Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Sta pravite kada vam se najave gosti? 21.8.2011 21:42:57
Hanady RR
uu Neky...ima recepata more ma šta more okean.... Tih za goste posebno... ček dok se kontituišemo paćemo ''pucat''
RE: Sta pravite kada vam se najave gosti? 21.8.2011 21:54:28
palachinken
Ako mislis onako neko grickanje, ne prava vecera, ja onda idem na varijantu tzv finger food-a Pravim kanapeiće sa krekerima (slani kreker premazem dukatelom sa zacinima, zabodem cackalicu pa redam kockice sira, komadice salame, suhovine, paprike, masline itd isl - preukusno i jako dekorativno), uvijek mogu štapici od piletine - pileća prsa narezana na štapiće, uvaljaju se u smjesu za pohovanje i u susam), mogu pizzete (sve isto kao pizza, samo što tijesto, kad razvaljam, kruzim časom i onda filujem). Dobar je i hladan rolat, piletina ili puretina sa surom i suhim mesom ili zeljem unutra. Napravim neku salatu, francuska, ruska ili meni najdraza, sa tjesteninom i sjemenkama. Ako mi jos sta naumpadne, napisat cu. A kad mi se ne da ili nemam vremena, posaljem muza u konzum da mu nasijeku svega za mezu, fibo to dekoriram na onom rotirajucem pladnju i bujrum izvolite
RE: Sta pravite kada vam se najave gosti? 21.8.2011 22:13:20
manuela RR
he mene naziv teme asocirao na nešto brzinsko tipa kad se neočekivano pojave gosti... Ja ću ti u tom stilu odgovoriti,meni su spas ove maggi vrećice u njih lijepo stavim batkove (krilca,karabatak-ja sam stavljala i teletinu) i krompir(a može i razno povrće),te pravac pećnica...sve bude brzo gotovo servirano direktno iz pećnice i mljac ukusno uz to naravno neku laganu salaticu i kakav sočan desert.
< Poruku je uredio manuela -- 21.8.2011 22:25:41 >
RE: Sta pravite kada vam se najave gosti? 21.8.2011 22:25:52
ElRa
najcesce pravim neku krem juhicu, francusku salatu i cevape francusku i cevape kupim zaledzeno, francuska bude kuhana i gotova za 15 minuta dok isprzim cevape francuska se ohladila i to je to
RE: Sta pravite kada vam se najave gosti? 21.8.2011 22:30:59
Visnja RR
sace tebi nase zenice dati odlicnih savjeta ... a moj savjet je da se ne umaras previse...nesto lagano i brzo za napraviti da budes odmorna za svoje prijatelje... cestitke za pocetak zajednickog zivota s tvojim voljenim bicem
RE: Sta pravite kada vam se najave gosti? 21.8.2011 23:09:43
veeseelaa
nakon udaje gostima koji su nam dolazili čestitati pravila sam uvijek večere koje su podrazumijevale čorbu ili neku supicu, glavno jelo + desert (kupovali smo torte), voće, piće razno i meza je išla obavezno, nekada bi pravila i palačinke
RE: Sta pravite kada vam se najave gosti? 21.8.2011 23:12:58
Amam
Ja cesto znam napraviti maslenjak od crnog brasna koji polijevam kajmakom,uz to nekog saftali mesa(piletine,teletine) i salata. Ili pilece filete u bijelom umaku,riza prilog,neke supice i naravno desertici (vocna salata,puding,ako vec nemam kolac ). Magi vrecice su isto cudo,unutra batkovea za prilog napravim krompir s vrhnjem i zacinima. Uz to jos posluzim koju grickalicu...
RE: Sta pravite kada vam se najave gosti? 21.8.2011 23:18:16
Hanady RR
u zavisnoti od gostiju i vrmena dolaska... ako su to popdnevni sati servirala bih ručak aond abih za nastav sjedlejke pripremila nešto za grickanje tip meze u vidu malih zalogaja...
no za one koji dolaze u večernjim satim samo...
slani rolati ( zeleni i bijeli obavezno) slane torte filete pileće teleće šnicle kockice do palente masna pogača rolovana teletina riblji fileti kanapei (losos, susžuka, suho meso goveće., pureća salma, malsine, mali paradjz itd) jaja s ahenom razne salate...pileća sa tjesteninom, mimoza salata, ruska, francuska, jonatan itd ranžirane suhomesnate porizvode mocarela, paradajz, malsine sa marinadom pirkladnom hamburgere, pomfrit rizi bizi u loptama njemački prepečen hljeb marinirani krompiri krompirići sa palentom integrallne zemičke srdele
eto tako...svega kako kome i kako kad
sad ti znaj koji bi ja recept stavila...a da ga već na RR nema
i da nikada iz moje kuće gosti izašli nisu bez nekog deserta...a sad koji...e to je tek poezija od recepata...al imama ih dosta brzih...napravljeni i ohlađeno za 30-40 minuta
< Poruku je uredio Hanady RR -- 21.8.2011 23:19:36 >
RE: Sta pravite kada vam se najave gosti? 21.8.2011 23:24:16
muaaa
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
u zavisnoti od gostiju i vrmena dolaska... ako su to popdnevni sati servirala bih ručak aond abih za nastav sjedlejke pripremila nešto za grickanje tip meze u vidu malih zalogaja...
no za one koji dolaze u večernjim satim samo...
slani rolati ( zeleni i bijeli obavezno) slane torte filete pileće teleće šnicle kockice do palente masna pogača rolovana teletina riblji fileti kanapei (losos, susžuka, suho meso goveće., pureća salma, malsine, mali paradjz itd) jaja s ahenom razne salate...pileća sa tjesteninom, mimoza salata, ruska, francuska, jonatan itd ranžirane suhomesnate porizvode mocarela, paradajz, malsine sa marinadom pirkladnom hamburgere, pomfrit rizi bizi u loptama njemački prepečen hljeb marinirani krompiri krompirići sa palentom integrallne zemičke srdele
eto tako...svega kako kome i kako kad
sad ti znaj koji bi ja recept stavila...a da ga već na RR nema
i da nikada iz moje kuće gosti izašli nisu bez nekog deserta...a sad koji...e to je tek poezija od recepata...al imama ih dosta brzih...napravljeni i ohlađeno za 30-40 minuta
E pa zaista te odsada zovem Hanady( GROM ili ti MUNJA)
RE: Sta pravite kada vam se najave gosti? 21.8.2011 23:31:50
Hanady RR
muaa dodaj pakao i samo će se kasti
pa pita šta pravimo ja evo ovo pravim...
sad će mi 6 godina braka...e vala ko ima i jedna d asu joj 3 miksera pregorila u 6 godina braka nek s ejavi...
al ovo nije pohvalno ovo čuči ''budala'' u meni
RE: Sta pravite kada vam se najave gosti? 21.8.2011 23:36:06
muaaa
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
muaa dodaj pakao i samo će se kasti
pa pita šta pravimo ja evo ovo pravim...
sad će mi 6 godina braka...e vala ko ima i jedna d asu joj 3 miksera pregorila u 6 godina braka nek s ejavi...
al ovo nije pohvalno ovo čuči ''budala'' u meni
Ma ja neznam sta cuci u tebi ali sam mislila na brzinu razmisljanja i postiranja tog istog,pa rekoh grom....a to za 3 miksera nije do tebe nego do proizvodjaca miksera
RE: Sta pravite kada vam se najave gosti? 21.8.2011 23:46:10
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: dada83
Hanady kako pravis taj rizi bizi u lopticama. Kad god sam tako nesto pokusala ni nalik nije bilo lopticama, riza se sva raspadne
300 gr riže...sluhaš u vodi slanoj i malo pouljenoj..omjer 1:3 ( riža:voda) procjedi i porperi pod hladnom vodom posebno skuhaš grašak oko 150 grama....
pomješaš i još začiniš po želji, ja stavim često mažurana i kpra malo , biber i ako treba još soli
kad to promješaš lagano slažeš uvatrostalnu zdjelu red toga pa naribaš sira trappisat...najbolje hvata edamer ons etopi fino...ili čak onaj pizza sir...može i livada al nije uspješan ekseprimen kao osa drugim...
pa opet red mješavine i pet narednaš sira...
na ovu mjeru to treba oko 250 gr sira
zapečeš na 200 stepeno oko 15 minuta
vadiš sa kašikom i pomažeš si drugom da dobiješ lopticu...
eto...
ja naslažem piramidu pa sve još popem parmezanom...svako po loptu i eto mu pirloga
RE: Sta pravite kada vam se najave gosti? 21.8.2011 23:52:54
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
ima moja snaha hahahah i ja se sve ibretim šta radi s mikserom
kunem se životom da postupam prema njima sa posebnom pažnjom marke iskra, gorenje i philips.....
danas sam od muža dobila beko...kaže ženo kad pregori bar mi nije žao para
RE: Sta pravite kada vam se najave gosti? 22.8.2011 1:23:13
Anoniman
ranije sam ja na pocetku isto rucak pod obavezno , pravila slatko, voce i ostalih slatkisa i slanisa , sokova gomilu , kifle, mesne rolade ma kolace obicno bombice jer mi najbrze ma svasta a sad se mnogo ne stresiram sta se ima iznesem , nekad nema nista osim cokoladica uz sok i kafu i toliko
RE: Sta pravite kada vam se najave gosti? 22.8.2011 9:18:38
D_K
IZVORNA PORUKA: Iman83
Šta pravim kad se najave gosti? Pravim se da me nema kod kuće! ...šalim se!
Trenutno mi je hit kiflice punjene sirom + mezica, pahuljicina pita s piletinom, gljivama i sirom i francuska salata. Dobar kolač i kafica, sokići, grickalice....i dosta od mene!
RE: Sta pravite kada vam se najave gosti? 22.8.2011 9:54:55
Anoniman
lako, brzo i ukusno- pile na soli (mi iz Tuzle ne štedimo so ) prilog uz to je krompir (pire ili prženi)
a kad imam vremena i kad sam raspoložena onda: begova čorba lazanje pite (sirnica, burek) razne šnicle umak od šampinjona ruska salata ražnjići slani rolati pizze riba kolači