lady_bubamara
|
IZVORNA PORUKA: Cenzura83 IZVORNA PORUKA: ninulina Opet ja na ovoj temi, al moram negdje da izbacim tako da slobodno me iskulirajte al negdje moram da se olakšam... Skontala sam kako trudnoća odmiče da sam ja svakim danom sve gora i gora hajd što fizički ( leđa, noge, oticanje ) to mi nije frka, al psihički..... Nije me strah porođaja, ne mogu da se bojim nečega što nisam vidjela, osjetila ustvari doživjela ali me strah onoga šta poslije.... Hoće li moja beba biti dobro, hoće li biti zdrava.... Toliko je bolesne djece, tolikoj djeci treba pomoć, trebaju organi i svaki dan mi se srce slomi kad vidim kako je toj dječici potrebna pomoć .... Strah me je da li će sve biti ok, kako ću se snaći, kako ćemo se moj muž i ja snaći, kako će to sve funkcionisati sa bebom u zajednici....? Sve do sad sam govorila da će biti sve ok , sve se može, sve će biti dobro, ali evo večeras mi prođe kroz glavu još 10 sedmica........ Još 10 sedmica ako Bog da ....... To će tako brzo da prođe....... Sretna sam što ću postati majka, i jedva čekam da vidim to malo nevino biće , da ga primim u ruke, prislonim na prsa, pogledam ga u oči i kažem ,, Hej maleni , ti si moj sin , ja sam tvoja mama " jedva čekam tu ljubav na prvi pogled....... Al eto strah je strah......... Baš mi je nešto večeras teško, ili je to do dana što je dan neki težak ili više ne znam ni ja šta je, al baš me nešto guši..... Znam o čemu govoriš, samo što ja to doživljavam manje stresno, nekako se odupirem tim mislima i uzdam se u dragog Boga da će se pobrinuti za sve kao sto je i do sad. Ali uhhvati me nekada prpa, sta kako itd. Možda smo takve jer nam je prvo, sljedeći puta ćemo nadm se biti opustenije. eeh ima i toga sigurno i te kako da ima do toga... mada mene još više ubiše izjave nekih PERSONA kako sam djetinjasta, kako izgledam nezrelo, neozbiljno, jesam li ja sigurna da ću ja to moći, kako me ne mogu zamisliti da ja 24h brinem o djetetu iako sam čuvala bebe i radila sa djecom al eto kažu djeluješ neozbiljno za majku al dobro Bože moj , moram misliti pozitivno nema mi druge