Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ima li tko informaciju gdje se moze kupiti cd ili kaseta sa pričama i bajkama za laku noć. Ja sam imala jednu zvala se : Zijah Sokolović vam priča b Ili bilo koja druga? Naime moj nećak je oduševljen kad sluša priče na CD-u ima ih na njemačkom jeziku jer je naravno tamo rođen i živi ali priča oba jezika tečno pametan na mene . U Njemi imaju u biblioteci iznajmiti CD sa pričama i on to uključi u svoj radio i tako po sat vremena sluša priču pa je onda prepričava. Ma presmiješan je
Nedavno je bio u prodaji CD Fifi vam prica price za laku noc. Oko naslova tacnog nisam sigurna, ali znam da je bila fifi u pitanju, pa pogledaj da li mozes negdje naci. Pozz
leptiricu sarenicu dodji k meni amo evo imam lijepu ruzu pomirisi samo dosao bih al se bojim kakve igle klete stisnuces me probosces me onda zbogom svijete necu necu leptiricu zivota mi moga samo hocu da izbrojim kolko imas noga e pa to ti mogu reci iz daljine malko leptir ima sest nozica a sad zbogom ranko
Izgleda da samo moj Leni voli pjesme od Dragane Mirkovic
on ovakve ne bi ni slusao, samo bi se rasplakao, a kad mu zapjevam sve bih dala da si tuuuuuuuuuuu hoce da crkne od smijeha.. hahahaha
Uh Draganu i da ne spominjem.Ona joj je omiljena uspavanka A ja svojoj pjevam pred spavanje''juja juja juja juja,ne da mamy Nejru svoju'' i tako u nedogled Otkud mi ovo pojma nemam,ali ona zaspi kao anđeo
I moj Luka voli ovu pjesmicu, samo kad je reklama... Pošto je ja nisam zapamtila da mu je pjevam... Voli i tašun,tašun, tanana, pao Luka s tavana, Điha, điha konjiću.. Voli jednu pjesmu što mu moja mama pjeva, a ide: "Imala je baka stotinu momaka, sad je gleda jedan stari deda. Ide baka, unučiće vodi oblači se po poslednjoj modi.. Op cup na kalup, četiri babe, jedan zub!" I umire od smijeha...
I voli pjesmicu iz crtanog Tomica i prijatelji, to sam morala naučiti, pa mu pjevam... "Vesele su tračnice Tomice i družine, crven, zelen, smeđ i plav, šareni je taj svijet sav. Svako ima ulogu tešku ili laganu, uoznajte ih redom sve, male vlakove...."
uh, Gigana, ja jedva pročita ovo sa čiča Čvorkom Ne znam kako bih to tek pjevala
Ja Luki još pjevam jednu pjesmicu što sam ja smislila: Mala maca kaže mjau, mjau, mjau Mala kuca kaže av, av, av Mala krava kaže mu, mu, mu A kako kaže Luka- kme, kme, kme... I tu se valja od smijeha...
Šteta što je ovako malo stranica na ovoj temi Nika sad trenutno voli onu reklamu za kiki bombone i sama pjeva KIKI KA i pleše po kući... A voli i onu đes ba đes ba ti....
Tarik se od rukometnog prvenstva u Hravtskoj oduševljava reklamama za tele2, bez obzira koja da je prepozna. A pjeva od Oskara medo brundo- medo budo pa onda nastavi nešto na svom jeziku. Kad mu se spava pjeva lula, lula.
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
RE: Pjesmice i pricice za bebe 10.10.2009 15:28:02
dana3
Mi smo u blokadi sto se tice nasih pjesmica ,bajki i bal bla drugih stvari ali na internetu nadjemo svasta nesto. narodnu muziku smo puno slusali u zadnje vrijeme jer nemamo sta drugo i tek se domognem mojih CD-ova iz Bosne.(atomci,dugme,divlje jagode i d ane nabrajam) Podjemo se zezati sa bebanom i sad kad mi zapjevamo koju podigne rukice,kaziprst ispruzi i glavom mase i ritmu i mi padamo od smijeha. kad ga uspavljujem pricam mu price,tako da se spominju dido,nana,dajdz,striko jer niko nije kod nas blizu
Tasun,tasun,tanana je takodje uvijek razveseli. I skoro smo mm i ja shvatili da jaaako voli Mirzino jato. Odmah pocne plesati kad cuje. Nasa disco cura. A posebno ovu voli http://www.youtube.com/watch?v=JpbcufudeWI
"Pokraj peći maca prela, do nje dobra djeca sjela, pa joj tiho šaptat' stala: predi, predi, maco mala." i
"Cico, Mico, Laco, naša mala maco, šta za obrok želiš ti, to bi tebi dali mi. Za svoj obrok želim ja, da ulovim miša dva, da ulovim sama, učila me mama"!
Obje imaju lijepu melodiju pa pjevam u nedogled, međutim, svako sebi može smisliti veselu melodiju....
beba beba sta ti treba trebaju ti pelene zute i zelene ( benjo ovu obozava i najvise se smije kada nju pjevam)
da li ova pjesmica ima jos teksta?
zna li neko pjesmu u kojoj se spominje nesto: ...babaroga strasna, ba ba ba.... cini mi se da sam je cula u onom crticu Barimba i jednom u vlaku, jedna mama pjevala svom djecaku...ali na zalost nisam zapamtila