Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Molila bih sve mame koje imaju informacije stanja u vrticima u zapadnim zemljama,kako sve izleda tamo od upisa,starosne dobi,kuhanih obroka,cijene,samog programa i liste cekanja za upis da malodiskutujemo o tome....
Evo prva cu ti odgovoriti zivim tu u Italiji jaslice su do 3 godine a od 3 je normalni vrtic s tim sto jako malo imaju drzavnih vrtica vecinom su crkveni i privatni.Mojoj malenoj je dosao bas poziv ali iz nekih drugih razloga nisam je upisala ali sam isla po informacije cijena je 140 eura mjesecno s tim da ide od 08.00-16.00 i imaju uzinu i rucak.Upis takode kosta 140 eura i osiguranje kosta 60 eura to je godisnje svake godine se placa upis i osiguranje.U drzavne vrtice nema sanse da dodes na red za upis a u crkvene i privatne takode je broj ogranicen ali se moze naci mjesta. Mislim da sam ukratko sve napisala ako se jos cega sjetim napisem
Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.
RE: Vrtici u zapadnim zemljama 15.10.2013 23:02:46
ellam
molim vas ima li iko iskusva sa selidbom u stranu zemlju sa bebom????
"O, ženo čista, majko plemenita, tvoja materica je mjesto ove počasti, posjećuje te melek, tu započinje stvaranje, pa se boj Stvoritelja i zahvaljuj Mu, ibadet mu čini, da bi tebe i tvoje potomstvo uveo u vječni Džennet!"
RE: Vrtici u zapadnim zemljama 16.10.2013 13:47:47
kaktuscic
IZVORNA PORUKA: ellam
molim vas ima li iko iskusva sa selidbom u stranu zemlju sa bebom????
U koju zemlju ides? Koji grad? Sta te najvise interesuje? Najbolje napisi sve odma, nasih forumasica imas svugdje po svijetu, ja vjerujem da ce se neka javiti i pomoci ti. SRETNO!