|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Porod - kada otpustanje kuci?
12.11.2010 7:33:07   
Lilly
Imam jedno hitno pitanje...Ako se porodite na Gak-u u petak ili za vikend, da li sutradan pustaju kuci ili se mora cekati ponedjeljak??? Jako mi je vazno. Imam neki ludi prdosjecaj da ce me bas zakaciti vikend. Vec imam blage kontrakcijeuser posted image

...oooO..................
.....(....)...Oooo.......
......\..(.....(....)......
........\_)....)../.......
...............(_/....
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Porod - kada otpustanje kuci?
12.11.2010 7:46:10   
taurus
ako se porodiš do ponoći ideš odmah sutra u 13 sati kući
a ako se porodiš iza ponoći ostaješ sutra cijeli dan pa tek prekosutra kući
tako je bilo kad sam se ja porodila
i nema veze je li vikend ili ne

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 2
12.11.2010 8:51:12   
Lilly
Taurus, hvala ti mnogo na odgovoru! user posted image user posted image
Danas je petak. Vec jutros od 8h osjecam lagane bolove. Zabrinula sam se da ako se porodim danas da necu morati ostati na klinici sve do pon.user posted image ... Uh, radujem se sto su bolovi poceli. Jedva cekam da vidim svoju bebuuser posted image . Samo da sve prodje kako treba!!!

...............(_/....

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 3
12.11.2010 8:54:38   
veeseelaa
sretnoooooo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 4
12.11.2010 8:55:40   
Almaa
Lilly, sretnouser posted image user posted image user posted image

napravi svaki korak ovom istom strascu i pregazit ces more na tom hodocascu...

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 5
12.11.2010 8:56:01   
Hanady RR
kao prvo sretnouser posted image
da hairli porđe i sve se lijepo završiuser posted image
a kao drugo nemoj da se opterećuješ, taurus ti je napisla kako je u pravilu...
ali ja ti kažem da je nekada zaista lijepo ostati i koji dan duže...
inače smatram da bi svaka porodilja nakon poroda trebala najmanje 3 dana ostati u bolnici....
pitaš babice i doktore sve što te zanima, malo se osmoriš....
kada dođeš kući nema presije, svi hoće isti dan da vas vide, ti se osmorila, šta god ti kažu imaš mogućnost odgvoroa ovako ću jer tako je rekao doktor ili babica dok sam ležala gore.

zato ne brini, ostanak u bolnici čak i više dana nije ništa strašno, čak može biti jakooo pozitivno.user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 6
12.11.2010 9:11:01   
Lulu_08
E baš tako, Lilly sretno, želim ti što lakši i brži porod i da aBd sve dobro prođe sa bebicom! A što se odlaska tiče, taurus je sve prenjela, jedino u slučaju CR - što je bilo kod mene, ostajes 4 dana (ja sam morala 9 dana zbog komplikacija, ali to je dosta rijedak slučaj). Sada kada se vratim unatrag, i ja sam mišljenja kao i Hanady RR da je bolje biti koji dan u bolnici, jer dosta se toga može naučiti od babica prvenstveno, a uz to se ipak odmoriš, jer kod kuće tek nastaje pravi haos hehehe...

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 7
12.11.2010 9:16:02   
taurus
lilly sretnouser posted image user posted image
vjerovatno znaš da ti blagi bolovi mogu potrajati i cijeli dan, ako osjetiš bebine pokrete, ako nema jačeg krverenja i ako nije pukao vodenjak bolje da što duže ostaneš kod kuće
javljaj nam kakva je situacija

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 8
12.11.2010 9:29:35   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

ali ja ti kažem da je nekada zaista lijepo ostati i koji dan duže...
inače smatram da bi svaka porodilja nakon poroda trebala najmanje 3 dana ostati u bolnici....
pitaš babice i doktore sve što te zanima, malo se osmoriš....

Slažem se,pomisli čovjek dan manje-više,ali vjeruj da taj jedan dan organizmu znači puno,ipak rijetko ko odleži kod kuće cijeli dan kao u bolnici.A
Inače,kod nas se ostaje poslije poroda 4 dana user posted image

Kako god,želim ti od srca što lakši porod,i da što prije primiš svoju mrvicu u naručje  user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 9
12.11.2010 17:13:17   
Emmy
Ja sam se porodila u petak, 20.08.2010 u 21.35, kuci izasla dan poslije u 13.00user posted image

Mamina radost 20.12.2006.
Druga radost stigla 20.08.2010.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 10
12.11.2010 22:33:30   
Hanady RR
i lily jel ima šta novouser posted image
možda nam se lili i porađa večeras...
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Emmy)
Neposredna veza do poruke: 11
13.11.2010 2:51:17   
Mona Mohamed
Ako ce ti pomoci, a hoce aBd..Ja sam se porodila u petak ujutro, a otpustena sam kuci u nedjelju poslije podne. Boravak u bolnici mi je bio lijep. Sve oko mene je bilo bas onako kako sam zeljela, a kao sto vec neko rece, imat ces priliku da stosta naucis, manje ili nikako netrpeljivosti. Odmaras, uzivas. I da..Prije prve stolice me nisu htjeli otpustiti a bojala sam se itekako..Bez razloga.
Da bude hajirli i da se zavrsi sa dobrom. user posted image

Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom.
Aisha..30.7.2010.

Neposredna veza do poruke: 12
19.11.2010 17:52:58   
Lilly
Pozdrav svima!

Evo samo da vam javim da sam se porodila isti dan kada sam otvorila temu. Bolovi su poceli u 8h a ja sam se porodila u 20.20h. Hvala Bogu sve je dobro proslo osim sto je na kraju ostao komadic posteljice pa sam stavljena pod totalnu anasteziju dodatnih sat vremena. Sutradan sam pustena kuci i evo jos se oporavljam i odmaram gledajuci svog djecakauser posted image

Zahvaljujem se na vasim brzim odgovorima! Pusa svima!!!user posted image

...............(_/....

(odgovor članu Mona Mohamed)
Neposredna veza do poruke: 13
19.11.2010 17:55:14   
Almaa
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image cestitamouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

napravi svaki korak ovom istom strascu i pregazit ces more na tom hodocascu...

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 14
8.12.2010 23:49:10   
Lilly
Hvalaaaaauser posted image

...............(_/....

(odgovor članu Almaa)
Neposredna veza do poruke: 15
9.12.2010 13:54:23   
bint
cestitammmmmmuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
a hvala tebi sto si postavila ovo pitanje al velika hvala i na ogovorimauser posted image user posted image

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 16
1.3.2011 16:00:29   
Super Beba
Ja sam izašla nakon 2 dana, jer sam se porodila u poslijepodnevnim satima...Međutim, smatram da se u bolnici treba ostati barem 5 dana (u slučaju prirodnog porođaja) - otprilike toliko ženi treba da dođe sebi i da koliko-toliko počne normalno da funkcioniše (iako je meni trebalo i više od 5 dana user posted image )...

(odgovor članu bint)
Neposredna veza do poruke: 17
1.3.2011 22:35:48   
Simran
Ja sam se porodil u nedjelju navečer u 22 i 20 ,a otpustili su me kući ujutro u 11h što je po meni rano,a otpustili bi me i ranije da nije trebalo sačekati da suprug donese Rogham inekciju.... Ali otpustiti ženu iz bolnice koja je se porodila samo 10 ili 11 sati ranije po meni je bezveze...Mogli su makar sačekati tri sata poslije podne user posted image user posted image user posted image ..Još je mene muž faktički iznjeo iz bolnice jer sam bila umorna,pospana beba bila krupna 4 i 100 ma fujjjjj

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 18
1.3.2011 23:16:02   
reallove
ja sam se porodila u podne,12:05 otpustena ujutro rano,oko 10,11user posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu Simran)
Neposredna veza do poruke: 19
2.3.2011 0:47:04   
veeseelaa
porodila se u nedjelju u 21,45, izašla sutra u 13 sati
(GAK Sarajevo)

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 20
2.3.2011 7:31:54   
chuci
ja se porodila u 2 u noći a otpustili me isti dan u 14 sati.

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 21
2.3.2011 7:40:06   
maja78 RR
Nekad davno, kad je mene moja mama rodila pravilo je bilo da se ostaje 7 dana u bolnici nakon prirodnog poroda, i ja mislim da je to odlicno jer zena dodje sebi.

Sada kad te odmah puste, ti nikakva, umorna, boli rana, djete place ne znas sta ces sa njim, a ljudi navaljuju, je meni bas bezveze.

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 22
2.3.2011 8:09:16   
Dzenana_G
S obzirom na uslove dana u bolnicama, ja sam jedva cekala da idem kuci. S obzirom da su meni bebu donijeli nekih 6 sati nakon poroda i da je nisu nikako uzeliu dok nismo trebale izaci, nema tu odmora. Ja sam cijelu noc bukvalno bila budna pored nje jer prvi put u zivotu sam bila u kontaktu sa bebom malom, a ne jos novorodjenom o kojoj ja moram brinuti. Nemoram reci koliko sam bila umorna i koliko sam bila zeljna sna, ali nisam htjela da je vode od mene jer sam se bojala da ce je hraniti na flasicu, a sasvim je lijepo dojila.
Izasle smo 24 sata nakon poroda.

11.05.2010. Princeza
20.06.2014. Princ

"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body"

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 23
2.3.2011 9:44:54   
veeseelaa
S obzirom na uslove dana u bolnicama, ja sam jedva cekala da idem kuci.

isto, bebe su cijelu noć plakale tako da oka nisam sklopila
Inače meni bebu nisu donosili, vidjela sam je kad sam se porodila na par min i preuzeh je u 13 sati kad sam krenula kući

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Dzenana_G)
Neposredna veza do poruke: 24
2.3.2011 9:50:19   
new mama
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

S obzirom na uslove dana u bolnicama, ja sam jedva cekala da idem kuci.

isto, bebe su cijelu noć plakale tako da oka nisam sklopila
Inače meni bebu nisu donosili, vidjela sam je kad sam se porodila na par min i preuzeh je u 13 sati kad sam krenula kući

Isto ovako zato sam i ja jedva cekala da idem kuciuser posted image ,mada su meni bebu donijeli,ja se porodila u 3:45 a donijeli mi je ujutro oko 7 h i nisu je vise nigdje ni nosili,osim kad su je presvlaciliuser posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *