Adana
|
Moje vjencanje...hmmmm.... Bilo je lijepo prije svega, malo, skromno...tuzno. Nije bilo sirena, niti svatova, ni kicenja. Mada u sustini nisam ni bila za tako neke obicaje. Bio je 06. maj 2006. godine. Cak je i kisa malo padala, a ja sam uvijek govorila da se nikada ne bih udala ako pada kisa... a udadoh se. Srecom razvedrilo se Ali uspjeli smo zakasniti na vlastito vjencanje Ono sto je bitno je da sam se udala za covjeka svog zivota, kojeg volim i koji me voli... Bila sam u prelijepoj vjencanici boje slonovace, a o tome sam od djetinjstva mastala (to je bila jedna stvar koje se nikada ne bih odrekla ). Cak sam se i noc pred vjencanje ofarbala u vatreno crvenu boju. Svi su bili iznenadjeni. A kako se inace ne sminkam i ne nosim haljine, bilo je to jako veliko iznenadjenje za sviju. Jedva su me prepoznali. Nikada necu zaboraviti pogled pun divljenja i ljubavi koji mi je muz uputio kada me vidio! Ali sve je proslo u nekoj zurbi pa nisam stigla ni da uzivam kako treba. Ali se sjecam momenta kada smo stavili prstenove jedno drugom i poljubili se, cinilo se kao da je vrijeme stalo i postojali smo samo nas dvoje, muz i zena...divnooooo! Bilo je 50-ak ljudi, mala proslavica u stanu od prijatelja...i onda rucak kod svekrve uz jos jednu svadbenu tortu. I to isto vece oko 7 smo otisli na bracno u Pocitelj. A vjencanje je bilo u 14h. Kuma je uhvatila bidermajer, koji je bio prelijep, i totalno je isao uz haljinu. I tata je bio sa mnom, nisam namjeravala da ga ostavim samog kod kuce. Bilo mi je tesko kada sam krenula na bracno, a on ostao... E sada, sta bih promijenila, pa recimo to da bih dala sve da je moja mama bila sa mnom, da me vidi, zagrli, isprati... Sta bih dala da me mogla vidjeti.... Zato kazem sve je bilo lijepo, ali i jakoooo tuzno i nekako nepotpuno. Ali sa mnom su bili meni dragi i bitni ljudi, i moj tajo i to je puno pomoglo. Uglavnom sve u svemu ne mogu se zaliti... Bilo je nezaboravno i lijepo, bila sam zadovoljna i sretna (koliko je to bilo moguce).... E napisah se i ja Sorry