Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ne znma sjećate li se vi nekih originalnih bisera, meni trenutno pada na pamet moja vjenčana kuma koja je odgovarajući zemljopis dobila zadatak da ispriča sve što zna o kineskom zidu i ona je ponosno ustala i izvalila : Kineski zid je jedina građevina s koje se vidi mjesec!!!
A meni je ostao jedan iz petog razreda. Kako vise nije bilo ucitelja nego razrednog, na nekoj stranici od nas. dnevnika je trebalo da se napisu zvanja nasih roditelja, i pitajuci po azbucnom redu, dosli su do jednog jarana, koji mi je inace bio komsija, sta vam je otac po zanimanju, a on kaze "strujomer", a on je bio elektricar , i dan danas kad se zapricamo o skoli smijemo se oko toga
U gimnazijalskim danima moralo se nauciti po 150 setencija na latinskom, i to napamet, pa nije bilo okolisanja i pomoci sa strane, i tako jednom jedan drug dok je odgovarao i znojio se ¨izvali¨ setenciju ali na svoj nacin: Viktorija ubi kondora ! A originalna je bila : Ubi concordia, ibi victoria!
kod nas bio jedan Mersudin pun bisera...Izvela njega nastavnica na kartu i kaže hajd nađi Bosnu i Hercegovinu i dobit ćeš 2, traži Mersudin sturi se i kaže joj evo Sarajeva al ne znam gdje je Bosna...
ma bilo je tih bisera, ali ko bi se svega sjetio. jednog mog rodjaka izveo pred tablu ucitelj i postavio mu matematicki zadatak. ovaj stao i ne zna. kaze mu ucitelj da se oslobodi zagrade, a on uzeo spuzvu, obrisao zagrade i rekao ''druze ucitelju, ja se oslobodio''.
Ja se sjecam jedne izjave iz cetvrtog razreda. Imali sistematski i doktorica rekla da donesemo stolicu da nam urade nalaze.A jedan drug iz razreda pita mogu li ja donijeti skelmiju meni je stolica teska.
na casu biologije (8.razred)ucili smo o covjeku i jedan ucenik koji je ono mazga svjetska treba da odgovara,ucinoca ko mrtvana niko ne progovara i ide prvo pitanje:sta covjek udise? pognut pogled i cvrst odgovor:udise CO2 a izdise KISIK- i dan danas ne sjeca ga se niko po imenu vec nadimku -biljka
Na casu ruskog jezika pitanje: Kak tvaja familija-znaci- kako se prezivas? nastavnik upitao a ucenik ce -fala na pitanju dobro je kec ko kuca hahah
< Poruku je uredio dana3 -- 25.5.2009 11:21:33 >
moja kcerka je ucila zasto je dan i kad je noc odnosno kako se zemlja vrti oko sunca i kad je kod nas bio mrak kaze meni mama da znas sad je kod pekinezera sunce misleci naravno na kinu i kineze
ucim dijete da cita i trazim od njega (jer je 4. razred)da ne sloguje vec spjeva rijec.pijetao cita on:piiiiiiiiiiijeeeeeee-taaaaaaa-oooooooooo. sta pise?-pitam. piiiiiiijeeeeeee-taaaaaaa-ooooooooo-horoz sta?!! piiiiiiiiiiijeeeeeeeeeee-taaaaaaa-ooooooooo:pijetao-horoz.
pise horoz
i ostao je horoz citavog zivota poslije
a znaju i profesori izvaliti po koji biser...pa tak umjesto recenice veliki uticaj na kusove.... bilo je veliki uticaj na kurceve...........govorilo se o valutama i njihovim kursevima.. PS sory zbog vulgarnosti, al eto neznam kako drugacije da se izrazim...
< Poruku je uredio ledy blue -- 26.5.2009 23:46:06 >
Ucila i ja malca jednog da cita. Napisem ja na razrednoj slovarici LASTA. I cita ti on: L A S T A (slovo po slovo),, rekoh sta pise, on nista. Hajde ponovo, i opet on L A S T A. Sta pise? On ce ti meni TICA (jer je iznad slova L nacrtana ptica, ustvari lasta)
Obzirom da radim u malo zahtjevnoj i izazovnoj sredini, dvije suprotnosti u istoj ucionci, djeca Vehabija i Pravoslavaca, razgovarala ja malo sa njima o porodicama . I tako nabraja mali jedan clanove porodice (citava vojska), nikad stati. Kada je konacno stao, pitam ga ima li ih jos, a on meni odgovara: "BILO BI NJIH JOS ALI POKREPALI KADA SU SE RODILI".
ovo nije bas skolski bizer ali me ova LASTA-PTICA asocirala...
imala sam mozda 4-5 godina i cekam sa mamom lift...i citam ja polahko D I Z A L O...kaze mama:sta pise...a ja sva vazna LIFT 9najveci crnjak je sto sam vec tad znala citati... i ostalo je dizalo=lift...jos uvijek me tata proziva )
lelas potakla si i mene na moj biser kad sam bila mala.Imala sam mozda nekih 5-6god. i dedo me( rahmet mu dusi) pita'Derer Alma vidi na kalendaru koji je datum danas',a ja sva vazna sto on misli da znam ustadoh i blejim u onaj kalendar i blejim... i na kraju upitah ga'a, dedo koji je bio jucer'
profesr kasni, mi svi po učionici urlamo, ja sjedim na stolu i pjevam "Čaše lomim ruke mi krvave...." U tom najstrožiji profesor otvara vrata :"Pa vi stvarno niste normalni" (i nabraja on, nabraja, mi ko bubice) -"Da vas nisam čuo više" (da izađe iz učionice, okrenu se meni i reče: -A, ti, čaše lomiš, je li?) a, ja sam se nadala da me nije čuo