mum82
|
pohvale za temu ...porod je prelijepo iskustvo i iskreno nakon dva razlicita, ja se i sjecam samo lijepih stvari...a evo podijelit cu s vama neke dijelove nakon poroda.. prvog sina sam rodila nakon 5 dana u bolnici,presla termin i niko nece da m otpusti a ja otvorena 2 prsta, al naravno porodih se ja-jer nece u meni ostat ...i u sobi samnom jedna koja je imala tezi porod i beba u inkubatoru,pa ga ne dovode njoj na podoj nego ona ide tamo,a meni donose bebu,,,e jednog dana ja na telefonu razglabam s nekim a babica nosi bebu, i ja gledam zena ode do ove druge i daje njoj moju bebu-i ja onako s telefonom na uhu govorim-gospodjo to je moja beba,a zena me gleda u cudu i dalje daje bebu onoj zeni, a ja se i proderem malo-gospodjo pogrijesili ste, to je moje dijete, kaze babica-nije draga ovo je njena beba i pokaze mi broj, a ti si pogrijesila ...uh jest me bilo stid,ne znam koje je moja beba ... a s drugim sam odl da necu u bolnicu dokle god me ne bude bolilo ono bas...i tako dobijem bolove u petak poslije kontrole kod doktora, al ja kontam nije to(a poradjala se vec),prenocim tako kod kuce,malo boli pa pusti al nista strasno,ujutro opet kod mog dr na kontr jer mi dan prije bio termin,i dodjem ja tamo,pregleda me dr i kaze-moglo bi to,al ja ne kontam ma reko nece, i prvog sam radjala danima,,,i u salu na onaj sto,dobih ja jos vece bolove,kaze babica tebe ne smijem ni klistirat sad ces ti,ja i dalje u fazonu ma nema sanse...odjednom svi oko mene ja dobih bolove ogromne, dr mi probusi vodenjak ,ona voda pljusnu i po njemu a ja se izvinjavam, ovi se smiju,,,i malo pomalo ja rodih i drugog sina,znaci uopste mu se nisam nadala ... izvinjavam se ako sam oduzila ili fulala temu ,zelim svim sretne i brze porode,a ja vam se javim aBd kad dodje i trece -nekad...