anidla
|
IZVORNA PORUKA: mama alma RR Bogami ja bih lijepo prihvatila opciju gdje ti nude da te prijave, ne znam da li si ikada radila , a da nisi bila prijavljena, prvo što nemaš nikakva prava, drugo, ružan je osjećaj oni idu na odmor, dobijaju topli obrok, imaju regres, zaostatke, poklone za 8. mart, bajramluke, božičnice, slično, djeca paketiće, serbes mogu kod doktora, ne razmišljaju jel knjižica ovjerena , itd, idt, pare jesu bitne, ali nisu i najvažnije. JA bih uvijekodabrala da sam prijavljena i da mi ide staž, jer to daje odreženu sigurnost. SRETNO potpisujem te... radila sam kao neprijavljena i ne daj Boze vise ikad... sad radim u drugoj firmi prijavljena, i ne bih mjenjala svoj radni staz (meni je 26) od 4 godine za duplo vecu platu kao neprijavljena, nema sanse....ipak, na kraju krajeva, s godinama skontas (pogotovo kad dobijes dijete) da je sigurnost broj 1, pa sve ostalo...Noa je prijavljen na mene, a ne na mm koji ima manje radnog staza od mene a stariji je od mene 5 god.