Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Muckanjem ulja u ustima do zdravlja! 19.2.2013 18:49:45
draguljče
Ja ne znam da li bih ovo mogla obzirom na to da sam jako gadljiva na takve stvari. Kad sam jela smokve i masinovo ulje redovno mi se jakooo povraćalo. Mada, ko zna...
RE: Muckanjem ulja u ustima do zdravlja! 21.2.2013 9:04:07
zumbulcica
Prije deset_ak godina, sretnem jednog čiku starijeg i on mi ispriča o ovome. Kaze da je u zivotu imao pet operacija, ranjavan u ratu, visok pritisak...i jos more bolesti. Neko je njemu reko za ovo muckanje i čiko počne tako.Kaze da mu se zdravstveno stanje bas popravilo od toga. Molio me da ovo širim dalje jer je to čudo pravo. Ja tada malo pričala o tome i zaboravila. Meni ovo ima neke logike. Dok mućkamo ulje u ustima ne gutamo ništa pa ni pljuvačku..da sad ne zalazim dalje, ovo stvarno ima logike. I da napomenem ovo, ulje ne mora biti sezamovo, zato što ga svakako ne gutamo nego ga na kraju pljunemo. Ovaj moj čiko iz priče je govorio da on radi sa običnim suncokretovim uljem.
< Poruku je uredio zumbulcica -- 21.2.2013 9:08:00 >
RE: Muckanjem ulja u ustima do zdravlja! 10.3.2013 2:14:07
sporty mamaa
Jel itko probao? Moja mama mucka i dalje Ja bi pokusala, al sam procitala na forumima da znaju poispadati plombe iz zuba, jer kao da su zubari koristili iste sa toksicnim materijalima. A kao ovo ulje izvlaci sve toksine. Ja kontam ko ce ponovo zube popravljat
RE: Muckanjem ulja u ustima do zdravlja! 12.3.2013 16:44:22
dijete prirode
počela sam odnedavno, koristim djevičansko suncokretovo iz DM-a, pola litra oko 3.5 - 4 KM, počnem čim otvorim oči, i taman dok se rasanim i to bude gotovo. prednosti su višestruke, može se proguglati kao "oil pulling", potiče još iz ajurvede, a prvo što se primijeti je da zubi pobijele.
svako može probati, probala sam i sa susamovim ali mi je bilo preukusno, a skupo, pa sam ga pojela, a nastavila sa ovim suncokretovim.
RE: Muckanjem ulja u ustima do zdravlja! 12.3.2013 16:56:25
Adana
Čitala sma o ovome. Probala sa maslinovim ali mi se nije ''ubijelilo'' ostalo je žuto. Mora da nisam dobro mućkala. Malo mi jeste bilo gadno ali može se izdržati. Mana je što ja na to zaboravim, a navodno treba na prazan stomak...
Kontam probati sa lanenim ili susamovim uljem...
Suncokretovo može ali hladno cijeđeno, ne ovo koje se koristi u kuhanju, prerađeno.
RE: Muckanjem ulja u ustima do zdravlja! 12.3.2013 17:05:12
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: dijete prirode
počela sam odnedavno, koristim djevičansko suncokretovo iz DM-a, pola litra oko 3.5 - 4 KM, počnem čim otvorim oči, i taman dok se rasanim i to bude gotovo. prednosti su višestruke, može se proguglati kao "oil pulling", potiče još iz ajurvede, a prvo što se primijeti je da zubi pobijele.
svako može probati, probala sam i sa susamovim ali mi je bilo preukusno, a skupo, pa sam ga pojela, a nastavila sa ovim suncokretovim.
a jesu li tebi ispale plombe ako ih imas? Ja se najvise bojim ovoga a probala bih, nemam sto izgubit.