Anoniman
|
preneseni odgovori sa iste teme: IZVORNA PORUKA: haidy Zdravo mame i buduce mame, Interesuje me kakvo je vase misljenje o putovanju u trudnoci? Ja sam planirala da otputujem negdje za Novu godinu, 4-5 sati voznje kolima. Ali sad se dvoumim, jer mi mnogi govore da nije preporucljivo putovati kad si trudan i da to ni slucajno ne radim. Nije mi bas jasno zbog cega i kakve komplikacije mogu nastati. Inace sam u petom mjesecu, osjecam se dobro, osim sto imam visok pritisak, ali sad ga kontrolisem lijekovima, pa je u granicama normale. Unaprijed hvala na odgovorima i veliki pozdrav! IZVORNA PORUKA: Eminica Draga Haidy,ako ti trudnoca tece bez problema,nemas nikakvih razloga da ne ides na putovanje,ali kratko putovanje. Treba izbjegavati putovanja pocevsi od 7.mjeseca trudnoce. Najbolje je putovati u drugom tromjesecju,a kako vidim ti si vec u tom periodu. Ako vec ides na putovanje oko 4-5 sati,svaka dva sata moras praviti kratku pauzu,izaci iz auta, prosetati... Pojas ti je obavezan,s tim da ga stavis ispod trbuha,a ne poprijeko. I zamoli MM da vozi sporije,prije svega zbog izbocina i rupa na cesti. I cim dodjes na odrediste,odmah da se odmoris.... Ja sam recimo pricala sa svojom dr. posto cesto idem u Tuzlu,a u petom sam mjesecu, a idem u TZ za Novu Godinu,rekla je da nemam nikakvih problema,i da mogu slobodno ici,ali uvijek, gdje god isla ti sa sobom ponesi knjizicu,i sve nalaze od svog doktora. Ali te opet moram zamoliti da se posavjetujes sa svojim dr,mada mislim da nema nikakvih problema. Zelim ti puno srece.... I naravno sretan put...... IZVORNA PORUKA: makana putovala sam u prvom tromjesečju i to na dalju relaciju hvala bogu sve je bilo ok, a i mi smo stajali gdje god smo mogli, nije bilo pušenja u autu i sl kasnije, u sedmom mjesecu početkom augusta otišli smo do neuma iz sarajeva i sve je opet bilo ok, ali smo također stajali odmarali, pili kafu u usputnim kafanama i sl sve je do tebe, kako se ti osjećaš, tvoje tijelo samo će ti reći jesi li umorna, želiš li se malo protegnuti a beba je sigurna u tvom stomaku tako da se nemoj puno brinuti sretno IZVORNA PORUKA: Suzana Cao Haidy, Ja isto mislim da mozes na put koji traje 4-5 sati, pogotovo ako si u 5. mjesecu i ako je sve do sada bilo OK. Vidis, ja sam buduca mama dvojki, i na samom pocetku trudnoce (cca. 2 mjesec) smo trebali u Prag (I dio honeymoona :) ), busom, ali Dr je rekla, ja ne bih preporucila, jer su u pitanju dvije bebe i to je malo rizicnija trudnoca. Kao da sam bila trudna s jednom bebom, bilo bi skroz OK. U svakom slucaju, ja bih se takodjer posavjetovala sa svojim ginekologom, prije polaska na put. Sretno u svakom slucaju. IZVORNA PORUKA: mišur Haidy, ja sam u petom mjesecu putovala do Zlatibora, putovanje je trajalo nekih 7 sati i nisam imala nikakvih problema. Češće smo odmarali, muž je vozio sporije i sve je proteklo ok. Inače, imam urednu trudnoću, tako da i nije bilo nekih prepreka za putovanje. Mislim da je opet najbolje da pitaš svog doktora, da budeš 100% sigurna radi sebe i bebe.
|