....kad si umorna i nemocna pokusaj da se odmoris a kad si u stanju da se posvetis svom djetetu to ucini maksimalno jer kad dodje beba to neces moci iako to zelis.
hvala drage moje na podrsci, danas sam za nijansu bolje, nadam se da necu vise biti kao juce. mama mi je dolazila jutros i pomogla po kuci i oko lane, hvala joj puno, hvala bogu kad je imam zivu i sposobnu na raspolaganju cekam da se lana probudi pa da malo prosetamo, kupicu i reglan pa kad me bas uhvati uzeti polovinu, valjda ce sve biti ok. najgore mi je hrana jer mi se nista ne jede a moram jesti, a ishrana koju preporucuju (kuhano povrce) nema sanse da bih mogla, to nisam jela nikada a sada bih povratila samo od mirisa. ne znam sta da jedem da mi bude bolje, il samo suho
techer najbolje sad jedi suho , dok ne prodje gadljivost . Dvopek , keks nesto sto ti ne izaziva mucnost ajde pred tobom je abd dugi 9mjes imat ces kad jesti i povrce ako mognes . Nisam ga ni ja jela pretjerano nesto..... Bitno da zeludac nije prazan i tiba