anitaa
|
Dobro jutro, samo da javim da smo bili kod logopedice, pun stan igračaka, pa je cura bila oduševljena. (lopov mali kao da je skužila gdje smo, pa je više i pričala nego inače, sve nešto : "Da,da") logopedica je nahvalila, baš ponavljala kako joj je motorika jako lijepo razvijena, sluh normalan, od sebe je živa i inteligentna (a mama ponosna ), tako da je njeno mišljenje da ne trebamo ni kod psihologa, niti da provjeravsmo sluh. Pitala sam za mogući problem sa krajnicima, odbacila je tu mogućnost. Zanimalo me je da li se dobro obraćam djetetu i na pravi način, rekla je da joj dosta pričam, i prilagođeno je njoj, ali da i to pojednostavim, da ipak malo sporije pričam (što je teško nama južnjacima, ) i da joj ne tepam. Naravno, ono što odavno visi iznad glave, ne udovoljavanje njenim potrebama - mi najteže pada. Kao majka znam često unaprijed kako će razmišljati mala glavica i kojoj logikom i šta želi... Dakle, ostalo je na tome da je sve ok, neko prije neko poslije progovori, ona je još beba, ništa se sad tu puno ne može napraviti, osim da nastavimo ovim tempom. Ako na jesen baš ne vidim napredak da opet dođemo. Tako da ne znam šta bi rekla, manje više sam ovo očekivala - da sad logoped ne može ništa, opet nije mi žao što smo išli, ovo je najmanje što bi čovjek u ovoj situaciji učinio, i nekako je opet lakše kad je žena rekla da je kod bebe sve u redu i da je samo pitanje vremena. pozz
|