vortex RR
|
IZVORNA PORUKA: Vodolija0602 Draga Vortex, I dalje pravim kombinaciju, tako planiram do kraja. Iskreno nikad se ne zelim osloniti na misljenje samo jednog ljekara i to je glavni razlog (iz licnog iskustva govorim). A i zbog uputnica. Otkad sam saopstila mami i svekrvi prije 10ak dana, u kucu mi se ne moze uci od izblendanog voca, povrca, kojekakvih sjemenki, domaceg voca I povrca na sve strane Ma ne mogu ja pojesti koliko one mogu napraviti Naravno da sam im zahvalna do neba, ali mi je zao sto se toliko zahmete oko mene, a one nikako da to shvate Posto nisam bas ljubitelj povrca tipa brokula, luk, karfiol,tikva...onda sve skuham, izblendam I napravim krem corbu. Na taj nacin unosim ono sto ne volim od povrca Dobila sam 5.5kg u ovih 14 sedmica, zato sad I supa ide na viljusku Napisala sam ogroman post i obrisao se, bas mi je krivo. Ukratko pogledaj listu glikemijskog indexa namirnica. Nije ista namirnica kuhana, pecena i sirova, bas zna biti drasticnih razlika, pa te mozda to zeza. Ne gladuj u trudnoci, ali se i ne prejedaj, uzivaj i umjereno u svemu. Drzi urin, zeljezo i pritisak urednim i bice sve super Opusti se i mama i svekrva zele doprinijeti nekako, ne uskracuj im tu srecu i cas_t, ali ako te bas to nervira reci im. Ako vodis privatno moras i drzavno zbog uputnica, ali se ne opterecuj, radi kako ti osjecaj kaze. 10 ili 1 doktor tvoja stvar. Samo pazi se, sve ide ok dok imaju isti ili slican stav, belaj je kad kazu totalno razlicite stvari, posebno npr za terapiju...
|