hanabanana
|
Ne znam Stela šta da ti kažem, meni se čini da možda unosi malo. Ja ti mogu reći iskustvo s mojoj starijom kćeri, a isto će biti i sa mladjom samo što će ona dojiti umjesto što bi pila mlijeko na flašicu. Malena već ima 15 mjeseci i možda bi joj doručak mogao biti drugačiji, znači onakav kakav treba jednogodišnjacima a ne bebama. Moja Hana je u tom uzrastu imala otprilike ovakav dnevni jelovnik: - ujutro oko osam mlijeko 200 ml ( nekada naravno manje popije ) - nakon sat vremena ( nekada sat i pol, nekada dva sata ) doručak: ( kašika mladog sira, žumanjak na maslacu - kasnije i cijelo jaje, palenta sa pavlakom, šnita kruha sa pavlakom, mermeladom, pšenični griz sa domaćim pekmezom od jabuke, ili voće sa žitaricama ) - oko podne bi joj dala užinu - nije to bilo puno, pola jabuke, pola banane, kruške, keks - u zavisnosti šta je doručkovala - onda dnevno spavanje i mlijeko ( ubrzo, negdje oko 18 mjeseca je izbacila dnevno mlijeko, a i do tada ga nije pila baš svaki dan prije dnevnog spavanja. Recimo, ako bi ujutro jela žitarice i voće onda ne bi pila mlijeko ujutro, nego bi bocu mlijeka dobila za dnevno spavanje ) - kad ustane - ručak, obično sam joj kuhala, ali nekada bih dala i gotovu hipp kašicu sa mesom ( jako je voljela onu sa rižom u paradajz sosu ) - opet mala užina, obično voće, voćni jogurt ili slično, a može i bez ove užine zavisno od toga kada je ustala i kada je imala ručak. - večera: žitarice, palenta, pšenični griz, ili nešto što je jela za ručak ako se radi o ranoj večeri - pred spavanje boca mlijeka.
|