Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
Korisnik
RE: Sevdalinka-nastavi stihove 14.3.2013 20:38:36
malena sharena
Ah dje me nadjoste, evo jedne sto je volimo svo troje Moj golube, moj golube ne padaj mi na maline ruzo rumena ne padaj mi na maline goro zelena Maline su jos zelene joste nisu za zobanje ruzo rumena joste nisu za zobanje goro zelena Kad maline budu zrele i same ce opadati ruzo rumena i same ce opadati goro zelena Kao suze devojacke devojacke i momacke ruzo rumena devojacke i momacke goro zelena
_____________________________ Ne znas ti majko, kako je dijete roditi
RE: Sevdalinka-nastavi stihove 15.3.2013 6:46:23
Medi_87
Kad ja podjoh na Bembasu na Bembasu na vodu Ja povedoh bijelo janje bijelo janje sa sobom
RE: Sevdalinka-nastavi stihove 15.3.2013 8:13:10
djoisa
Snijeg pade na behar, na voce neka ljubi ko god koga hoce Ako nece nek' se ne namece od nameta nema selameta Da sam sretan k'o sto sam nesretan pa da dodjem tebi u odaje Da ti sjedim medju siltetima kao pasa medju subasama Da ti ljubim tvoja medna usta medna usta postala ti pusta
RE: Sevdalinka-nastavi stihove 15.3.2013 14:40:16
mikyca1
DVA SE DRAGA Dva se draga vrlo milovala Na jednoj se česmi umivala O jedan se peškir otirala Jedno ljeto niko ih ne znade Drugo ljeto svako ih saznade Saznade ih i otac i majka Majka neda da se ljube dragi Pa razdvoji i milo i drago Pa razdvoji i milo i drago Dragi dragoj po zvijezdi poruči Umri draga dockan u subotu Ja ću junak rano u nedelju Što rekoše to i učiniše Draga umr'je dockan u subotu Dragi umr'je rano u nedelju Ukopaše jedno do drugoga Kroz zemlju im ruke sastaviše A u ruke zelene jabuke Malo vrijeme zatim postajalo Više dragog zelen bor nikao A viš' drage rumena ružica Pa se vije ruža oko bora Kao svila oko kite smilja Kao svila oko kite smilja...
RE: Sevdalinka-nastavi stihove 15.3.2013 14:41:22
mikyca1
ova mi je super Oj devojko Anadolko budi moja ti ja cu tebi sevdalinke pjesme pjevati Hranicu te bademima da mi mirises pojicu te djuserbetom da mi sevdises Ruse kose curo imas zalis li ih ti aj ruse kose curo imas zalis li ih ti Aman da ih zalim ne bih ti ih dala da ih mrsis ti Bijelo lice curo imas zalis li ga ti aj bijelo lice curo imas zalis li ga ti Aman da ga zalim ne bih ti tebi dala da ga ljubis ti Medne usne curo imas zalis li ih ti aj medne usne curo imas zalis li ih ti Aman da ih zalim ne bih ti ih dala da ih ljubis ti
RE: Sevdalinka-nastavi stihove 15.3.2013 14:48:58
mikyca1
Grana od Bora Grana od bora pala kraj mora Hej Marice mlada krcmarice daj mi vina daj Ne mogu ti ja donijeti vina Ja sam bosa napolju je rosa zebu mi noge ozebcu ti ja Skini nanule obuj papuce Ako meni dragi Bog pomogne kupicu ti cipele Ne kupuj mi ti ne trebaju mi Imam oca na moru trgovca kupice mi on
RE: Sevdalinka-nastavi stihove 15.3.2013 14:50:12
mikyca1
Cudna jada od Mostara grada Cudna jada od Mostara grada sve od lani pa evo do sada kako Biba od ljubavi strada U Habibe Celebica Zlata svaka rijec hiljadu dukata Bol boluje Celebica Biba bol boluje nikom ne kazuje Jadna Biba bole bolovase a majka joj ruho prelagase Ceri Bibo ti rumena ruzo kazi majci sta te boli duso Mene boli i srce i glava otkad Ahmo u lageru spava Kakav Ahmo voda ga odnijela zbog njega si Bibo oboljela Mila majko nemoj Ahme kleti reko me je na jesen uzeti Mila majko, selam ces mi Ahmi nek mi Ahmo u petak ne drema nek se Bibi na dzenazu sprema
RE: Sevdalinka-nastavi stihove 15.3.2013 14:51:45
mikyca1
Mujo kuje konja po mjesecu Mujo kuje, a majka ga kune Sine Mujo, ziv ti bio majci ne kuju se konji po mjesecu vec po danu i zarkome suncu Mila majko, ne kuni me mlada znas kad meni na um padne draga I ja ne gledam sunca nit' mjeseca nit' moj doro mraka nit' oblaka nit' moj doro Drine vode hladne
RE: Sevdalinka-nastavi stihove 15.3.2013 14:54:29
mikyca1
Moj zumbule, aj brigo moja tugo moja Moj zumbule, sto si uvenuo Kako nebih, aj brigo moja tugo moja kako ne bih kad sam u dumanu na ovakvom vaktu i zemanu Moj dragane, aj brigo moja tugo, moja Moj dragane, sto mi te opilo Opile me, aj brigo moja tugo moja Opile me tvoje oci snene oci snene i usne rumene
RE: Sevdalinka-nastavi stihove 15.3.2013 14:56:23
mikyca1
Evo, ovu rumen ružu iz mog skromnog perivoja na dar tebi, dušo, šaljem ime joj je ljubav moja Ako ti se miris svidi i njezina čista boja ti je primi s poštovanjem i zakiti njedra svoja Ako ti se ne dopadne baci je na oganj živi nek izgori, nek se stvori u lug i u pep'o sivi Iz tog luga i pepela na sred tvoga perivoja poniknuće crna gljiva a zvaću je mržnja tvoja.
RE: Sevdalinka-nastavi stihove 15.3.2013 15:02:23
mikyca1
Vratnik Pjeva Vratnik pjeva, nikad ne tuguje Sarajevom pjesma odjekuje ja miline kad svratnik mejdana pusta mladost prodje raspjevana Sarajevo bez vratnika sta je Sarajevo bez vratnika sta je tamo pjesma, nikad ne prestaje tamo pjesma, nikad ne prestaje Pod beharom, ljeti u sljiviku asikuju momci na vratniku bez majevca kule i mejdana teferica ni uranka nema
RE: Sevdalinka-nastavi stihove 18.4.2014 15:35:25
salmy
Ah, moj Aljo crne oci ti ne hodaj sam po noci ti ne hodaj sam po noci Ja cu tebi sama doci...
RE: Sevdalinka-nastavi stihove 19.4.2014 0:08:35
Latinka
sama doci do ponoci...
_____________________________ I. srce mamino 16.01.2012. A. mamin dobrica 21.02.2014.
RE: Sevdalinka-nastavi stihove 19.4.2014 17:52:53
salmy
sama doci do ponoci na vrancicu kosmatome u odijelu bosanskome...
RE: Sevdalinka-nastavi stihove 21.4.2014 9:43:38
elmaL
Uh dje me nadje kako volim ovu Moj se vranac uz brijeg penje nogom staje na kamenje
_____________________________ E i A=<3 "Ako se svaki dan malo brinete, izgubit ćete nekoliko godina vašeg života. Ako nešto nije kako treba biti, popravite ako možete. Ali učite se ne brinuti. Brige nikad nisu ništa popravile."
RE: Sevdalinka-nastavi stihove 21.4.2014 12:45:39
M kao Mama
IZVORNA PORUKA: malena sharena Ah dje me nadjoste, evo jedne sto je volimo svo troje Moj golube, moj golube ne padaj mi na maline ruzo rumena ne padaj mi na maline goro zelena Maline su jos zelene joste nisu za zobanje ruzo rumena joste nisu za zobanje goro zelena Kad maline budu zrele i same ce opadati ruzo rumena i same ce opadati goro zelena Kao suze devojacke devojacke i momacke ruzo rumena devojacke i momacke goro zelena neku noć sam čula da je ovo erotska pjesma, kao simbolišu djevojačke grudi ?????
RE: Sevdalinka-nastavi stihove 21.4.2014 15:55:15
Latinka
Bas se nasmijah ovome. A kako ti napisa da je pjesma erotska, bacih pogled na strofu: Kad maline zrele budu i same ce opadati Nego, mene je uvijek bilo stid, dok sam bila djevojcica, kad neko ima stariji sa mnom a ide pjesma "Mostarski ducani"
_____________________________ I. srce mamino 16.01.2012. A. mamin dobrica 21.02.2014.
RE: Sevdalinka-nastavi stihove 21.4.2014 20:24:34
salmy
IZVORNA PORUKA: elmaL Uh dje me nadje kako volim ovu Moj se vranac uz brijeg penje nogom staje na kamenje iz kamena vatra sijeva a moj Aljo pjesme pjeva
RE: Sevdalinka-nastavi stihove 22.4.2014 9:01:18
M kao Mama
IZVORNA PORUKA: Latinka Bas se nasmijah ovome. A kako ti napisa da je pjesma erotska, bacih pogled na strofu: Kad maline zrele budu i same ce opadati Nego, mene je uvijek bilo stid, dok sam bila djevojcica, kad neko ima stariji sa mnom a ide pjesma "Mostarski ducani" e, sad nisam ti sugurna da li sam čula na Hayatu ili na Grandu, ali prije mislim na grandu, jer jeo ove na hayatu ne pratim, milim da je Šaban Š. jednom kandidatu to rekao.
RE: Sevdalinka-nastavi stihove 22.4.2014 22:58:30
veeseelaa
ne kontam ovu temu
_____________________________ Ajša, Ajra, Esma, Zehra decembar....
Anketa
Za dojilje.пеперутка16 Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?
Oznake