Ilhana RR
|
Mislim da je ovo jedan "obicni" problem kod nas zena i da je dobro imati temu za ovo gdje ce se mozda malo vise zena javiti nego na temi Potreban mi savijet, hitno. IZVORNA PORUKA: dinaa Ima li iko iskustvo ili problem s prosirenim venama,ja sam prije par dana vidjela na nozi oteklinu malu i kad sam opipala shvatila sam da je kao ispupcena vena(kao cvoric)sad ne znam sta da radim a malo me i strah joj hocel me ista zaobici,znam da bi trebala doktoru al vala i hodanja mi vise na vrh glave.Pisite ako imate kakav savjet,a moderatori ako misle da post nije na mjestu neka prebace gdje treba,ja sam trazila temu ali ima samo prosirene vene u trudnoci a ja nisam trudnica. IZVORNA PORUKA: Lalana dino nema ti drugog odgovora, od: IDI doktoru, jer ipak prosirene vene nisu mala stvar, moja mama ih ima od svoje 18-te godine, doduse uzrok je bio u trudnoci, ali svejedno, prosirene vene mogu preci u trombozu, dakle da nije stvar preko koje se olahko prelazi. Istina, ona nikada nije imala neki lijek koji je uspjesno djelovao na vene, nosila je neke carape posebne za to, ma svasta i na kraju opet ih ima, posebno za vrijem mentruacije, tada joj oteknu uzasno. Njoj su davali opciju operacije, medjutim doktor je rekao da je to rjesenje samo zbog izgleda, na neko vrijeme, kada se druge stvaraju. Ovo je sto ja znam za nju, a ti opet vidi kako ces i sta ces. IZVORNA PORUKA: dinaa Joj draga Lalana da ti znas koliko je mene strah,odakle sad prosirene vene,nema sta me nece snaci ali eto morat cu doktoru,hvala ti draga sto si se javila. IZVORNA PORUKA: dadada dinaa, to ti je najcesce genetski...tu bas puno ne mozes uraditi, jedino usporiti njihovo daljnje nastajanje...udobne cipele, lagana setnja, izbjegavaj da dugo stojis, kad god mozes dizi noge, more je zakon (hodanje u plicaku)...kupi neki gel za "relaksaciju" i sretno...da i izbjegavaj topli vosak za depilaciju IZVORNA PORUKA: Lalana IZVORNA PORUKA: dadada dinaa, to ti je najcesce genetski...tu bas puno ne mozes uraditi, jedino usporiti njihovo daljnje nastajanje...udobne cipele, lagana setnja, izbjegavaj da dugo stojis, kad god mozes dizi noge, more je zakon (hodanje u plicaku)...kupi neki gel za "relaksaciju" i sretno...da i izbjegavaj topli vosak za depilaciju Da dino, kada god osjetisa da nateknu, podigni obavezno noge i lezi dok se ne smiri. Izbjegavaj dugo stajanje i sto prije pravac doktoru, da ti fino objasni sta je i kako. IZVORNA PORUKA: dinaa IZVORNA PORUKA: Lalana IZVORNA PORUKA: dadada dinaa, to ti je najcesce genetski...tu bas puno ne mozes uraditi, jedino usporiti njihovo daljnje nastajanje...udobne cipele, lagana setnja, izbjegavaj da dugo stojis, kad god mozes dizi noge, more je zakon (hodanje u plicaku)...kupi neki gel za "relaksaciju" i sretno...da i izbjegavaj topli vosak za depilaciju Da dino, kada god osjetisa da nateknu, podigni obavezno noge i lezi dok se ne smiri. Izbjegavaj dugo stajanje i sto prije pravac doktoru, da ti fino objasni sta je i kako. Hvala vam puno,ma ja sam to slucajno otkrila dok sam se tusirala napipala cvoric(kao kvrzica)na unutrasnjoj strani noge malo iznas koljena,nisu vene ni oteknute samo malo uocljive,noge mi ne oticu uopste,ma joj samo da covjek nema mira,bas mi se sad neka suhva uvukla ko ce docekat ponedeljak da idem doktoru. IZVORNA PORUKA: dadada IZVORNA PORUKA: dinaa IZVORNA PORUKA: Lalana IZVORNA PORUKA: dadada dinaa, to ti je najcesce genetski...tu bas puno ne mozes uraditi, jedino usporiti njihovo daljnje nastajanje...udobne cipele, lagana setnja, izbjegavaj da dugo stojis, kad god mozes dizi noge, more je zakon (hodanje u plicaku)...kupi neki gel za "relaksaciju" i sretno...da i izbjegavaj topli vosak za depilaciju Da dino, kada god osjetisa da nateknu, podigni obavezno noge i lezi dok se ne smiri. Izbjegavaj dugo stajanje i sto prije pravac doktoru, da ti fino objasni sta je i kako. Hvala vam puno,ma ja sam to slucajno otkrila dok sam se tusirala napipala cvoric(kao kvrzica)na unutrasnjoj strani noge malo iznas koljena,nisu vene ni oteknute samo malo uocljive,noge mi ne oticu uopste,ma joj samo da covjek nema mira,bas mi se sad neka suhva uvukla ko ce docekat ponedeljak da idem doktoru. ma nista to nije moja dino, da vidis kakve su kod mog dide, tate i tetke...noge im izgledaju ko korijen od nekog drveta...ma uzas...ja samo cekam kada ce meni iskociti...doduse kod moje tetke su "samo" puknuti kapilari...ali opet...ona je sebi nabavila anatomske papuce koje imaju kao gumene "bodlje"...a tata mi nosi klopme