Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Predškolske ustanove na području kantona Sara... 9.3.2009 10:44:21
Blue rose RR
Ovdje sam postavila predškolske ustanove na području kantona Sarajevo, koje ste i vi navele, i koje sam mogla pronaći da imaju svoje osnovne podatke. Naravno svaki prijedlog za dopunu će dobro doći, ukoliko imaju makar adresu ili kontakt telefon, radi lakšeg snalaženja. Ako se desila bilo kakva promjena u navedenim vrtićima, a po pitanju adrese ili telefona, molim da objavite kako bih izvršila ispravku.
JU "Djeca Sarajeva" Adresa: La benevolencija br. 4 Telefon: 033 213 529
OPĆINA STARI GRAD
Biseri Adresa: Očaktanum 60 Telefon: 033 536 220
Bajka Adresa: Vrbanjuša 138 Telefon: 033 531 649
OPĆINA CENTAR
Šareni Voz Adresa: Odobašina 10 Telefon: 033 206 517
Slavuj Adresa: Josipa Vancaša 25 Telefon: 033 663 676
RE: Predškolske ustanove na području kantona ... 6.9.2009 17:29:23
cokolino_79
Kako se zove onaj nedavno otvoreni vrtić na Socijalnom u ul.E.Šehovića?Ima li neko informacije iz prve ruke(ako je nečije dijete tamo) kakav je vrtić,kakve su tete i sl.Imaju li medicinsku sestru u jaslicama?Sve mi je to važno jer sam sa L nedavno ležala na neuropedijatriji zbog konvulzija(nemju pojma od čega su:-( svi nalazi su bili uredni).U ponedječljak ću ja svakako otići tamo da se raspitam ali drugačije je ono što ja vidim na par min. od onog što je po cio dan.Hvala na odovorima
RE: Predškolske ustanove na području kantona ... 25.2.2010 8:38:08
R&T@
Ja znam samo jedan na otoci, valjda je to taj. Preko puta trolejbuske okretaljke, pređeš ulicu gdje je semafor, iza zgrada(prođeš kroz prolaz), ispod škole.... IH, jesam objasnila......
RE: Predškolske ustanove na području kantona ... 25.2.2010 10:01:24
leli§
IZVORNA PORUKA: strumpfeta
Hello!
Jel neko zna gdje se tacno nalazi taj vrtic Dunje na Otoci, danas obilazim nekoliko jaslica, pa da ne lutam? Hvala!
ja isto znam za ovaj sto je tajra navela...ako ides sa tramvajske stanice kada predjes most skreni desno i idi uz obalu, gledaj lijevo dok ne vidis parking, trafiku i nebodere:) vrtic je odmah do nebodera u niskoj gradnji. pored vrtica ima mali parkic, prodavnica boja i lakova i prodavnica autodijelova. oni su na adresi Brcanska 16
RE: Predškolske ustanove na području kantona ... 20.4.2010 14:17:03
tea lana
Finansijski plan JU Djeca Sarajeva za 2009. godinu Prihodi Sufinansiranje iz budžeta: 2.000.000 KM Subvencioniranje djece u vrtićima (Ministarstvo za rad i socijalnu politiku): 234.000 KM Naplata od roditelja: 3.169.054 KM Kraći specijalizovani programi (engleski jezik, ples, zimovanje djece): 150.500 KM Zakupnine (izdavanje objekata): 382.351KM Donacije-grantovi: 102.000 KM Ostali prihodi: 104.500 KM Kapitalni primici: 300.743 KM Ukupno prihodi: 6.443.148 KM
Rashodi Bruto plate: 3.720.000 KM Naknade troškova zaposlenih (topli obrok, prevoz, otpreminine u penziju, pomoć u slučaju smrti ili bolesti): 1.186.700 KM Režijski troškovi 593.410 KM Materijalni troškovi (hrana za djecu, didaktički materijal, materijal za čišćenje, kancelarijski materijal, materijal za održavanje zgrada i opreme, ugovorene usluge, osiguranje) 639.295 KM Kapitalni izdaci: 303.743 KM Ukupno rashodi: 6.443.148 KM
RE: Predškolske ustanove na području kantona ... 20.4.2010 14:21:03
HanaBana
IZVORNA PORUKA: cokolino_79
Kako se zove onaj nedavno otvoreni vrtić na Socijalnom u ul.E.Šehovića?Ima li neko informacije iz prve ruke(ako je nečije dijete tamo) kakav je vrtić,kakve su tete i sl.Imaju li medicinsku sestru u jaslicama?Sve mi je to važno jer sam sa L nedavno ležala na neuropedijatriji zbog konvulzija(nemju pojma od čega su:-( svi nalazi su bili uredni).U ponedječljak ću ja svakako otići tamo da se raspitam ali drugačije je ono što ja vidim na par min. od onog što je po cio dan.Hvala na odovorima
Ne znam je li mislimo na isti. Hana je isla u vrtic u e. sehovica. zove se Aprilski cvjetovi preko puta nekadasnje raiffaisen banke. Ona je tamo bila zanemarena. Vrtic i nije toliko los ali se tete cesto mijenjaju tako da mi nismo bili zadovoljni. Tamo je dobila upalu mokracnih kanala jer je nisu presvlacili, bila je hronicno gladna jer su ih jako slabo hranili i cak je jedna dan dehidrirala jer joj nisu davali vode (ja im dala flasicu sa sokom, oni drzali na prozoru, sok se ukiselio i kako dijete nije htjelo soka nisu je ni nudile vododm
RE: Predškolske ustanove na području kantona ... 6.8.2010 9:01:14
UPPUKS
Tacne i azurirane adrese privatnih predskolskih ustanova i njigovih vrtica u Kantonu Sarajevo, te aktivnosti i informacije korisne za roditelje djece predskolske dobi mozete naci na www.vrtic.ba
RE: Predškolske ustanove na području kantona ... 6.8.2010 11:19:21
M kao Mama
Prijenos posta
IZVORNA PORUKA: UPPUKS
U ime clanova Udruzenja privatnih predskolskih ustanova Kantona Sarajevo, pozivam sve roditelje/korisnike usluga istih da ovdje napisu sve o kvalitetu/nekvalitetu usluga istih svoje prijedloge, primjedbe i sugestije, a koje ce mo mi proslijediti upravama istim i insistirati na otklanjanju eventulanih nedostatata. Prijedlozi, primjedbe i sugestije trebaju biti objektivni i realni.
RE: Predškolske ustanove na području kantona ... 1.9.2010 11:23:23
Lenka
Javni poziv objavljen 01.09.2010. godine za obvezno predskolsko obrazovanje [ Obveznici predkolskog odgoja i obrazovanja, shodno vazecim propisima, su sva djeca koja 01. septembra 2010. godine imaju navrsenih pet (5) godina zivota
< Poruku je uredio mama alma RR -- 1.9.2010 11:35:47 >
RE: Predškolske ustanove na području kantona ... 1.9.2010 12:26:20
Lenka
sve ima u danasnjoj dnevnoj stampi "Dnevni avaz" i "Oslobodjenje" kao i na portalu ministarstva obrazovanja kantona sarajevo
na dvije teme sam postavila ovaj link i jos zamolila moderatore da otvore novu temu sa obavjestenjem jer mislim da je potrebno
nastava ce biti u trajanju od po 4 casa po 30 minuta jedan put sedmicno, jer radi finnasija ne mogu obezbjediti dva puta sedmicno kako je prvobitno bilo zamisljeno
RE: Predškolske ustanove na području kantona ... 5.9.2010 0:06:02
cvijetakzanovijetak
Ništa ne kontam, prosvijetlite me ljudi, da li djeca u sklopu redovnog boravka u vrtiću, npr. vrtić košuta, su po automatizmu upisana u to predškolsko ili moramo nešto posebno napraviti i ako moramo šta?
RE: Predškolske ustanove na području kantona ... 17.12.2010 11:47:17
Blue rose RR
Pretpostavljam da su ovo ustanove gdje djeca koja su obavezan da pohađaju predškolsko obrazovanje, treba (ii mogu) da borave. Mene konkretno zanima šta je sa djecom koja idu ili bi išla u vrtiće koja se ne nalaze na ovim spiskovima? Da li su obavezna (i po kojem osnovu) prebacivati se u gore nabrojane vrtiće, zajedno sa JU Djeca Sarajeva, ili to ostaje u volji roditelja?
RE: Predškolske ustanove na području kantona ... 17.12.2010 14:33:10
M kao Mama
B.L. onaj vrtić koji nije na spisku kantonalnom, kod njih nema predškolskog, samim tim ni ne računa se da je dijete to obavilo, a sada je kao obavezno.
Znam ženu koja ima curicu koja mi je baš pričala da njihov vrtić nije na listi i ne zna šta da radi, gdje malu da vodi ta dva dana u sedmici, čini mi se po dva sata u predškolsko.
Jel tvoja princeza ove ili naredne godine za predskolsko
RE: Predškolske ustanove na području kantona ... 17.12.2010 15:16:51
Blue rose RR
Ako Bog da naredne godine. Meni se ne šalje u JU Djeca Sarajeva, niti u Amel i Nur (jer mi je to opcija shodno ovoj listi), a onaj vrtić gdje ja želim nije na listi.
RE: Predškolske ustanove na području kantona ... 25.2.2012 11:01:12
UPPUKS
U svom predškoslkim ustanova clanicama udruženja (adresar http://www.vrtic.ba/clanovi.html) se realizira Obavezni program predškole u potpunosti u skladu sa Zakonom tj. pored Cjelovitog razvojnog programa djeci je obezbjedjen topli obrok, a što se nažalost ne realizira u JU i ako su obavezni po Zakonu. Po završetku obaveznog programa ustanove izdaju Uvjerenja u formi koje je odredilo Ministarstvo.
RE: Predškolske ustanove na području kantona ... 9.3.2012 11:39:48
UPPUKS
Topli obroj je zakonska obaveza i sastavni dio Obaveznog programa za djecu u godini dana pred polazak u školu, jer primarni zadatak tog segmenta obaveznog programa je da isti na pravilan način razvijaju prvenstveno higijenske navike prije i poslije jela kao i sam način ishrane koji mora biti raznolik, obilat u skladu sa nutritivnim i kolicinskim vrijednostima starosti djece tog doba.
RE: Predškolske ustanove na području kantona ... 9.3.2012 11:56:38
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: UPPUKS
Topli obroj je zakonska obaveza i sastavni dio Obaveznog programa za djecu u godini dana pred polazak u školu, jer primarni zadatak tog segmenta obaveznog programa je da isti na pravilan način razvijaju prvenstveno higijenske navike prije i poslije jela kao i sam način ishrane koji mora biti raznolik, obilat u skladu sa nutritivnim i kolicinskim vrijednostima starosti djece tog doba.
Hoćete reći da zakonom je decidno precizirano da u dva sata obavljanja predškolskoga vrtić odnosno predškolska ustanova obazbjeđuje topli obrok za djecu.
Moja djevijčica ide u Vrtić višnjik i tu obavlja predškolsko... oni nose sokić i sitnicu za pojesti ( o roditeljskom trošku) i to rade upravo iz razloga koje ste naveli... higijena , samostalnost pri jelu, učenje da užinu moraju pojesti itd...