M kao Mama
|
Moja Lajla ima malo jače od 20 mjeseci, i jede dosta toga, trudimo se da ustalimo režim istrahe, da se zna kada je doručak,r učak, večera i slično. Uha, odakle da krenem, jutarnji obrok, mlijeko sa neskvikom, ili čokolino, ili čokoladne žitarice ili korni potopljen u mlijeku, jaje ponekad, mlijeko i hljeb, voli kajmak iz merkatrosa ( samo taji ni jedan drugi), pavlaka, Čaj ne voli, šanse nema da ga popije, ali zato sok i vodu pije puno, sokove joj kupujem isključivo JUICE, njihova višnja je neprevaziđena, ananas, jabuka, multivitamin, u zadnje vrijeme manje koristimo marelicu + bresku, jer navodno zubiči se štete, e, idemo dalje slano grah voli, da bi ga jela svaki dan (tu je na čaču), voli pite, najviše sitnicu i zeljanicu, uljevake rezne, krompir, rižu, mes i piletinu i teletinu, supe joj pravimo domaće i njih puca, čušpajz isto voli kao i grah, uglavnom večinu stavrikoja se nađe na trpezi ne odbija. Svaki dan ima i dezer dal monte, vočni jogurt, kašicu, voli i bananice, ali zato s voćem imamo problem, dok je bila manja pravila sam joj kašice i jela ih je , u zadnj vrijeme ih odbija, bananu jedino može pojesti, nadam se da je to prolazna faza i da će opet biti u ljubavi s voćem, eto ako sam nešto preskočila kada se sjetim, e, voli i jogurt, uvijek se mršti kada ga pije, ali baš ga voli
|