|
RE: Stvari koje su pokvarile prvi, drugi...do... 24.3.2011 22:34:49
|
|
|
|
Leena
|
super tema! Kada su momci u pitanju, jednom me mama natjerala da izađem sa jednim momkom, zato što zna njegovu mamu koja je nju zvala, jer se dečko zaljubio-odmah propast, ali hajde... Izađem ja... Kad momak k'o iz topa: "S koliko si se ti momaka poljubila?", ja zabezeknuta pitam kakvo je to pitanje, a on:" Ma znam jednu curu koja se ljubila sa više od šest momaka, pa joj iz usta smrdi k'o kontejner!" - odmah mi bi jasno što čovjeku mama sređuje date A pošto, ako sam skontala temu, ne radi se samo o momcima. Jednom sa bila na planini nekim poslom bilo nas 50ak i srede nam neki tradicionalni ručak. Mi u neku kućerinu ulazimo, u njoj baba sa veeeelikom flekom na hlačama, kao da je sjela u g...., i ona kao pravi taj "tradicionalni" planinski ručak. Mi umiremo od gladi, kad žena iznosi neku pogaču, ona miiiirišeeee, kad će ti ona: Ima li ko da me slika kako kidam pogaču dok se puši, da imate za uspomenu. Hajd' usta ovaj jedan Švicarac da je slika, a ona lijepo poliza svoje velike prste pa opleti po pogači, zamislite samo grupu Njemaca i Svicaraca koji je zabezeknuto gledaju... Mislim mama me ucila da budem pristojna da ne bih povrijedila ljude, pa sam znala i slanu kafu popiti da nekoga ne uvrijedim, ali ovo... To je moj susret sa tradicionalnim planinskim ruckom i tetom koja ga pravi
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm) *Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm) Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm) All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms
|
|
|