Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ja do nedavno nisam voljela niti pravila hurmašice.
Sad ih volim i nekad ih pokušam napraviti.
Ali kad se radi o hurmašicama uvijek mi naumpadne komentar M moje kolegice. On kaže da mu nema ništa gore, nego kad ode kod nekoga u goste a iznesu mu hurmašice. Kaže: to govori, koliko se domaćin nevoljko pripremao za to druženje, ono kao zblebaću šta bilo , svakako mi nisu važni.
uzas...ja spremam hurmasice i kad mi gosti dolaze a posebno ako se radi o starijim osobama, nekako mi normalno da im iznesem nesto agdali, znam da oni vise vole klasicne kolace nego ove kremaste
Medic te sa grizom su one turske sekerpare mmmmm i like....
Ja volim hurmasice, ali ove dobre kao kod Salcinovica, ne volim one mecave, moraju biti bas tvrde, to su ove sto se prave s maslacem i moras biti strucan da ti uspiju. Hurmasice "piju" puno kafe, ja hurmasicu bez minimum dvije soljice kafe ne mogu pojesti.
_____________________________
"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."
2 fildžana šećera 2 jaja 2 fildžana ulja ili otprilike ta količina margarina 2 kašike kisela pavlake brašna po potrebi ( vjerovatno oo 400 g) malo praška za pecivo
eh ja dodam obavezno oraha ili kokosa .
agda: 6 fildžana šećera 8 fuldžana vode čim prokuha smakn uti sa vatre.
J pravim raznorazne hormašice,al uvjek je agda ista i nekuham je nikad, pola kg šećera umutim sa 2 čaše vode i dobro izmješam dok se šećer ne rastopi..
< Poruku je uredio Crnkica -- 28.7.2013 12:28:14 >
Sad sam procitala recept od micotico sto je postavila, i ja pravim isto i budu bas ukusni i socni samo sto stavim cijeli p.p i nekad znam duplu mjeru agde praviti da mi bude socnije, cini mi se meni je jedna mjera oko 400 secera i isto toliko vode, samo ja uduplam
Neki dan sam kod Salčinovića (Zenica) jela hurmašice. Savršene ,tope se ustima Zeničanke,znate sigurno o kakvom ukusu hurmašica govorim
Ima li neka dobar recept za hurmašice? Ove Salčinove mi danima ne izlaze iz glave
Znam napraviti one obične,vulgaris
Ali, ove koje sam probale imaju poseban okus Čak mi ima šmek na “pečeni šećer” i biljni mrs.
Neka mi neka pomogne da se riješim opsesije (ili sam trudna) .
U suprotnom ću pravac u slastičarnu,kupiti tepsiju hurmašica i jesti dok ne crknem
Eto, dokle je došlo
Upravo ovakve sam sinoć jela kod mame na iftaru Moja mama ih pravi samo s maslacem, i baš se bukvalno tope u ustima i imaju taj šmek o kojem govoriš. Pitat ću je večeras za recept, znam samo da u njih ide jedino maslac i da ih izađe jako malo
Napokon sam je pitala
U ove hurmašice ide samo maslac, jaje i brašno (šećer ne, prašak ne, niti bilo kakvi ostali dodaci), agda standardna i limun na kriške preko njih. Za ove hurmašice stvarno moraš biti majstor Ali da su savršene, jesu
A ni ja obične hurmašice ne volim, mogu pojesti samo jednu kad sam gladna. Dok bih za jednu ovakvu zamijenila bilo kakav kolač
_____________________________
Gospodaru moj, ne dopusti da me zavara uspjeh, niti poraz baci u očaj. Podsjećaj me stalno da je neuspjeh iskušenje koje prethodi uspjehu...
Umjesiti jaja i omekšali puter, zatim dodavati sastojke po redu kako je napisano. Praviti hurmašicu i staviti da se peče na 200°C . Kada je hurmašica dobila finu boju izvaditi i zaliti sa hladnom agdom. Agdu ne kuhati nego izmutiti šećer i vodu kašikom. Šećer se mora potpuno otopiti u vodi.
Ko god ih je probao, bio je oduševljen, a mm, koji inače nije ljubitelj slatka, tamani ih samo tako Dobije se poprilično smjese, a i tokom pečenja narastu, pa ja često napravim samo pola od ovoga.
_____________________________
28.05.2011, Jedan i jedan su jedan :) 05.07.2012. Dva i jedan su opet jedan. A. :)
Hvala vam na instrukcijama :) Imam malo slobodnog vremena da vam se javim Nisam ni ja bila neki ljubitelj hurmasica. Ali, kada mi je doktor zabranio, dobila sam neodoljivu potrebu da ih tamanim :)
moj drugi pokušaj u životu i uspjele su...........mnjaaaac...ukusne,sočne....... mada sam uzela sastojke iz 2 recepta,onako odokativno........ ma bitno je da niko neće polomit vilicu.............