Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ovih dana treba da kupujem dudice i flasice za svog malisana, pa me zanima ima li neko iskustva sa dudama. Imaju za kupiti one od latexa i silikona, pa me zanima koje su za bebe najbolje.
RE: duda od latexa ili silikona 25.10.2008 14:38:59
tweety
I ja sam koristila silikonske i super sam zadovoljna,i to one anatomske.Mada ima beba kojima je draza ona obicna silikonska ali eto moj sin je koristio anatomsku.
RE: duda od latexa ili silikona 25.10.2008 15:17:04
Emina*
Za silikonsku sam definitivno... Mislim da je bolja silikonska, iz razloga sto se cucla od kaucuka (gumena) sva "ulijepi", i iz iskustva znam da beba grize onu od kaucuka, i navikne na tako "ofucanu" cuclu, i onda nece drugu... Isto vazi i za dudu na flasici..... Sa silikonskim nije tako...
RE: duda od latexa ili silikona 25.10.2008 15:42:20
Anoniman
najbolje ti je ne kupuj niakakvu sad za sad ... moja je tek nedavo cucu prihvatila, a sad ce joj tri mjeseca ne navikavaj dijete na cucu u pocetku, bolje da doji i da se navikava na bradavicu tvoju
RE: duda od latexa ili silikona 25.10.2008 16:27:55
camm
IZVORNA PORUKA: Dina RR
najbolje ti je ne kupuj niakakvu sad za sad ... moja je tek nedavo cucu prihvatila, a sad ce joj tri mjeseca ne navikavaj dijete na cucu u pocetku, bolje da doji i da se navikava na bradavicu tvoju
a i ja imam silikonske NUK br 1.. super su mi
potpisujem dinu
ja sam sa svojom u problemu kako da je odviknem a i kod nas su sve bile silikonske nuk.
RE: duda od latexa ili silikona 25.10.2008 22:44:00
Crvena
IZVORNA PORUKA: Emina*
Za silikonsku sam definitivno... Mislim da je bolja silikonska, iz razloga sto se cucla od kaucuka (gumena) sva "ulijepi", i iz iskustva znam da beba grize onu od kaucuka, i navikne na tako "ofucanu" cuclu, i onda nece drugu... Isto vazi i za dudu na flasici..... Sa silikonskim nije tako...
Potpisujem
RE: duda od latexa ili silikona 25.10.2008 22:57:47
ziki
Ja sam prije poroda pripremila i jednu i drugu pa da izabere koja mu odgovara. On je izabrao pipu- cucu od silikona a dudu za flasicu od gume, tako mu se svidja.
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
RE: duda od latexa ili silikona 25.10.2008 23:20:29
Visnja RR
Kupila sam sve moguce dudice za Asju ... bas sve proizvodjace... i silikonske i od kaucuika al ona nece pa nece... sad joj sluze kao igrackice .. ma muhanata beba
RE: duda od latexa ili silikona 26.10.2008 10:31:10
mamin sin
Ja koristim silikonsku NUK, i super je...Onu od kaucuka nisam nikad uzela jer mi se nekako, kad sam gledala kod drugih mama, brzo istrosi, deformise, a ona na bocici se usmrdi brzo...Doduse i ja ove mjenjam svako 1,5 mj. jer tako preporucuju, ali ona bude kao nova.
Eh sada, nama duda sluzi samo za uspavljivanje, nema sanse da mu sluzi kao "cep" kad je nervozan i kenka...
RE: duda od latexa ili silikona 26.10.2008 12:29:32
mynxlee
kad pogledate sve su to sitnice u odnosu na druge stvari koje trebaju za dijete, a vidite kako to zna zakomplicirati. zelis najbolje za svoje dijete, a ne znas sta je to.
RE: duda od latexa ili silikona 26.10.2008 19:10:23
ziki
IZVORNA PORUKA: mamin sin
Eh sada, nama duda sluzi samo za uspavljivanje, nema sanse da mu sluzi kao "cep" kad je nervozan i kenka...
nama sluzi i kao cep, ponekad jedino ona moze da ga smiri i trenutno pomaze vise od svih glodalica zajedno- ocekujemo zubice
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
RE: duda od latexa ili silikona 26.10.2008 22:31:07
belkisao
cesto sam s vama, ali rijetko sta postiram, sto znaci da se prvenstveno koristim vasim iskustvima a i sada bih vama prenijela iskustva jedne druge mame, ne moja, iako se slazem sa njom u potpunosti,pa se nadam da ce bar nekome od vas pomoci...
RE: duda od latexa ili silikona 27.10.2008 13:43:31
ziki
Pročitah ovo pa ne mogu da ne iskomentarišem. 1. Moja beba ima 5 mjeseci isključivo doji, doji na zahtjev, nekad na 2 sata nekad na 3, noću i po 5-6 sati....kako stvari trenutno stoje nema nameru da prestaje sa dojenjem. 2. Upalu uha je imao 2 puta, jednom sa dvadeset dana kad ga je svekrva iznijela bez kape na terasu na 5 spratu a drugi put zbog promjene nadmorske visine sa 180 Gračanica na 1000m Sjenica a sve preko planina. Ni jedna nije uzrokovana pipom. 3. Rođen je sa 3930gr, za 10 dana dobio je 120 gr na porođajnu težinu imače 270 gr. U toku prvog mjeseca dobio je 1370 gr, sada ima oko 9 kg i 5 mjeseci, sa pipom od 4-5 dana.
RE: duda od latexa ili silikona 27.10.2008 13:58:33
majki
Tekst mi je bio baš interesantan upravo jer se moje iskustvo nije podudarilo ni sa jednom iznesenom tezom, a eto vjerovatno bi tome vjerovala da sam mlada majka novorođene bebe. Cuclu sam djetetu dala od prvog dana (maltene) a nije bilo nikad upala uha ili konfuzije kod dojenja ili nekih drugih koplikacija. Dojila sam svaka tri sata a između ako bi zaplakala dala bih joj cuclu, poslije nekog vremena nije više plakala a kad je vrijeme jelu spremnao je i obilno jela. Koristila je cuclu od kaučuka i nisam bila baš zadovoljna upravo iz već iznesenih razloga da brzo mjenja elastičnost i postaje ljepljiva, tako da bih preporučila silikonsku i redovno mjenjanje svaka tri mjeseca (čini mi se da je taj period naznačen na deklaraciji). pozdrav mamama sa slatkim dilemama
Porodilište Plave poliklinike Tuzla koje je uređeno po svjet
Anketa
porodjaj posle carskog reza
rodila sam pre dve godine na carski rez i evo sada sam pri kraju pa imam sledec sedmice pregled gde ce odluciti dali ce opet biti carski ili prirodnim putem gde se i ja trebam izjasniti sta zelim
stabi vi izabrali
carski rez (48%)
normalnim putem (37%)
epuduralnu kao pomoc prirodnim porodjaju (15%)
Broj svih glasova: 79
Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!