Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: ladyblue RR IZVORNA PORUKA: Anoniman IZVORNA PORUKA: Anoniman Ja sam suprug i u svom srcu osjećam ljubav prema svojoj supruzi. Da, iskreno je volim. Ali o sebi sam primijetio nekoliko činjenica: - kada nekom mom poznaniku, prijatelju, kolegi, kolegici ili bilo kome treba usluga, bilo kakva, ja to učinim sa voljom i odmah, dok moja supruga može čekati i mjesecima (ili zaboravim ili sl). S druge strane, moja supruga za moje potrebe uvijek i odmah nalazi vrijeme. - sa kolegama i kolegicama na poslu redovno i obavezno pijem zajedničku kafu svaki dan, sa svojom suprugom poslije posla kada bih trebao popiti uglavnom ne mogu, radije bih legao da odspavam iako bi ona rado sa mnom popila i pričala - kada odspavam, onda se pozabavim poslom na laptopu ili tv-om, supruga je tu kraj mene - ako sam bolestan, imam ipak snage za posao, ko god me nazove ili susretne na poslu komuniciram normalno, sa svojom suprugom tada ne progovaram jer sam bolestan, ona misli da nešto drugo ima - drugima sam u stanju reći često “ne sikiraj se” i razumjeti ih, svojoj supruzi rijetko, jer je uglavnom zbog mojih postupaka neraspoložena, a meni je dosadilo pričati o tome stalno. Vidim, njoj razgovor treba. Zanima me, treba li ona da me razumije? Stalno je neraspoložena, stalno mi govori da je zapostavljena, ja je uvjeravam da nije tako. Jako ljubomorna. Je li do mene ili nje? I zaboravio sam reći ovdje još jednu stavku: - sex nikako ne inicarm, vrlo, vrlo rijetko. Supruga to radi, ali i ona manje. Iako se ona trudi, lijepo se oblači, vodi računa o sebi, lijepa je i zgodna. Ne znam, posao valjda pa mi nije do toga, iako znam da bi ona voljela. Sada je još i trudna.. ako nisi neko ko se sprda i ovdje čeka da se žene "upale" i krenu s pričom, ti si jedan prepotentni lik koji nije naletio na ženu koja zna kako s takvima. da te iz cipela izbije, da ne znaš šta te snašlo. Imaš neku mnogo razumnu ženu i čuvaj je i trudi se. ja bih te "živog pojela", da si meni šaka dopao. Naravno da se ne šprdam, samo mi ovo supruga stalno govori pa sam to prenio da vidim je li do mene ili do nje ipak. A šta sa njenom ljubomorom na svaku moju komunikaciju sa ženskom osobom, na kafu sa kolegicom, ispitivanja imam li šta sa njima i sl. Možda me i to umorilo pa sam ovakav prema njoj, je li moguće?
|