Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
otac na bolovanju tokom bolesti djeteta 11.6.2013 7:18:28
chuci
može li mi neko reći da li je ovo zakonom dozvoljeno. Ajša mi je bolesna a ja ne mogu uzeti bolovanje, dok za mm to nije nikakav problem. da li otac ima pravo da bude na bolovanju pa da od pedijatra donese papire za doznake. hitno mi je hvala
RE: otac na bolovanju tokom bolesti djeteta 11.6.2013 7:32:42
ladyblue RR
napisah na chatu...
naravno da ima. ima ista prava kao i majka. pedijatar daje potvrdu da je dijete bolesno s kojom ide kod svok porodičnog ljekara koji će mu otvoriti bolovanje.
RE: otac na bolovanju tokom bolesti djeteta 11.6.2013 8:35:17
vjestica
naravno da mogu mm uredno uzme bolovanje kad je cura bolesna tj smjenjujemo se - malo on, malo ja, zavsno kome je manja frka na poslu pa kako bi drugačije se organizovala za vrijeme pljuskavca, kad možeš dobt najvše 2 sedmice,a djete ne smje u vrtć duže
RE: otac na bolovanju tokom bolesti djeteta 11.6.2013 8:36:53
vjestica
btw mm je u privatnoj firmi ali zakon tu isto tretira oba roditelja, isto kao za porodljsko, samo kojem ocu bi palo na pamet da uzme porodiljsko umjesto žene
RE: otac na bolovanju tokom bolesti djeteta 11.6.2013 8:44:35
chuci
jedan moj kolega razmatra da uzme porodiljsko nakon 6 mj djeteta jer supruga kod privatnika ne može dobiti godinu a on može bez problema. eto ima i takvih