Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Odlazak na more tokom trudnoce 4.8.2008 15:48:45
camm
moja sreca je bila kad sam isla na more da sam bila u 6mj.trudnoce pa sam stala u svoj normalni dvodjelni kostim i sada imam te slike bila sam ugodno popunjena a sike su bile prave, malo sam se folirala a niko nije znao da sam trudna bila.
< Poruku je uredio dina RR -- 14.9.2008 22:40:57 >
RE: Odlazak na more tokom trudnoce 4.4.2011 15:46:20
malena27 RR
prenos posta:
IZVORNA PORUKA: emma.L
Nadam se moru ove godine, ako se ovo stanje malo ustabili (jer trenutno imam zabranju duge vožnje ako baš ne moram). Prvi put smo putovali na mjesec i to daleki put gdje smo potrošili sve što smo imali, pa nas na moru nije doteklo, a i zbog kontrakcija koje su bile posljedica tolikog trandanja. E ovaj put, samo ako dr. da zeleno svjetlo, ja planiram na plivanje. Ako ništa na sjedenje u plićaku . Za bazen mi je u prvoj trudnoći dr. rekao da mogu ali da stavim dnevni uložak . Ne vidim kolika zaštita to može biti, ali tako mi je rečeno.
RE: Odlazak na more tokom trudnoce 20.6.2011 9:10:56
malena27 RR
prenos postova:
IZVORNA PORUKA: babybee
U 26 sam tjednu..bebica je super..napreduje..samo je dosta nisko..nisam otvorena ali mi je doktorica rekla da mi je mekano usce.. Mislim se da s muzem odem na par dana na more.. Sto vi mislite, dal se pametno kupati ??? Imate li iskustva s niskom trudnocom i kupanjem??
IZVORNA PORUKA: MALA1994
meni je prava beba bila nisko i posteljica mi je bila placenta previa i dr mi je zabranila odlazak na more radi opasnosti od krvarenja a posebno zbog puta tamo. ja bih se posavjetovala sa dr.
RE: Odlazak na more tokom trudnoce 21.6.2011 11:15:09
sanela.asja
U 26 sam tjednu..bebica je super..napreduje..samo je dosta nisko..nisam otvorena ali mi je doktorica rekla da mi je mekano usce.. Mislim se da s muzem odem na par dana na more.. Sto vi mislite, dal se pametno kupati ??? Imate li iskustva s niskom trudnocom i kupanjem??
I kod mene isti slucaj i isto sam u 26-toj nedelji pitala sam doktoricu kaze da mogu samo sto ce muz morat praviti pauze svaka dva sata da izadjem da se protegnem i sl..i na plazi nesmjes lezati na kamenju,pjesku nego na lezaljci i da je malo odignuta posle kupanja obavezno obuci suh kupaci,eto su savjesti meni dati,inace se trudnicama preporucuje more
RE: Odlazak na more tokom trudnoce 21.6.2011 11:55:47
Nedi
Meni je isto bilo i dr rekao da mogu ici na more. Beba jeste nisko ali sve je ok. Nakon dva dana dobijem bolove i ostanem u krevetu narednih 5 mjeseci trudnoće. Da sam krenula na more ili slucajno bila u putu porodila bih se u 4. mjesecu.
RE: Odlazak na more tokom trudnoce 1.7.2011 13:31:50
pegy
Ja sam stvarno imala rizičnu trudnoću u 12.tjednu obilno krvarenje te nakon toga skoro dva mjeseca ležanja na promatranju u bolnici uz terapiju utrogestana i kasnije prepara .....na početku su doktori htijeli kiretažu al se moj mali nije dao i evo danas u 29.tjednu sve uredu doktor preporuča kupanje u moru ali uz napomenu da mijenjam kupaći kostim da nebi navukla prehladu.....
RE: Odlazak na more tokom trudnoce 1.7.2011 15:50:12
emma.L
Danas sam dobila upute - presvlačenje kostima, izbjegavanje sunčanja, šetnje i plivanje uz što manje sjedenja i uživaj . Sad samo još da nađem kupaći rezervni, jedva sam i ovaj pronašla .
RE: Odlazak na more tokom trudnoce 1.7.2011 19:43:15
sanela.asja
bas mi je drago sto imaze zeleno da idete ja zbog niske posteljice ne smijem ni na jezero a kamoli na more
Zao mi je ma idi ti na jezero tu negdje kod nasModrac,Bistarac al se nemoj kupat odmaraj u hladu i ja idem idem na more vise da se psihicki odmorim nego nesto da lumpujem isl...
RE: Odlazak na more tokom trudnoce 1.7.2011 22:34:32
delfin
ja sam bila prošle sedmice, u 33 sedmici trudnoće i sa bebčetom od 13 mjeseci, ja sam se osjećala dobro pa sam i otišla, je rprošle godine nisam. Držati se hlada piti tečnoati, ponijeti dovoljno kupaćih za svaki slučaj. mada meni je ipak dvodjelni bolji, jer u onom jednodjelnom stomak mokar pa neikako d ase osuši, a meni bilo mrsko satlno se presvlačiti. Bilo je prqvo puno trudnica i svi su bili u 2-djelnim