veeseelaa
|
IZVORNA PORUKA: ena23 Znaci ovako... Cesto se nadjem u nevjerici sta mm podrazumjeva pod udajom Sta vama znaci to sto ste se udale? Da li smatrate da ste udajom "otisle" od svojih roditelja i sada "pripadate" drugoj porodici? Jeste li udajom izgubile pravo na romantiku, izlaske, cvjece, ljubav, paznju, zagrljaje (koji ne vode sex-u!)? Da li smatrate da vas sin i njegova supruga imaju veca prava da nasljede vasu imovinu od vase kcerke i njenog supruga (zloglasnog zeta)? Recimo: zivite odvojeno od roditelja (i njegovih i vasih) (sad ce se mnoge zasmijati), muz vam ide u inostranstvo, ali smatra da vi trebate, dok njega nema, zivjeti sa njegovim roditeljima, jer se on OZENIO a vi ste se UDALE Nadam se da se tema nece uvrstati medju neozbiljne jer sam je otvorila u svrhu razmjene misljenje o pojmu "udaja". udaja u mom životu predstavlja stvaranje "nove" porodice, ujedinjenje života mog i mm, rađanje djece, donošenje zajedničkih odluka o nekim bitnim stvarima, stvaranje zajedničke imovine koje ćemo jednog dana ostaviti svojoj djeci, ne na osnovu toga koje je muško a koje žensko već po ličnom nahodjenju, kakva su djeca.... možda sve ostavim kćerci, možda sinu, možda podijelim, ovisiće od njih samih a možda Boga mi sve dam u dobrotvorne svrhe nikad se nezna, lošoj djeci se ništa ne daje, ne do Bog da ih bude al bitno je spomenuti Udajom sam dobila više romantike, ljubavi, pažnje itd... da, naravno, imala sam je i u vezi al sad je intenzivnija pažnja jer smo mnogo više vremena zajedno Ovaj drugi dio o "ostajanju" kod njegovih roditelja dok je on na putu neću ni da komentiram jer mi je to totalna nebuloza Ja sam za totalnu slobodu u svemu, ako je merak meni da idem kod njegovih ići ću ako ne ništa od toga, smiješno mi je to silenje osobe da ode negdje i uradi nešto, NEMOJTE SAMO NA SILU, treba raditi ono što vam duša želi i svi sretni Nema tu braka ako ja silim mm da nešto uradi i on mene, pusti me brate pa vidi kakva sam, lako je biti "fin" jer si pod pritiskom i pod strahom od nečije reakcije