zivotnisan
|
Drage moje, imam veliki problem, i ja i moja majka. Naime, moja sestra (23. god) postala je jako problematična. Inače je bila uvijek umaženija. Nedavno nam je otac tragično preselio i od tada je ona nepodnošljiva. Kao da mene i majku okrivljuje što nema oca. S druge strane jako je iskompleksirana, ne želi da radi. Ima završenu višu školu sa kojom se kod nas u Bosni bukvalno jako teško može naći posao. Ona ne želi da radi ništa drugo, ni kao trgovac, ni ništa. Po čitav dan tipka mobilni i internet, po kući slabo šta radi i sve joj je problem. Ako joj se na to ukaže, ona napada, svađa se, čak počne i da prijeti u smislu kako mi njoj govorimo da ona treba da radi bilo šta da bismo je ponizili i kako ćemo se mi nje riješiti. A nikad neće raditi bilo šta jer je to za nju nisko, pa makar crkla, tako govori. Inače je jako teška finansijska situacija, jedva se režije i osnova plaća. Na mamu svaki dan istresa frustracije. Ako mama sebi priušti nešto da se odmori, ona će nju isprovocirati, nagovoriti joj svašta, nasikirati je maksimalno. Milion put sam na razne načine s njom pokušala pričati, ali ništa nije uspjelo, sve je završilo svađom da sam joj neki dan, nakon što me izvrijeđala do maksimuma, rekla da nema više sestre. Doktoru neće da ide. Ne znam šta da radim. Pomozite..
|