|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   lijecenje trombofilije u trudnoci u zenici
13.4.2013 12:05:18   
merjem2013
Drage moje, nova sam na forumu, pa ako me mozete uputiti ako se vec o ovome govorilo. Imala sam dvije neuspjele trudnoce, jednu u 2011, u 26. sedmici izgubila bebu (poslije obdukcije rekli da je beba uredu, a na posteljici nasli infarkte). Drugu sam bebu izgubila u 38. sedmici, prije nekih 20-ak dana. Beba se samo umirila, nikakvih drugih znakova nije bilo. Obje trudnoce su bile uredne, bebe nisu zaostajale u razvoju, srcad pravilno kucala, sve OK. Doktor mi je obecao da ce pregledati posteljicu, da vidi sta je, ali mi nista sutradan nije rekao. Brzo cu na kontrolu, pa cu vidjeti sta kaze, mada mislim da je nije ni pogledao, iako sam mu se para nadavala (isla sam privatno kod njega). Mislim da mi je u pitanju neka trombofilija u trudnoci. Nisam uradila pretrage u drugoj trudnoci, iako sam doktoru objasnila o cemu se radi, nije mi predlozio te pretrage za trombofiliju ni nikakve posebne, samo one klasicne. A ja glupaca nisam samoinciijativno nista radila, posto je sve fino napredovalo. Nisam se htjela opterecivati negativnim mislima a ipa se lose zavrsilo :( Ako je neka zenicanka imala slicne probleme, moze li mi reci da li je uspjela da ih rijesi, gdje je obavila pretrage i kod kojeg je doktora kasnije isla? Ja sam se ziva raspametila, jer mi se cini da ovi zenicki doktori ne mogu da mi pomognu i kockaju se sa zdravljem i psihom trudnica. Planiram ubrzo, ABD, novu trudnocu, ne znam koliko da cekam, najradije bih odmah :) pa da znam sta sa pretragama
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: lijecenje trombofilije u trudnoci u zenici
13.4.2013 12:11:21   
animagical
http://www.ringeraja.ba/forum/m_837518/mpage_1/key_/tm.htm

pretpostavljam da u zenici imate hematologa u sklopu bolnice, pa se uputi njemu se nalazima ginekologa koje imas. testovi na trombofilije se ne rade tokom trudnoce, jer ne pokazu ispravan nalaz, znaci sad ti je pravo vrijeme az nalaze. sretno.

(odgovor članu merjem2013)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: lijecenje trombofilije u trudnoci u zenici
17.4.2013 14:42:46   
merjem2013
Hvala mnogo! Vec sam neke uputnice uzela, a cini se da cu morati i u sa :)

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: lijecenje trombofilije u trudnoci u zenici
11.6.2013 21:46:27   
dajana4
draga mejrema.. ja sam imala 2 spontana i pre pola godine sam rodila mrtvorodeno,.. dr.je rekao desava se i bitno je da mogu da zatrudnim..preko ovog foruma nasla sam neke pretrage i otisla kod ginekologa trazila uputnice da radim pretrage bris,hormoni stitnjace zenski horm, ogtt,u zenici, kariogram i antifosfolipdna antitjela u sarajevu.. pa sam otisla sa svim nalazima u tuzlu kod balica gdje je ista na osnovu nalaza posumnjala na trombofiliju.. a radi se u banja luci , ja sam platila 300 km dva nalaza, njihov broj 387 51 232 380, te mi utvrdili da jeste... sada idem hematologu gdje i dalje radim pretrage neke faaktore 8 9 i 11, a 13 cekam iz zagreba... rekla sam da idem dalje.. jer ne zelim da mi se desi to sto mi se desilo... kako god.. zao mi je zbog tvog gubitka..

(odgovor članu merjem2013)
Neposredna veza do poruke: 4
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Nakon porodiljskog.
пеперутка16

S kojim izazovima se suočavate kada se vratite na posao nakon porodiljskog odsustva?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *