slono
|
Morala sam otvoriti ovu temu i izbaciti svoje misli. Ne ocekujem da mi neko rijesi problem, to je nemoguce, ali barem da podijelimo zajednicke probleme i pojadamo se jedna drugoj. Trenutno sam na porodiljskom, ali inace radim dvije smjene. Medjutim, pravi problem je sto MM radi tri smjene, a ja sam sad s djecom. Sta ce biti kad i ja pocnem raditi???? Taj ritam njegovog posla i zivota je nesto sa cim se mi nosimo evo godinama, ali kako vrijeme odmice to nam sve vise smeta. Prvo, to se odrazava na njegovo zdravlje, taman se naviknes na jednu smjenu, dodje druga, pa onda treca i tako redom, a slobodni vikendi ne postoje, jer slobodan dan se sazna na heftu prije kad ce biti i svi smo generalno sludjeni. Nas sin donedavno nista to nije kontao, ali sad vec pita koja je tata smjena, kad ce vise doci, gdje sad tata i sl? Narocito su teski prelazi iz smjene u smjenu, veceras npr. treca pa sutra druga. Zbrkana sam, ali takav mi je zivot. Ne znam vise koja mi je njegova smjena gora. U prvu odlazi ko pekar, vraca se slomljen, nenaspavan, naviknut da je predhodnu radio drugu do 23 sata, u drugoj ga nema citav dan, trecu spava dan i tako ukrug. Djeca ce nam odrasti zbunjena, za razliku od djece ciji roditelji svaki dan odlaze u isto vrijeme, tako se i vracaju, pa makar i u 18-19 sati, ali to je taj ritam, uvijek isti. Vikendi slobodni, zajednicki, a kod nas se ne zna ni zasta. I onda kad je i taj jedan dan u sred sedmice slobodan, on ima spisak poslova koje mora obaviti, platiti racune, auto odvesti do majstora, obaviti kupovinu koju ja ne stignem sama, a obavezno se taj dan posvadjamo i rezimo jedno na drugo tako da nam u tome prodje dan. Tako nam je, promjene nema dok se ne otplati kredit, dokad ce on sam izdrzati taj tepmo, ne znam, ali imala sam potrebu da ovo izbacim iz sebe. Mozda nas ima jos u istom sosu, za jednu sigurno znam , s njom dijelim isti problem, pa da se pojadamo jedna drugoj. Molim forumasice koje ce doci u iskusenje da napisu kako svako jutro odlaze zajedno sa svojim muzevima na posao i vracaju se, vikende provode zajedno i sl.da zaobidju ovu temu jer dovoljno mi je nerazumijevanja onih koji zive oko nas.