amra_sa
|
Rabi, transkranijalni dopler, mislim na TCD. Ukucaj na guglu i tamo ćeš naći detaljno objašnjenje.Plakala sam i ja kao ti, još uvijek plačem, ali to nije rješenje.Ipak čovjeku bude lakše kad se pusti koja suza.Bez obzira šta te god negativno u životu snađe, najteže je čovjeku prihvatiti to stanje, bolest i slično.Onog momenta kad sam samoj sebi rekla, OK Amra, imaš to i to, daj pokušaj raditi nešto po tom pitanju, od tad sam se počela malkice bolje osjećati, barem psihički. Znaš, ja na većinu bolesti gledam kao na stanja koje su uzrokovana nekim "začepljenjima" u organizmu. To ti je kao kad se sudoper začepi, voda ne može da otiče normalno u cijevi, nego se vraća.Na neki način i kod tebe, i kod mene je došlo do nekog začepljenja.Uzroka može biti više (masnoća - posebno ako si punija, dehidracija, stres itd...) Vjeruj mi, kad sam napeta,a često sam napeta, ja osjetim da mi je svo tijelo u grču, posebno glava,vrat i ramena. Zato meni kod opuštanja mišića i tijela pomogne apaurin, ili eventualno čaj od kamilice, masaža... A da sam ja na tvom mjestu, ja bih prije bilo kakve operacije potražila više mišljenja, otvoreno i direktno bih pitala doktore da li imaju ili mogu da predlože neko alternativno rješenje.Samo moraš biti oprezna kako ćeš pitati jer većina doktora je jako sujetna, da ne ispadne da se praviš pametna i tako to.Ipak se radi o tvojoj glavi.Mada ja iskreno rečeno sumnjam da je u tvom slučajnu nešto ozbiljno u pitanju i mislim da će se sve dobro završiti.Ja sam takve vrtoglavice imala da nisam smjela sama do samoposluge izaći,razlijevale su mi se boje itd.Ma kao na ringišpilu.Kad mi se pogorša stanje ja muku mučim, ali opet šetam.Često i povraćam kad mi je loše.Takođe, samoj sebi reci da si dobro i da ćeš biti dobro, ne prihvataj zdravo za gotovo šta ti doktori kažu, imaj rezervu, pogotovo ako ti kažu nešto loše.Svaka čast pojedinim doktorima ali ja sam se za ovo vrijeme uvijerila da sam sama sebi najbolji doktor.Zaboravila sam ti reći da otkad imam te vrtoglavice koncentracija mi je isto jako loša, zaboravljam brojeve telefona, i npr. šta sam juče jela, kad pričam često imam blokadu pa ne znam dovršiti misao i sl.A što više mislim na bolest sve mi je gore.Kad već mislim na bolest onda mislim i kako ću ozdraviti i šta treba da uradim da mi bude bolje i kako sebi da pomognem.I molim te nemoj se zatvoriti u kuću kao što sam ja radila.Izlazi,što više šetaj, komuniciraj sa ljudima,ne znam da li radiš,ali postavi sebi neki zadatak svaki dan.Mene je "ubila" kuća, zatvaranje u sebe, osluškivanje tijela,simptoma i sl.
|