Idina mama
|
IZVORNA PORUKA: Esmica Moja starija curica je sa 2,5 godina imala jaku urinarnu infekciju.Imala je Eserihiju 10 na 6.Lezale smo u bolnici 10 dana. Poslije toga opet joj se vratila infekcija,lijecili je ambulantno. Sad opet,s nepune 4 godine mislim da je ima.Sutra ako Bog da cemo nositi urin.Urin zaudara,izgleda kao da je ulje u njemu.Ne znam kako cu se strpiti do sutra.Pretrazujem net,njoj nikada nisu radili pretrage o kojima citam,jedino su joj radili ultrazvuk bubrega.Ne znam za profilaksu,nikakve mjere,nista mi nisu rekli. Caj od brusnice je puno pila,u zadnje vrijeme joj se zgadio vise.Mozda joj se zato vratila infekcija,jer ga ne pije.I mnogo trpi mokracu,nikako da napusti igru i ode u wc.Dosad sam je pustala,kad bude morala,ici ce,a sad sam vidjela da bas moram o tome voditi racuna vise. Sta bih ja sad trebala traziti od pretraga da joj urade? Sutra cemo nositi urin i urinokulturu. Ovdje pregledaju urin. Cim se infekcije ponavljaju sumnjaju na refluks ili neku anomaliju mokracovoda. Tada salju na ultrazvucni pregled, ali se ne oslanjaju previse na rezultat, jer se ultrazvukom ne moze sve otkriti. Ultrazvukom pregledaju bubrege, mokracni mjehur, mokracovode. MCU je onda sljedeci pregled. Ubrizga se djetetu kontrast putem katetera u mokracnu besiku. Kad se mokracna besika napuni, dijete piski i u tom trenutku snimaju rendgenom i lijepo vide kuda mokraca ide, tj. kako mokracovodi izgledaju. Kod moga sina se vidjelo da mokraca ide nazad u bubreg. To je opasno, jer bakterije iz mokrace mogu zaraziti bubreg i bubreg se moze ostetiti, ne daj Boze nikome. Profilaksa se daje kad je refluks vec dijagnosticiran, a upale mokracnih kanala se ponavljaju. Sve u cilju spasavanja bubrega. Moj sin ima refluks, ali nije imao upale mokracnih kanala, pa ne prima nikakvu profilaksu. Inace, kako se tretira refluks, zavisi i od toga u kojem je stepenu itd. Od kada je dijagnosticiran refluks, nema nikavih pregleda, samo redovno urin ili obavezno kad ima tep. Cim se pojavim kod doktora i kazem ima temp. ne pitaju nista, ne rade nista, nego mu zaljepe kesicu za urin i tek onda pregledavaju dalje.
|