Medić*
|
V.Hugo kaze : Biti siromašno, slabo dijete, pa osjećati da je neko uz vas: hoda kada vi hodate, zaustavi se kada se vi zaustavite, razumije vas kad plačete. Imate anđela koji vas gleda, uči govoriti, smijati se, ljubiti. Daje svoje mlijeko dok ste maleni, kruh kad ste veliki, svoj život u svako doba. Vi joj velite: majko moja, a ona vama: dijete moje!.. Majke nam vise nema, Allah da joj podari najljepse mjesto u dzenetu insaAlla, najboljem ocu na svijetu takodjer, zauvijek ste u nasim srcima i dovama... Nana nam je sad umjesto vas, i otac i mati . Osoba koja je od bilo kojeg insana na svijetu najvrednija naseg postovanja i ljubavi Osoba koja nas voli nesebicno, svim srcem, zena koja se raduje i smije sa nama, koja zna zaplakati i tugovati sa nama, njene dove nas uvjek prate, a njeno dobrocinstvo prema nama je beskrajno, moja najbolja nana, nasa odgajateljica, naucila nas pravim vrijednostima u zivotu, bila nam oslanac i podrska u svemu sto radimo, poducila nas skromnocsu, vjeri u Boga,da budemo ponosne i stabilne licnosti, da volimo i postujemo... Njeno je srce je tvrdje od celika...izgubila je jedino dijete, nasu majku, a dobila 4 unucadi zbog kojih zivi i zbog koje ona zive. Ne smijem ni misliti o tome, sta kada je ne bude...tesko je i zamisliti... Nema jutra, dana, veceri da ne pomislim na nju i da ne zamislim njene tople i njezne rijeci, njenu dobrotu i cestitost... Nema dana da je ne cujem iako smo udaljeni kilometrima. Da nije tebe bilo u najtezim trenucima nas zivot ne bi imao smisla. Hvala ti so postojis, hvala za nesebicnu ljubav, hvala za sve sto si nam podarila..nema nacina da ti se mozemo oduziti, svojom dobrotom i lijepim bitisanjem ti na neki nacin pokusavamo uzvratiti tvoje dobro, jos 100 god da zivimo ne bi ti se mogli oduziti za sve ucinjeno. Volimo te do kraja zivota nase.
< Poruku je uredio medic slatki -- 31.3.2011 14:50:51 >