Mya_81 RR
|
PRENOS POSTOVA IZVORNA PORUKA: Sulty Cao svima, Mojoj djevojcici je 11 mjeseci i izgleda da je dobila upalu mokracnih kanala. Ni sama ne znam kako. Imala je jako visoku temperaturu, do 40 stepeni celzijusa, uradili smo nalaz urina i imala je na gornjoj granici leukocite, a povisene eritrocite. Po tome su zakljucili da ima upalu mokracnih kanala. Iskusne mamice, i same znate kako su kod nas doktori povrsni. Ja citam malo na internetu, te upale se cesto zanju vratiti. Spominje se i neki ultrazvuk da treba uraditi. Meni nisu rekli nista. Dali su joj antibiotik: Ceclor i hvala bogu od toga je temperatura spala. Sad opet trebamo odnjeti urin da vidimo je li se ta upala smirila. Trebam li insistirati na jos nekim nalazima. I kako da joj pomognem da joj se ta upala ne vraca? Smijem li joj davati caj od brusnice? Koje pretrage trebam raditi? Hvala vam svima vec unaprijed na pomoci. IZVORNA PORUKA: felix sulty, A. je imao upalu m.kanala al ona je njemu dala da vadi i urin u ur.kulturu a vama je vidim samo urin il se varam Ja bi jedino trazila da vadis 3.jutra uriokulturu. Pa ces barem znat dal nedo Bog ima kakva bakt. ili nema ... Da budes mirna .... UZV stomaka se radi kad djete ima bakteriju kao sto je A. imao pa je radio jer se boje da nebi otisla nedo bog dje dalje do bubrega i sl. Ja sam A. kupovala brusnicu bas pise za djecu od 1 do 4 god . Ti opet otidji do apoteke i posavjetuj se sa farmaceutom ili ped. za brusnicu . Kako da se nevrati upala Neznam . Ja A. cuvam s nogu jer s nogu navuku upalu mislim. Nemozes to sprijeciti , sta ja znam ja sam se bojala jer je anel imao dve baje u rinu da se ponovo nepovrate al hb nisu skoro je imao upalu krajnika OPET sve nal.ponavljali urin o.k kao ur.kultura. Neka pije dosta tecnosti da izmokrava .... IZVORNA PORUKA: Nunu 08 Moj sin je imao jaku upalu.Radili su mu nalaze urina i krvne sllike.Pošto je nalaz urina bio loš,radili smo urinokulturu, koja je pokazala e.coli.Pio je pancef, pa esbesul.Sada je ok, urinokultura sterilna.... IZVORNA PORUKA: samedi Meni je skoro dr.rekao da sumnja na upalu mokracnih kanala kod moje N.jer je imala tri dana temperaturu,doduse nisku,do 38.2,i dao nam je uputnice za urinokulturu. Kad smo dobili nalaze,urin je hB bio sterilan tako da je ta tura vjerovatno bila od zubica. Ne znam,cudno mi je da nije odmah dao uputnicu za urinokulturu ako vec nalaz urina nije bio dobar,nego je odmah dao antibiotik IZVORNA PORUKA: Meri29 Doktori kad hoce znaju biti i dobri, ali vecinom svi mi naletimo na one povrsne. I mi smo se borili sa tim, radili smo najprije nalaze krvi i urina. Potvrdeno je da u urinu ima dosta bakterija i dobili smo Zinat sirup da pijemo. Ultrazvuk kao hitno, naruceni za mjesec dana. Isprepadali me zivu. Nisam cekala mjesec vec sam na drugom mjestu odmah obavila i pregled i ultrazvuk. Sve ok. Kao sto Felix rece tri dana smo nosili urinokulturu koja se pokazala kao negativna. Bilo je prisutvo neke bakterije koja se nalazi kod svih, ali ne u toj mjeri koju smo prvo pronasli. Ja od tada ne vadim sama urin svojoj djevojcici jer ocito ne znam. Platim privatniku 3km i oni za mene sve obave. IZVORNA PORUKA: Meri29 IZVORNA PORUKA: samedi Ne znam,cudno mi je da nije odmah dao uputnicu za urinokulturu ako vec nalaz urina nije bio dobar,nego je odmah dao antibiotik Meni se nekad cini kao da im bude mrsko. Kako da mi sve znamo, majke mi umjesto da se oslanjamo na njih mi moramo da radimo za njih IZVORNA PORUKA: Sulty Hvala vam svima na odgovorima. Meri, kojem to privatniku platis, pa ti uzme i urin. Ja sam mislila odnjeti urin u Sanasu ili Eurofarm, ali posto sam se dobro napatila ova dva puta da Vegi uzmem urin, ne bi bilo lose d ami neko pomgne, pa zbog toga i pitam. IZVORNA PORUKA: MALA1994 IZVORNA PORUKA: Sulty Cao svima, Mojoj djevojcici je 11 mjeseci i izgleda da je dobila upalu mokracnih kanala. Ni sama ne znam kako. Imala je jako visoku temperaturu, do 40 stepeni celzijusa, uradili smo nalaz urina i imala je na gornjoj granici leukocite, a povisene eritrocite. Po tome su zakljucili da ima upalu mokracnih kanala. Iskusne mamice, i same znate kako su kod nas doktori povrsni. Ja citam malo na internetu, te upale se cesto zanju vratiti. Spominje se i neki ultrazvuk da treba uraditi. Meni nisu rekli nista. Dali su joj antibiotik: Ceclor i hvala bogu od toga je temperatura spala. Sad opet trebamo odnjeti urin da vidimo je li se ta upala smirila. Trebam li insistirati na jos nekim nalazima. I kako da joj pomognem da joj se ta upala ne vraca? Smijem li joj davati caj od brusnice? Koje pretrage trebam raditi? Hvala vam svima vec unaprijed na pomoci. moj I. je imao upalu mokr.kanala sa visokom temp.samo kada je tako visoka temp. slab je ceklor, on je dobar da se spusti temp, ali treba svakako uraditi nalaz urina, ali i UK da se vidi ima li neka bakterija da se ciljano daju antibiotici da dijete ne bi ponovo dobilo temp. ako je ne daj Boze eserihija u pitanju (kao kod nas) ona je dosadna i stalno se vraca tako da moras biti uporan. a posto je beba mala daj joj bilo kojeg caja kojeg smije piti jer brusnica ide tek od godinu i ja je ne bih davala bez konsultacije sa dr. IZVORNA PORUKA: MALA1994 IZVORNA PORUKA: Sulty Hvala vam svima na odgovorima. Meri, kojem to privatniku platis, pa ti uzme i urin. Ja sam mislila odnjeti urin u Sanasu ili Eurofarm, ali posto sam se dobro napatila ova dva puta da Vegi uzmem urin, ne bi bilo lose d ami neko pomgne, pa zbog toga i pitam. a sto ces nositi privatniku ako imas uputnicu, obicni urin ti je 1o-tak maraka, a Uk te dodju puno. a mozes u sanasu odnijeti, ja sam Uk sebi radila u kristalu na m dvoru, svaka UK 10KM i antibiogram jos 10 to ti je 40KM