M kao Mama
|
Draga Lavice malo kasnim, ali za savjet nikada nije kasno, ovo što ću sada napisati je prava istina, svojim očima sam gledama danima šta mi se dešava sa radnim kolegom, ovo je biloprije šest godina, moj drug dfaćemo mu ime xy, sretno oženjen čovjek, ima sina od tri godine, žena koja je upis ljepote, draga mila, ma samo takva trudna šest mjeseci, ovaj moj kreten od druga pored posla ima i privatni biznis, dobra kola, jednom riječju ništa mu u životu ne fali, osim pola ruke koje je izgubio u ratu, ali ima i dobru protezu, pa malo ko skonta da je invalid, jer čojek radi na računaru, vozi auto, nejs, nakači se na mirc i danima se dopisuje sa nekim, jednog dana on se meni pohvali kako se dopisuje sa nekom trebom iz Norveške, kažem ja njemu xy ne budali imaš, ženu, jedno dijete, drugo na putu, neka zabava, da bi ti to trajalo danima, mjesecima, do ljetnog odmora kada je maca iz Norveške zapucala u Sa, bilo negdje naveče, ovaj se tuširao, zazvoni mu mob, javi se žena, ova sa druge strane sva sretna veli, ljubavi čekam te na aerodromu, nastavak je mislim bezpotrebe pisati, helem, ova se vratila u Norvešku kako je i došla, gospođa od xy je dobila nervni slom i izgubila bebu, bili su pred rastavmo braka, ona se pretvorila u policajca, zagorčava mu život svakim danom, i šta da ti pričam, bezvezna situacija iz dosade kačenje na mirc šta mu donese, stoga uzmi u ruke u svoje ruke i raz... to dok nije kasno,
|