Emina*
|
Citati sa slicnih tema IZVORNA PORUKA: mivica Evo jedna nova tema, meni je interesantna. Cega se plase vase bebare. Ja u prisustvu moje bebe ne smijem kihnuti, zakasljati se, jer se tako uplasi da pocne vristati. Ali stvarno se prepadne, trzne se jadnicak - pravi mali glupson Ako ovako nastavi morat cu mu stravu saljevati najgore mi je u toku noci kad je mrtva tisina, valjda kako ustanem iz kreveta zagrijana pa uzmem njega hraniti, joj Boze. Nekako zacepim nos, prekrijem se jastukom, jer bi u suprotnom poceo vristati. A kad se razdere, pa citav haustor bruji. Nekad me prosto strah da mi komsije ne zovnu policiju, kakav prodoran glas ima, hoce li neko pomisliti jos da ga tucem ne daj Boze IZVORNA PORUKA: Azure Drage mame molim za savjet. Moja cetrnaestomjesecna beba zadnjih pet dana pokazuje strah od raznih zvukova. Do sada se nije nicega bojala i na sve je reagovala znatizeljno ili sa smijehom. Inace je jako vesela i energicna i kao vecinu beba sve je zanima. Medjutim kako rekoh, zadnjih pet dana plasi je sve, od kaslja, zvuka automobila, zatvaranja vrata ili bilo koji drugi zvukovi. Mene zbunjuje to sto ona ne reaguje placem vec se zagnjuri kod mene ili taje sa uplasenim izrazom lica i govori iiiiiii. Ne znam sta je uzrok jer koliko smo primijetili nista je do sada nije uplasilo, da bi kao poljedica bio taj strah. Moj suprug i ja reagujemo tako sto je grlimo i kao tucemo vazduh govoreci "ne ne Azricu plasiti". Ona tada rukicom tuce sa nama i kaze "ah ah". Umiri se, ali onda opet novi zvuk i ista reakcija. Intersuje me da li ste imali slicno iskustvo i jako bi me radovalo da ga podijelite samnom. IZVORNA PORUKA: makana hm pokušajte da ne reagujete kao da su to neobične stvari nešto je izazvalo njen strah, ali ste joj sada vi zanimljivi, odnosno vaša reakcija i to što je "branite" i "tučete" ono što je plaši moja bebača se boji usisivača, zvuka puštanja vode u vc prije toga joj se nasmijem i oponašam taj zvuk, a potom uključim usisivač ili pustim vodu, ipak ona zaplače ali ubrzo prestane kada vidi da ja ne reagujem već joj se i dalje smiješim pozdrav IZVORNA PORUKA: Azure Hvala Makana sto si se javila . Vjerovatno si u pravu. I meni je palo na pamet da se nasa bebica mazi i trazi paznju. S obzirom da se ne boji recimo usisivaca (neki dan je skakala po njemu dok sam usisavala) niti miksera, sve ovo mi je cudno. Pogotovo zato sto ne place. Mozda je samo prolazna faza kod djece u njenom uzrastu. Lijep pozdrav IZVORNA PORUKA: Alijeva mama eh,citam i smijem se jer moj Ali isto tako reaguje...prije nije tako..uvijek kada dodju zvukovi okrene se u pravcu odakle dolazi zvuk a sada reaguje tako sto bjezi nama u narucje....boji se usisivaca,vode iz vodokotlica i bas me zanima ostalih mama misljenje... ja mu danas dala usisivac da se igra prije nego sam ga ukljucila i onda smo zajedno grlili ga i mazili i kad sam upalila nije se bojao kao prije i dan po dan mislim da ce se naviknuti.... mislim da se boji tih zvukova ako dodje iznenada,jer moj Ali se ne boji naseg telefona koji nije bas toliko glasan ali kad odemo kod moje mame pa kod nje na telefonu jaci zvuk..on odmah podje bjezati nama i vice iiiii.....boji se iznenadnog zvuka,mislim IZVORNA PORUKA: Anoniman mogu ti samo reci da se i moj mali plasi ama bas svega.onda place a meni ga bude zao pa i ja s njijm placem.ne znam kako to sprijeciti jedino sto mogu je da ga tjesim kada place.dusa draga IZVORNA PORUKA: Suncica RR Moja Lorena koja jako voli da se tusira, sinoc kada sam pustila vodu u kupatilu se toliko drala da sam je jedva smirila. Uopste ne znam zasto se to desava, dete koje je moglo da bude u vodi ceo dan, sada se toliko plasi.. A sto se tice zvukova usisivaca, miksera...nju to sve jako zabavlja.. Sve su to decije faze koje ce proci kako vreme bude odmicalo.. A do tada..... IZVORNA PORUKA: Azure Sada mi je lakse kada cujem da su i ostale bebe plasljive. Nas macica je pravi namazanko. Zato nisam ni sigurna je li to strah ili nesto drugo. Eto sinoc kad sam je uspavljivala neko iz komsiluka je busio bor masinom. Tiho se culo, ali ona je reagovala. Nije plakala ali se uvukla u mene i skoro me oborila s kreveta. Zvuk vodokotlica je ne plasi. u kupaonici bi bila danima i ne bi izlazila iz vode. A usisivac dok usisavam pali i gasi. I svaki put kad ga upali potrci meni sa svoji "iiiiii", a onda se vrati i ponovo gasi i pali usisivac. Zaista me zbunjuje. Slazem se sa Suncicom da su to djecije faze koje moramo proci zajedno sa njima.