Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
ja nisam ni išla a sada će god dana kako sam se porodila.Stvarno mi to nije uredu,ali kako nije bilo nikakvih problema posle poroda nisam ni otišla.A izgovor mi je nemam kome Serggeja ostavit,kako sam se porodila totalno sam promijenila pristup tome,a dok sam bila djevojka išla sam svaki 6 mjeseci,i vadila sve nalaze i sve kontrolisala čisto rutinski,a uvijek je sve bilo ok. hvala Bogu
Ja sam otišla mislim poslije šest mjeseci, jer mama mi je navukla nekakvu šuhvu, da moram ležati na svim stranama kada spavam, da mi ne bi ostala maternica priljepljena na samo jednoj strani. Tako da sam pričekala toliko vremena i sjurila se ginekologu, koji je potvrdio da je sve u redu.
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
prvi put nakon 40... vaginalni i UZ pregled... kaze meni dr Masic :"ma sve je ok, mozeas ti ako Boga da u godinu drugo" ... rekoh mu neka hvala, ova smizla mi dosta
ja sam otisla nakon 6 sedmica. to odprilike izadje nakon 40 dana. kod mene je na otpusnici pisalo da trebam doci za 6 sedmica. radjen mi je vaginalni UZ i pregledana mi je rana. sve je hvala bogu bilo ok
Meni je na otpusnom listu pisalo da je kontrola za mjesec dana. Porodila se 01.09. a na kontroli bila 07.10. Dr. me pregladao vaginalno i ustanovio da je sve ok, hvala Bogu. Mrva, želim ti puno sreće sutra!
Na pregledu je sve proslo ok, hB, sve je uredu. Pregledao me vag, prvo sa nekom spravicom, a onda rukom :), a potom smo otisli na UZ. Dakle, sve je u najboljem redu, hB.
Na moj upit zasto krvarim i dalje, rekao je da je to po njegovom misljenju mensturacija i da traje nesto duze. Dakle, bez obzira sto dojim, dobila sam je nakon nesto vise od mjesec dana nakon poroda :( Rekao je da ukoliko ne prestane u narednih 7 dana, da ponovno dodjem na detaljnije pretrage, ali kaze da mu nista ne pokazuje da bi trebalo biti krvarenja, osim mensturalnog
I ja sam isla na prvi pregled poslije 40 dana, tacnije 6 sedmica, i tada mi je radio i analni pregled (ovdje je to obavezno). Posto je bilo sve u redu, i moj porod i oporavak su isli sasvim normalno, dao mi je i pilule za kontarcepciju tada. poslije toga, jednom godisnje idem.
Privatno sam vodila trudnocu do zadnjeg mjeseca i planiram privatno i na kontrolu, cisto radi ustede vremena. Kad sam se javila svom dr da se pohvalim da je gotovo i super proslo, kaze vidimo se za dva do tri mjeseca. A u bolnici su mi rekli da dodjem za mjesec i pol do dva.
juce kad sam bila na kontroli, MM je pitao doktoricu kada trebam doci na prvi pregled poslije poroda, a ona je rekla 6-7 sedmica poslije i po mogucnosti da dodjem sa bebom. zasto s bebom, ne znam. ovdje na par semdica prije poroda, rezervises si babicu i ona ti dolazi svaki dan poslije poroda dok bebi ne otpadne pupak, a poslije malo rjedje. uglavnom svo vrijeme babina ona dolazi i njeguje trudnicu i bebu. ovdje hvala Bogu ima i nasih babica, pa sam jedva uganjala jednu.
Na prvi pregled nakon poroda išla sam tačno nakon mjesec dana, dr. MAšić me pregledao vaginalno i kazao da je sve ok, ultrazvuk sam radila kasnije i on je bio ok, kao i papa test, helem od tog papa testa je prošlo tačno godinu i evo opet se kanim da idem na pregled,
Dženita Kurtćehajić, specijalista ginekologije i akušerstva,
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.