Pepeverde
|
Moja trudnoća je naopaka od samog početka. Kada sam trebala dobiti menstruaciju pojavilo se malo smeđeg iscjetka (kao što i biva prvi ili posljednji dan) pa sam mislila da nismo uspjeli (od prvog puta). Kako je to sutradan stalo, preksutra uradim testić koji je imao nesiguran rezultat, a dan poslije beta je bila pozitivna. Za dva dana pojavi se opet smeđi iscjedak, odmah odem ginekologu koji propiše Dabroston i mirovanje. Mirovala nisam, jer sam odlučila nek bude sve ili ništa. Ispočetka nestalo iscjetka pa se opet poslije pojavio. Ponovno ginekologu, pogleda UZV, trudnoća je 5tjedana +3dana, beba se vidi, nepravilna gestacijska vreća, ne vide se srčane akcije. Dobijem jače krvarenje, kao menstrualno ali krv nije tako viskozna. Napominjem da čitavo vrijeme, osim sad u zadnje imam "bolove" i tegobe kao da ću istom dobiti menstruaciju. Sad sam već poludjela, ne znam na čemu sam, od bebe sam se oprostila, čini mi se da mi grudi postaju mekše a stomak koji je do tada bio nekakav napuhan (kao pred dobiti mengu) čak splasnuo. Javim se opet giniću, vidi se beba i srčana akcija , trudnoća je 5tjedana +6 dana, ali i HEMATOM!!! Strogo mirovanje, nastaviti Dabroston i Depo progesteron. Sjedim kući, muvam se tu i tamo, smeđi drek i dalje curi, koji put presječe preko trbuha. Imam trideset godina, ovo mi je prva beba, sve sam planirala i sad ovako. Želim roditi živo i zdravo dijete, nije mi bitan spol, nije mi bitno koliko se ja moram žrtvovati. Posao sam stornirala, a nalazim se na uzlaznoj putanji. Tješe me riječi ginekologa: Ako nešto nije uredu, ono će otići bez obzira na našu terapiju. U većini slučajeva sve se završi dobro, rodi se zdrava beba.
|