M kao Mama
|
Dijana, Dijana što nas zbunjuješ, hahahha, jeste ovu su vatroslatne zdjele i tepsije, a ima i jedan pekač, kojeg u Hrvatskoj zovu peka, a kod nas šač, e što je to ljudi dobro, kanimo se da ga kupimo, to je oko 120 km, ali je vrh, to je kao doboš od lima i imaju vratanca i to predstavlja kao pečnivu, unutra ima ona žica i na nju se stavi tepsija koja dođe u peki, i stavite meso, krompir, pitu, brzo bude gotovo, a ukusno, uh, to radina struju, i to ovdje zovu pekač. E , onda imaju one varijante kao one "stvarke" za picu, u raznim oblicima također na struju, kažu da je i to dobnra stvar, ali nisam probala, a ovih vatrostalnih imam cijeli set, svakodnevno ih koristim, što za kuhanje-pečenje, što za podgrijavanje hrane, jer su mi one najbolje za mikrovalnu. Pravim musaku, pravim krompir, meso, piletinu, lazanje, kolače, stvarno dosta jela. Kako Višnja reće, ako želim da bude hrskavo onda ne zatvaram, a ako hoću da se krćka onda poklopim. Tačno je da se mali i teže peru, i zna se desiti ako zagori nešto da se mora dobro ribati, u mašini perem samo male posude, tepsije ne stavljam nekako lakše mi kada im ja dušu iscjedim sa arfom i žicom.
|