Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Moj malac ja poceo izgovarati R, kad i druge glasove, nista posebno, ali on imitirajuci mene, zna zasuskati neke druge glasove , pa mu skrenem paznju da: mama nekad kiksa u izgovoru, a on to ne treba raditi
Nemoj stavljati zalosne smajlije, jer nemaš razloga. Naučiće on to odjednom, baš kao i djevojčica moje najbolje prijateljice, preko noći. A mama ju je već htjela voditi logopedu, razmišljala je da nema prekratak jezik (to se operativnim zahvatom ambulantno popravlja, malo se razreže resica pod jezikom), i svašta nešto. A sad joj i samoj smiješno.
Slazem se sa bebbe R - kao sto sam gore napisala moj sin je sa 5 godina naucio i to preko noci, cak je dosta rijeci nepravilno izgovarao i recenice sastavljao nepravilno. Ja se nisam pretjerano brinula, i proslo je samo od sebe - poceo je da pazi kako prica i ispravlja se...
Ja, NARAVNO, kao i većina mama, strogo vodim računa o pravilnom izgovoru riječi. Moja maca izgovara neki glas između J i R... njoj će uskoro puna 22 mjeseca. Djeca će to naučiti vremenom, nemojte da vas to brine!
Ipak smatram da neko je bolji u ovom, a neko u onom, tako da ne bi trebalo da se brine sto se tice izgovora. Moj sin je, recimo, malo kasnio u razvoju govora, ali zato danas ga pohvalila uciteljica kako je on dobar "matematicar". Zna dijete sabirati i oduzimati dvocifrene brojeve...zato no sikiriki...
Ema je ljetos na moru govorila moRe, i to pritisne pa odzvanja. Poslije mora, nikad više . Kod nas je j ili l, pa je "balon lužan", a "juha je vjuća". Najslađi su mi oni sa V .