jabukajabuka
|
Nazalost, moram se i ja upisati u ovu temu....neocekivana, a dugo iscekivana trudnoca zavrsila se spontanim.... Ja sam jos u nekom cudnom stanju. Krivim sebe da sam previse radila i da nisam pokazala svom djetetu da mi je stalo do njega i da me je napustilo radi toga:(. Znam da je iracionalno ovakvo razmisljanje, ali sada sam u toj fazi. Od svih mogucih simptoma trudnoce ja sam samo imala jako bolne grudi. Ono jutro kad sam ustala iz kreveta i nisam osjetila uobicajen bol u grudima, vec mi je to bilo malo zabrinjavajuce. Prvo sam na toalet papiru vidjela bijeli iscjedak sa malo crvene krvi. Odmah sam otisla kod privatnika gdje je dr konstatovala da se srce vise ne cuje i uputila me je odmah na kiretazu. Utvrdila je, dakle, da srce ploda starog 5 sedmica vise ne kuca, a kucalo je na uzv 4 dana prije toga, i jos plus na njenom uzv plod se smanjio - sa prijasnjih 5,5 mm na 4 mm, sto je ona objasnila dijagn. missed ab. O njenom hladnom pristupu ne zelim sada pricati. Znam da smo mi za njih kao proizvodi na traci, ali sam navikla da su u privatnom sektoru ipak malo humaniji. Onda sam nakon par sati otisla na GAK na Jezero. Nisu ni tu culi srce, ali su mi dali Duphaston i tokom uzv utvrdili da je velicina ploda 8 mm (duplo vise nego par sati ranije u privatnoj ambulatni) i preporuku da dodjem ako osjetim bolove ili prokrvarim. Osjetila sam bolove sutradan i s prvim odlaskom u wc iz mene je samo siknuo `pljusak`, sto krvi, sto neceg kao ugrusci. Odmah sam otisla na GAK, gdje su konstatovali da od trudnoce vise nema nista...Posto je bila rana trudnoca, ponudili su mi opciju da sve prirodno izbacim, jer ce to biti manje traumaticno na maternicu i da cu prije moci opet zatrudniti i ja sam pristala. Dobila sam da pijem Pancef i Ergometrin, koji bi trebao da vrati maternicu u prvobitno stanje. Jako je tesko i mislim da mi tek dolaze teski dani. Ali je lakse ako u tim prvim trenucima imate humane ljude pored sebe, tj. da oni koji vam to saopste budu njezni i suosjecajni. Iako sam zazirala od GAK-a zbog silnih prica kojih sam se naslusala i nacitala, ja od srca zelim pohvaliti doktore koji su bili u dezurama prilikom mojih posjeta - Hiros, Lacevic, Hodza i Rakocevic....
< Poruku je uredio jabukajabuka -- 20.12.2015 18:21:17 >
|