mišur
|
Eh, drage moje...Sjedim ja u subotu veče mrtva umorna, uspavala Luku i gledam da što prije legnem...I posmatram svoju kuću, totalni haos od nereda i prljavštine...I razmišljam gdje ću prije kad ustanem ujutro... I odlučim zvati tetu da mi pomogne.... Ta teta pomaže mojoj mami ponekad, i znam da joj sve super očisti... I nazovem je, dogovorimo se...Teta je došla u 8h, mm je nahranio Luku i izveo ga vani... Oprala je prozore, usisala, obrisala parkete, oprala terasu, oribala elemente u kuhinji, pločice, izmakla šporet i frižider, oribala kupatila... Sve je završila u 12.45, i bukvalno nije ni sjela... Kad sam je pitala za cijenu, kaže 15 KM!!!!! Ja nisam mogla vjerovati, i bilo mi je baš malo, pa sam joj dala 30KM... Nije mi ni to puno obzirom na posao koji je uradila... Ja uz Luku i posao to nikako ne mogu stići odraditi u komadu, pa mi je uvijek neki dio stana prljav...pa dok ga očistim,ovo ostalo se već isprljalo, i sve tako u krug... Mada mm nije bio oduševljen ovom idejom, malo se bunio, ali ko ga šiša... Ne čisti on, nego ja...
|